https://www.traditionrolex.com/7

 Situace v mělnickém útulku | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Situace v mělnickém útulku

   Město Mělník obdrželo 7.11.2013 výsledky šetření podnětu podaného na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚHOS) na postup města Mělníka při zadávání zjednodušeného podlimitního řízení. Antimonopolní úřad neshledal důvody k zahájení správního řízení z moci úřední. Navrhovatelem byl stávající provozovatel  Mělnické sdružení ochránců zvířat.  Se zástupci stávajícího provozovatele, Mělnického sdružení ochránců zvířat, bylo dohodnuto, že nejpozději do 2.1.2014 předají útulek majiteli zařízení, tedy městu Mělníku. Do současné doby k tomu nedošlo, proto město Mělník musí využít institutu žaloby na soudní vystěhování. Tento podnět v současné době leží na Okresním soudu v Mělníku.

   Z výše uvedených důvodů není jasné, kdy bude moci útulek převzít Dogpoint. Čekáme na rozhodnutí soudu o soudním vystěhování. Je paradoxní, že Dogpoint již dvakrát vyhrál výběrové řízení – město Mělník původně řešilo provozování útulku nájemním vztahem, kdy Dogpoint předložil nejlepší nabídku. Posléze, na doporučení právníků, bylo toto výběrové řízení zrušeno a vypsáno nové výběrové řízení v souladu se zákonem o veřejných zakázkách. V souladu s výsledky výběrového řízení čeká Dogpoint na převzetí útulku od 30.června roku 2013. Při prvním i druhém výběrovém řízení byla cenová nabídka Dogpointu pro město mnohem výhodnější. Bohužel do současnosti město nemůže lepší ceny využít a musí stále platit relativně vysokou cenu za provozování útulku Mělnickému sdružení ochránců zvířat. Město od samého počátku této nešťastné kauzy jednoznačně upřednostňuje zájem zvířat, a proto, i proti svým zájmům, se snaží kultivovaně řešit předání útulku. Město respektovalo všechny procedurální námitky Mělnického sdružení ochránců na vlastní  soutěž  přesto, že některé byly právně nejednoznačné. Jediným zájmem města je získat provozovatele, který se bude řádně starat o zvířata za co nejlepších ekonomických podmínek. Ve smlouvě, kterou má město Mělník již s Dogpointem podepsanou, je částka, určená jako příspěvek města na provozování útulku, o více než 10 000 měsíčně nižší oproti příspěvku současnému.

 

MVDr.Ctirad Mikeš, starosta města Mělníka



Město - z radnice

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

92 A skutečná péče o psy ? a kočky ?


Tak je mi z toho smutno ! Dva subjekty - všichni přitom pejskaři - se dohadují o jeden útulek. Psům je houby do toho, kdo z vás má pravdu po právní či jiné stránce. Jim jde hlavně o to, kdo se o ně lépe a kvalifikovaněji postará. Nebyla jsem v Mělnickém útulku, i Dogpoint znám jen z fb. Ale rozhodně někdo, kdo provozuje většinou jen dočasky, i když často problematických psů hlavně z hlediska zdravotního, nemůže mít dosatek zkušeností k tomu, aby převzal za chodu stávající útulek - to ať se na mne Dogpoint zlobí či ne, tím nesnižuji jejich kvalifikaci, jde jen o praci a zkušenosti. Navíc při perspektivě stěhování útulku bude mít Dogpoint určitě slabší pozici vůči městau než Sdružení ochránců zvířat s kvantem místních stoupenců v Mělníku. U všech, co zde diskutovali, postrádám jedno : hodnocení úrovně péče o psy v útulku Mělník, hodnocení toho, kolik psů tam je dlouho, kolik jich ročně nachází domov .... A ne jen argument, že se ušetří 10 tis.měsíčně ! Tím spíše, pokud těchto 10tis.Kč je klíčovým faktorem pro rozhodnutí o provoovateli.  A kolik je rozpočet města ? Myslíte, že těch 10 tis.měsíčně v něm vůbec hraje roli ?

~~Takže - koukejte na zvířata !!! pro ně tady má útulek být !

