https://www.traditionrolex.com/7

 Kradl, nadával, vyhrožoval a chtěl se prát! | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kradl, nadával, vyhrožoval a chtěl se prát!


Křivě obvinil ze msty

Na konci října letošního roku učinil devětadvacetiletý muž oznámení na neratovickém policejním oddělení, v rámci kterého obvinil padesátiletého muže z Litoměřicka z vydírání. Policisté zahájili vyšetřování, a když oznamovatele v červnu opětovně vyslýchali mělničtí kriminalisté, uvedl, že si celou věc vymyslel proto, aby se údajnému vyděrači pomstil.

Osmadvacátého listopadu sdělil policejní vyšetřovatel muži podezření z trestného činu křivé obvinění, za který lze uložit trest odnětí svobody až na dvě léta. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.

 

Až roční žalář za přechovávání drog

Hlídka kralupských policistů kontrolovala v dubnu letošního roku, v ulici Čechova, osobní motorové vozidlo BMW, které řídil šestadvacetiletý muž z Kladenska. Při kontrole policisté ve vozidle nalezli dva sáčky a jeden plechový obal se sypkou krystalickou látkou a jeden sáček s látkou rostlinou. Řidič uvedl, že se jedná o omamné látky, které má pro vlastní potřebu. Policisté materiál zajistili a postoupili k odborné expertize, při které vyšlo najevo, že se jedná o zhruba dva a půl gramu pervitinu a cca půl gramu sušené marihuany.

V uplynulých dnech sdělili policisté osobě podezření z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.

 

Kradl, nadával, vyhrožoval a chtěl se prát!

Jednadvacátého listopadu letošního roku navštívil třiadvacetiletý muž obchod v Neratovicích. Zde z volně přístupných regálů odebral potraviny v hodnotě cca 140,-Kč a zboží si začal strkat pod bundu. Jeho počínání zaregistrovala zaměstnankyně prodejny a na muže upozornila pracovníka ostrahy. Ochranka poté na povedeného zákazníka čekala za pokladnami, když si jí muž všiml, začal ostraze nadávat a vyhrožovat. Následoval pokus o útěk z prodejny i s nezaplaceným zbožím. Podezřelý se při něm pokusil ostrahu srazit. Jeho úmysl nevyšel, byl zachycen a zanedlouho skončil v rukou policistů.

I přesto, že si chtěl výše uvedeným jednáním opatřit věc malé hodnoty, sdělili policisté muži podezření z trestného činu krádež, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta, neboť jak praví litera zákona „ Přisvojil si cizí věc tím, že se jí zmocnil a bezprostředně po činu se pokusil uchovat si věc násilím nebo pohrůžkou bezprostředního násilí“. Trestní stíhání je nadále vedeno na svobodě.

 

Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7