https://www.traditionrolex.com/7

 Oběd u Sv. václava | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Oběd u Sv. václava

Pátek 22.11. 13.00 jel jsem cíleně do restaurace U sv. Václava na oběd a to konkrétně na hovězí líčka a kulajdu.

mělo mě něco varovat u při příchodu - restaurace byla ve 13.hod úplně prázdná...no nic

přeptal jsem se na líčka a kulajdu a po kladné odpovědi si obojí objednal plný očekávání domácí poctivé kuchyně vychvalované restaurace.

jídlo přišlo rychle ale dobré nebylo, první, co jsem ochutnal byla špička ,,bramborové kaše,, z talíře s líčky.

byly to nedovařené brambory ledabyle rozš´touchané asi s mlékem, nedochucené a vlažné, přeskočil jsem tedy na polévku - kulajdu zbožńuju, ale tohle byla sladkokyselá voda zahuštěná moukou s koprem ze skleničky s nálevem a uvařeným (dříve možná pošírovaným) ale na mém talíři vejcem na tvrdo.

Chudák polévka postrádala jakoukoliv smetanu, nebo mléko,houby, brambory, nebo snad koření..přesně jako v 80letech ve školní jídelně.

Tak to alespoň zachraňovala omáčka od líček, sice zahuš´tovaná moukou a vonící po rajské, ale dobře dochucená, masa jsem tam taky po dlouhém hledání našel asi 50g.A prezentace na talíř ,,kaše,, a líček připomínala tak šlichtu ze školní jídelny - jedna kuchařka šup naběračku ,,kaše,, druhá to poleje omáčkou jak jý to při nabírání vyjde.

Takže nic moc a to se prý nechali slyšet, že vaří líp než u Pohlreicha....

Negativní zkušenosti předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

7 Dotaz na Tulena


A čím by se mělo zahušťovat, když né moukou, bych se rád zeptal.

Děkuji za odpověď.

 

7.2 Génijus


http://www.paleolifestyle.cz/2012/03/18/zahustovani-omacek-a-polevek/

7.1 Hlavně omáčka na hovězí líčka


není žádné UHO, na které jste zvyklý z různých vývařoven..Pokud je řídká, tak se  maximálně zatáhně rozpuštěným máslem. A zahušťovat se dá ledačím - rozmixovaná zelenina, kukuřičný škrob, pohanka, struhaný chléb nebo brambor  atd atd atd ....

6 V této restauraci vařej


V této restauraci vařej luxusně a je tam skvělá obsluha Smiling za to u Rytíře tam vařej také moc dobře ale ten šašek co tam běhá po place arogantní ,nepříjemnej už jen on mně odrazuje tuto restauraci navštěvovat .a nejen já ale spousty mých známých ty dvě servírky jsou skvělé proti nim nic Smiling

5 Sv. Václav


I když se považuji za celkem častého návštěvníka restaurací na Mělníku, tak právě u Sv. Václava jsem byl jen 1x v životě. Dal jsem si tam hovězí vývar z volské oháňky a moc jsem si pochutnal. Byl jsem po takové malé "opičce" a polévka mě postavila na nohy. Jedinou nevýhodou v této restauraci vidím v nemožnosti platit kartou. Už jsem 1x zažil, že se Němci obrátili a šli pryč, když se dozvěděli, že berou jen hotovost a i já jednou po vystoupení na Mělnickém nádvoří měl chuť si zajít na něco dobrého, a paní mi sdělila, že kartu neberou.

4 Čerstvá zkušenost...


...a sice z minulého pátku navečer.To že jídlo je dražší se dá vzhledem k poloze restaurace pochopit,ale sakra proč to donesou studený jak psí čumák??? A personál se ještě diví proč jsme nedojedli vše když to jídlo je tak vynikající??? Chápu že jsem nebyli sami kdo jedl,ale šlo o nahlášenou akci a tudíž je normální posílit obsluhu a né že donesou jídlo studené a vše je OK. I v tom nejlevnějším bufetu se z polívky musí "čoudit",tak proč ne v restauraci takového ražení jako je sv.Václav... Co lze pochválit jsou toalety,byly čisté a voňavé,což ne vždy v restauracích bývá...

3 To mě překvapuje


To mě tedy překvapuje, protože my jsme u Sv. Václava vždy maximálně spokojení. Konkrétně kulajdu si tam dáváme často a vždy je výborná.

2 Dobrý den Já,mám jen


Dobrý den

Já,mám jen jednu otázku.A budu moc rád pokud mi na ni někdo odpoví,nejlépe pán co jsem psal tuto zkušenost.Proč jste to tedy jedl a platil?,když se to tedy nedalo jíst?A hlavně nejvetší problém proč jste to neřešil na místě?

¨Děkuji za odpověd

S pozdravem S.Buch

 

P.S.Většinou je slušnost se podepsat a neskovávat se za nějakou ,,přezdívku"

2.1 pokud se jedná o oběd u


pokud se jedná o oběd u sv. václava, tak musím konstatovat, že jíst se přeci dá všechno, nevzpomínám si, že bych psal něco otom, že se to nedalo jíst...naopak jsem jedl až dost .....očekával jsem ale nějakou reakci obsluhy když ne v průběhu oběda, tak alespoň po debarasu zpola zaplněných talířů  .. a nestalo se - bohužel.

Nejsem žádný jídelní kritik a nemyslím , že po mém komentáři předvedeného výkonu by se někdo zamýšlel nad tím, co ten host u stolu  kritizoval, když to přeci je tak vyhlášené a dobré.

Já se zkrátka nehádám o korunu ani o jídlo, bu´d je to dobré, nebo ne..když ne odcházím a pokud se mě někdo zeptá zdali je vše v pořádku - řeknu to

A co se týče podpisu, mělníček mi nařídil abych při přihlášení používal uživatelské jméno, tak je asi jedno jestli to bue tuleň, nebo franta, ne?

1 Já jsem vždy byl u


Já jsem vždy byl u Václava spokojený, jídlo není levné, ale super.

1.1 tak to tvrdí


tak to tvrdí většina lidí kolem a je dobře, že máte jen pozitivní zkušenost


https://www.traditionrolex.com/7