 

92.1 A mně je smutno z Vás.


A mně je smutno z Vás. Kdybyste byla opravdu nezávislá a objektivní a podívala se na stránky Dogpointu, tak by Vám muselo být jasné, že tihle lidi rozhodně zkušenosti se psy mají. A nejspíš i větší než SPOZ, protože jejich aktivity jsou mnohostranné a neomezují se jen na pasivní čekání, až si někdo pro psa zavřeného v kotci přijde. Pravděpodobně jste jedna z těch, pro něž mladý = blbý a nezkušený. A nebo nejste až tak objektivní?

Nicméně to už je jedno. Dogpoint o Mělník dávno nestojí a po té ostudě s neschopností zastupitelstva věc řešit asi už ani nikdo jiný nikdy stát nebude, takže SPOZ můžou být v klidu a hodit nohy na stůl. Jak je vidno ze stránek Dogpointu, tak už budují útulek jinde, dokonce z valné části i za svoje peníze (sic!). A nám tu zůstal ten náš starý, "dobrý", osvědčený útulek, o kterém většina z nás nemá ani tušení, jak vypadá a jak to tam chodí, protože otevřeností vůči veřejnosti rozhodně neoplývá. "Kvanta místních stoupenců" mohou být spokojena.

91 A proto zerte psy a nebude


A proto zerte psy a nebude potreba utulek...     :  :  :

90 Mělnický útulek do útoku!


Jak je vidno, s víkendem na stránky naklusali ti odhadem 4 příznivci MSOZ a zuřivě naklikali všem pro ně negativním komentářům mínusové body a svým příspěvkům plusové, čímž sobě opět zajistili optickou výhodu a zdánlivě na pohled obecné sympatie veřejnosti. Tím svého soupeře (slovy sportovních komentátorů) spolehlivě deklasovali, zajistili svému týmu bod, klobouk dolů a máme se na co těšit... leda snad na to, že se konečně vystěhují, jak už měli dávno učinit.

Obrázek uživatele Ťapík

90.1 přesně tak,


naprosto přesně řečeno, víc není co dodat (y) 

Obrázek uživatele milk

9 Protože 99,9%čtenářů do


Protože 99,9%čtenářů do tohoto problému nevidí,mohou si zúčastněné strany cancat co chtějí.Při zápase o koryto je dovoleno všechno,ona láska ke zvířatům je až na posledním místě.

Obrázek uživatele Ťapík

9.1 ano škoda,že se čtenáři více nezajímají kam jdou jejich daně


Kdyby do toho čtenáři viděli, už by dávno vzali klacky a hnali by MSOZ z útulku pryč. Tak dobré podmínky (platební i smluvní) jako mají oni už žádný jiný provozovatel mít nebude, takže ano, máte pravdu :“ Při zápase o koryto je dovoleno všechno,ona láska ke zvířatům je až na posledním místě.“ A já jen dodám, že teď už je asi jasné všem, proč MSOZ odmítá opustit pozemek a maximálně zdržuje a bojkotuje.

8 Všichni víme, co za tím stojí


všem diskutujícím,

všichni byste si měli uvědomit jednu věc. Již delší dobu se na městě vede diskuze, která nění žádným tajemstvím , že útulek, tam kde je nezůstane.  A proč ? Je v něm jistá cennost a pesani to rozhodně nejsou.

Jsou to pozemky, které jsou pod ním, a o které především některým radním jde.

Pokud je do toho nový provozovatel zaplaten, tak že o této machinaci ví, tak palec dolu. Pokud o tom, že útulek dříve či později bude zrušen neví, tak jsou taky chudáci, protože je některý radní využiji jako prostředek dosažení svého cíle.

Co si budem povidat a spousta lidí už to ví, na místě útulku má stát putyka se zázemím pro fotbalisty. Možná, že už to dokonce mělo být i hotové nebo se mělo na tom začít pracovat,  ale protože se stávající provozovatel šprajcnul, tak fotbalistům potřebné zázemí stále chybí. Nový útulek měl stát na místě kdesi mimo střed, ale i tento projekt byl nedávno zrušen, takže to vše spěje k zrušení útulku.

je mi jedno vyjádření útulku, je mi jedno vyjádření města, je mi jedno vyjádření dogpointu.

Dle mého názoru to jsou jen všechno lži.

Starosta záměrně mlží - všechnu špínu hází na všechny okolo, nebo zametá pod koberec, ale do úst sám sobě nevidí. a to nejen v útulku, jsou tu další projekty, nad kterými zůstává rozum stát.

spolek který provozuje útulek by se měl taky probrat a už začít něco dělat. nemluvím o práci se  zvířaty - to neznám, tu asi zvládli , ale stačí to ? Dnešní doba je jiná. stránky = katastrofa, propagace útulku katastrofa. Prostory útulku = katastrofa. Nicméně poslední katastrofu musím trochu upravit, protože pokud jsou prostory města, tak zase asi pochopim, že do nich nedávají prachy. kdo by opravoval něco , co není jeho. Jen blázen a nebo někdo komu bylo něco slíbeno.

Dogpoint se jen hezky prezentuje - taky jsem jim to baštil, právě vás diskutující tady obalamutil překrásným webem a bravurní prezentací na facebooku a stránkách.  ale sledujete jejich činnost ? ne všechno je zlato, co se třpytí . Když už něco špatného vyjde na povrch , tak to smažou. . Protože to není dobrá vizitka. před koncem roku jsem na jejich stránkách pročítal jak pěkně balamutí lidi a dost mě to překvapilo. Do té doby balamutili i mně, věřil jsem jim to. Tím, že to smazali v podstatě přiznali, že to je pravda, protože za pravdu se člověk zlobí a především stydí. Dokonce jsem jim předloni poslal i sponzorský dar, tak se mi líbilo, že přijdou k nám.

Doporučení na závěr. Starosto už nekandiduj, nechceme tě tady, vlastně ani v minulých volbách jsme tě taky nechtěli, ale zázračně ses tam nacpal. . ůtulku už to zabal, stejně nevyhraješ, i kdybys byl v právu, v čr prostě stále vítězí silnější. Dogpointe, nejdřív si zjisti do čeho jdeš ať nedopadneš stejně jako současný společenství provozovatelů útulku.

Pěkný večer všem, zdraví fotbalista!

 

 

 

 

Obrázek uživatele Ťapík

8.2 to jste tedy objevil Ameriku !!!


To snad už roky vědí všichni, že útulek v této lokalitě je jen provizorně. A nechápu co s tím má společného změna provozovatele. To jste trochu mimo mísu. Byl jste někdy v té budově? Je to zničená, přímo zdevastovaná ruina, takže jedině dobře pokud se útulek přesune někam jinam. Je dobře že na rovinu píšete: „je mi jedno vyjádření útulku, je mi jedno vyjádření města, je mi jedno vyjádření dogpointu“ a „Starosto už nekandiduj…“ z toho je vidět že vás opět nezajímá co bude se zvířaty, jen si vybíjíte nenávist k vedení města. Fajn, nikdo vám názory nebere, ale proč si tyhle záležitosti řešíte tím, že si vymýšlíte konspirační teorie jak starosta mlží. Ano starosta má chyby, hlavně tu, že není schopen vykopat neschopné úředníky a díky jejich lenosti a aroganci vypadá sám jakože svoji funkci nezvládá. Koho chcete na radnici, to minulé, nebo to co se na to tak třese? Tak možná se pak stane, že nebude útulek žádný. Obávám se, že tenhle starosta je první a taky poslední, kdo se bude snažit aby byl útulek v dobrých rukách. Myslím, že Dogpoint ví dobře do čeho jde, on není závislý na příjmech od města, nenatahuje jen ruku jako MSOZ, umí si peníze zasloužit. Já vás prostě lidi fakt nechápu… tady se nabízí jedinečná možnost vybudovat ve městě super zařízení s lidmi, které to baví, kteří tomu rozumí, kteří se osvědčili a vy se chováte jakoby se na nás hrnula pohroma. Psi budou mít lepší zázemí, péči, socializaci, dostane se jim té nejlepší šance najít nový domov, protože Dogpoint zájemce pečlivě vybírá, budou tu akce pro pejskaře, osvěta pro děti….a to vše za méně peněz od města, tj. on nás všech. Nechápu nikoho kdo je proti. 

8.1 tak vše


Dobrý den... přiznám se, že nejsem každodenním návštěvníkem těchto stránek a osočení, že jsem nepočítala, že můj příspěvek bude někdo z Dogpoint číst a bude se bránit.. je vcelku ubohý, protože bylo jasné, že toto tak dopadne, a že mě za můj - podotýkám - osobní - názor, budete napadat. Myslím, že zde jsou lidi rozděleni do dvou stran - ale k té jedné musím říci, že většinou uvádějí, že své názory staví na vyjádření medií... Kolik z nich opravdu - skutečně - v současném útulku byli, kolik z nich bylo v útulku Dogpoint? kolik z vás má opravdu osobní zkušenosti ať s tím nebo s tím útulkem.. protože - podle mě - nemůžete stavit na ničem jiném, než na osobních zkušenostech.. takže měnění názoru na útulek Mělník po mém příspěvku, mi přijde spíše směšné a svědčí to o tom, že nevíte, jak vlastně vše je... To, že Dogpoint vlastně zveřejnil osobní dopis, který byl osobní právě z toho důvodu, že nemám ráda "praní špíny" právě veřejnou cestou, považuji také za skoro i protiprávní.. v každém případě protilidské z morálního hlediska.. jo, tonoucí se stébla chytá Smiling A ještě jedna věc.. kdo jsem já? A že dlouho nebudu v MSOZ? Není problém.. NIKDY JSEM NEBYLA SOUČÁSTÍ MSOZ. Mé názory jsou "pouze" z dlouholeté spolupráce, pomoci tomuto útulku a obdivu tomuto útulku, který opravdu dělá pro zvířata první poslední, na rozdíl od Dogpointu, který - nebudu více psát - stačí příspěvek pana Kašpara Smiling . I v tomto útulku jsem osobně byla.. tedy, když ještě před pár lety mělo kde být.. protože od té doby útulek nemá své vlastní prostory a vlastně nefunguje, tedy.. více v příspěvku p. Kašpara te si myslím, že mluví za vše.. i za plnou podstatu "boje" o útulek, který je vlastně - naprosto zbytečný Sad. Je to smůla, ale žYvot je takový... a jak měla kdysi už vtip psaný moje babička.. toto slovo ŽYVOT - s tvrdým Y psané na zdi, u toho stojící dva muži. A jeden druhému říká: "Myslím, že to nepsal nevzdělanec, ale opravdový znalec tvrdosti života".

Obrázek uživatele Ťapík

8.1.1 Toto už není jen legrační to je megasměšné :D


Já vás přece vůbec nenapadám, proč to ZASE překrucujete? Vy citujete z nějakého textu, že Dogpoint něco řekl, Dogpoint vám opáčí, že to není pravda a ten text zveřejní nepozměněný a vy začnete tvrdit, že: „To, že Dogpoint vlastně zveřejnil osobní dopis, který byl osobní právě z toho důvodu, že nemám ráda "praní špíny" právě veřejnou cestou, považuji také za skoro i protiprávní.. v každém případě protilidské z morálního hlediska“ Můžete nás tedy poučit jak jinak už se má dotyčná organizace bránit? Ono je to protiprávní? To že řekli pravdu? A to že vy jste o nich prokazatelně lhala a poškodila jim tím jméno je tedy v pořádku? A přesně v tomto duchu jsou všechny útočné komentáře proti Dogpointu, nejsem jejich člen, ale když tohle čtu, zvedá mě to ze židle a nemůžu mlčet. Vím, že pracujete se zvířaty a snažíte se pomáhat, proto dost nechápu, že se nestydíte brát zvířatům v jiném útulku šanci mít se lépe jen proto, že hájíte své staré známé…. Milá AlenoNF tohle není hra, ta zvířata to skutečně prožívají, rozhodujete o jejich životě….zvažte koho podporujete

7 Mělnický útulek


Rovnou říkám, že do celé věci nevidím a nikomu nestraním, neznám současného provozovatele, ani toho budoucího - jen vnímám sdělení zde uvedená (nejen informace, ale i emoce v nich skryté). Ostatní jsou asi naopak velmi zasvěcení, když mají v celé věci jasno, proto mi možná pomůžou se v tom zorientovat. Jediná vyjádření zde uváděná jsou totiž vlastně jen od současného nájemce, který se samozřejmě útulku nehodlá vzdát, takže jeho nařčení neberu moc vážně. Pak tu je názor pana starosty, který nemohu brát jako věrohodný ani náhodou. A pak je tu vyjádření spolku DogPoint, které zní docela důvěryhodně, námitky vcelku rozumně vyvrací, ale přesto má karmu v mínusech - proč ty mínusy? Za co? Jen tak? Nebo lžou? Každopádně nevím, jestli se někdo díval na jejich internetové stránky, ale rozhodně to nevypadá, že by se o psy nezajímali a nic pro ně nedělali, ba naopak. A argument, že nemají zkušenost s vedením útulku sice hezky vypadá, ale je docela hloupý, protože přece nikdo z těch, co útulek provozují (včetně současných nájemců toho mělnického), do té doby zkušenost neměl, každý musel někdy začít. Hlavní je asi nadšení, láska ke zvířatům a organizační schopnosti. Jediné, co na DogPoint vrhá špatné světlo, je to, že je vybralo současné vedení města, což je spolek k pohledání. Přesto mi argumentace přijde dost zaujatá a já jen doufám, že to celé nepramení z faktu, že "jsou mladí a z Prahy". To by bylo docela smutné.

6 komentář


Dobrý den, dovolte mi se vyjádřit k tvrzení Dogpoint: a to - cituji:  že jsme ve výběrovém řízení o tomto povolení lhali, avšak vzhledem k tomu, že si naše dokumenty vyžádali, vědí, co zde bylo napsáno. Udělení povolení k odchytu je vázáno pouze na jediný dokument - na osvědčení o odborné způsobilosti - kdo toto osvědčení vlastní, automaticky dostane i povolení, jen je potřeba zažádat, aby bylo toto povolení sepsáno písemně - konec citátu. Musím říci, že Dogpoint nemá pravdu ani v tomto případě.. nejen, že uváděla nepravdu v tom, že má potřebné povolení, ale uvádět, že stačí absolvovat kurz na VFU Brno a toto je povolením a další je vydáváno automaticky, je lež. Myslím, že toto by se příslušné KVS nelíbílo, kdyby se dozvěděla, že její povolení jsou automatická. Opak je pravdou. Je potřeba předložit přílušné doklady, splnit podmínky k vydání povolení KVS a zaplatiti příslušný poplatek. To k této otázce. Však to není jediné, co činí Dogpoint tak trochu záhadným, řečeno slušně. Záhadné v tom smyslu, že je opravdu záhadou, jak chce zvládat cca 40 psů v útulku a dejme tomu 50 koček, když s kočkami nemá vůbec žádné zkušenosti, se psy malé. A každý veterinář, každý jiný útulek vám řekne, že mnohdy jsou kočky mnohem těžší a složitější než psi.. Jak tedy na to, bez zkušeností? A finančně? Pokud propočítáte jejich nabídku 35 tis za měsíc, náklady na provoz, telefony, platy zaměstnancům, topení, vodu, výjezdy na odchyty, odchytovou techniku atd atd, je jasné, že ta částka nemůže stačit. Po několik let zpětně vynakládá MěÚ na útulek - dle jejich finanční zprávy - 690 - 695 tis ročně. Ani tato částka nepokryje veškeré náklady útulku. A vůbec, myslím, že nejen mě, ale veřejnost vůbec zajímá, proč vlastně bylo výběrové řízení vypsáno... a pokud položím tento dotaz MeÚ Mělník, odkáží mě právě na tento odkaz a mou odpověď, že nebylo na mé otázky odpovězeno, už jim doručena není.. proč? má adresa byla uvedena jako spam.. Smiling jak se lépe ubrátit dotěrným dotazům veřejnost, že? Takže.. myslím, že nejen kauza útulek, není tak zcela čistá, ale asi i není zcela fér přístup MeÚ Mělník, když jsme pro ně jako veřejnost nežádaní.. ti, kteří jsme volili.. není tedy problém někde jinde? 

Obrázek uživatele Ťapík

6.2 To je legrační....


…s tím asi paní AlenaNF nepočítala, že si její článek Dogpoint přečte a bude se bránit. A je dobře že to udělal a zveřejnil skutečnost, protože tady je přesně vidět jak příznivci MSOZ nenápadně ohýbají pravdu aby vyzněla v jejich prospěch. Existuje i další nezávislý článek, který to potvrzuje http://www.haf-mnau.eu/co-se-deje-v-melnickem-utulku/.  Rozhodně nesouhlasím s tím, že by na Dogpoint vrhalo špatné světlo to, že je vybrala současná radnice. Naopak přijde mi, že to je jedna z věcí, kterou právě radnice udělala velmi dobře. Copak nikomu nedochází, že v tomto případě se konečně někdo snaží za dobrou věc? Řeči o tom, že si někdo namastil kapsu jsou při ceně zakázky směšné. Tohle je jedna z mála věcí, u které věřím, že je udělaná tak, aby prospěla zvířatům. Nevěřím, že radnice chtěla jen ušetřit, starosta ten útulek vybudoval, těžko může být nadšen z toho co z něj dnes je. A jestli se snaží to změnit, tak mu fandím a vyčítám jen to, že není na MSOZ tvrdší. Lidi co v této kauze vidí pod pokličku, vědí své a těší se že bude změna k lepšímu, znám jich už víc než dost. Blokování toho pozemku prospívá jen MSOZ, protože může dál podnikat a vydělávat slušné peníze na pozemku města, za který nic neplatí. Naopak doufám, že to někdo zažaluje, protože pokud to projde, bude to takto dělat každý. Prostě si obsadí městský pozemek jen proto že chce a myslí si, že je v právu. Když čtu příspěvky paní Kovaříkové, myslím, že má spíš nějakou osobní zášť vůči starostovi, než že by jí zajímali psi. Nikdy za celých 7 letc se o ní v souvistosti s útulkem nemluvilo a najednou ho zastupuje , je účetní…. Dívejme se na věc nezaujatě, jestli budeme dál odmítat schopné lidi jen proto že jsou mladí a z Prahy, tak se tu v tom bahně maloměšťáctví utopíme.

6.1 Reakce paní Aleně z B.n.L


V případě prezentace lživých informací, jsme nuceni naši organizaci bránit. Zde tedy přikládáme celou konverzaci s paní Alenou, která ve výše uvedeném textu prezentuje "naše citace".

 

http://www.imagehosting.cz/images/anugu.jpg

6.1.2 no teda


To osočování ze strany paní Aleny je tak ubohé, že obdivuju lidi z Dogpointu, že mají sílu jí pořád dokola slušně odpovídat a vysvětlovat, i když jí evidentně o vysvětlení nejde. Soudím tak ze slabomyslných otázek jako Proč nás chcete zlikvidovat? PROČ? Proč nic neděláte pro zvířata? Proč jste si vybrali ke zničení právě náš, skvěle fungující útulek? Proč to děláte?... jak u blbejch.

A kdo to vůbec ta paní Alena je? Jestli je ze současného útulku, tak doufám, že už tam dlouho nebude, tímto přestávám být bez sympatií a začínám fandit těm "mladým Pražákům". A jak je vůbec možné, že současný nájemce odmítá útulek předat? To jako Dogpoint čeká půl roku jen proto, že se současným nájemcům nechce odejít? Tak aby je ta trpělivost nepřešla a nevykašlali se na nás.

6.1.1 Nechápu


Přiznám se, že kauzu "útulek" také sleduji jen v médiích a nejsem do toho nijak podrobněji zasvěcena. Z počátku jsem nebyla nakloněná k žádné ze stran sporu. Se stávajícími lidmi z útulku jsem měla dobré zkušenosti - něco málo jsme darovali zvířatům, pán nás provedl po psinci, s jejich pomocí se podařilo vykastrovat toulavého kocoura ze sídliště...zkrátka příjemný a milý přístup. Lidi z Dogpointu jsem zas letmo poznala na akci v Melniku, kde byli spolu se stánkem Husse - i ti na mne působili jako přátelští, milí lidé.

Pak se spor začal "zahušťovat" a musím říci, že jsem se pomalu začala přiklánět na stranu Dogpointu. Proč? Protože jejich prezentace - jak webové stránky, informace o fungování, a hlavně komentáře ke sporu - má úroveň. To se bohužel nedá říci o mělnickém útulku. Už je jedno jestli komentáře k vývoji pocházejí přímo od členů nebo jejich příznivců - každopádně dělají útulku medvědí službu. Takové manipulace s fakty pro vykreslování "svojí pravdy", zášti a ukřivděnosti mě úplně leká. Je mi to až trapné, že si veřejnost bude myslet, že v Mělníku jsou všichni takoví dogmatici. 

Já lidem z mělnického útulku nepřeji nic špatného. Určitě za ta léta fungování odvedli kus práce i nad rámec možného, chápu, že se jim nechce skončit, protože jim celý útulek přirostl k srdci. Dokážu i po chopit jejich frustraci plynoucí z přístupu města a pocitu nespravedlnosti. Ale pokud si myslí, že svým bojem někomu pomohou, tak se dle mého názoru mýlí. Pokud si myslí, že spravedlnost existuje, tak se mýlí. A trpkou pachuť toho všeho už by nesmylo ani dosažení zadostiučinění ze strany města. Tohle už je dle mého názoru ve fázi "kdo uteče, vyhraje".

Obrázek uživatele KousekDortu

6.1.1.1 útulek


Jsem na tom stejně jako většina: zúčastněné osobně neznám, jen sleduju média. Osobní zkušenost s mělnickým útulkem je jedna a ne zrovna dobrá. Před pár lety nám k domu začala chodit divoká kočka, nažrala se a utekla. Protože bychom ji nezvládli nechat vykastrovat (pobyt doma než se zotaví), volala jsem do útulku, jestli kdyby se nám ji podařilo nalákat do přepravky a chytit, tak jestli bychom ji mohli k nim odvézt, že by kastraci a péči po ní zařídili, a my bychom samozřejmě vše zaplatili. Paní do telefonu nebyla moc přívětivá a jako by nechápala, co chceme, pořád myslela, že chceme peníze na kastraci. Znovu jsem se jí snažila vysvětlit, že o peníze nám nejde, že jen chceme, aby kočku nechali vykastrovat a asi tak na týden si ji tam nechali, než se zotaví. Paní to nakonec netrpělivě ukončila, že kočku nevezmou, ale jestli chceme peníze, tak nám je dají. Možná paní neměla svůj den, nevím, nechci soudit podle jedné zkušenosti. Nakonec jsme se bez problémů dohodli s paní z útulku v Kozlech u České Lípy, která byla velmi ochotná, jen my jsme to měli složitější, protože je to asi 3x tak daleko. Nejen že jsme vše tehdy zaplatili, ale ještě si tam vzali další opuštěnou kočku, takže mělnický útulek mě moc nepřesvědčil, že v tom umí chodit. I tak tam ale občas něco zaneseme, i když dovnitř jsme se nikdy nedostali - snad tam opravdu nějaká zvířata jsou Smiling. DogPoint má naproti tomu velmi pěknou prezentaci na svých stránkách, pořádají akce, a mladí lidi mě z principu nevadí, takže pokud bych měla soudit podle povrchního pocitu bez hlubšího vhledu, na základě zveřejňované komunikace, přijde mi DogPoint sympatičtější. Už proto, že jejich reakce jsou vlastně jen obranné, zatímco okruh kolem mělnického útulku pořád útočí, a to dost primitivně (proč nás chcete zlikvidovat, proč nejdete jinam, vy nic neumíte, vy se nebudete starat o zvířata atd.) - tím leda popudí rozumné lidi proti sobě.

5 Odpovědi Dogpoint


Dobrý den všem zúčastněným diskutujícím,

někteří z vás, občanů Mělníka, nás již kontaktovali, aby se doptali na informace, které "leží v žaludku", za to bychom vám chtěli v prvé řadě poděkovat.

Zde bychom tedy rádi zveřejnili odpovědi na tyto nejčastější dotazy.

Neustále vycházejí články o situaci v útulku, kde chybí naše vyjádření - tímto bychom vám rádi sdělili, že jsme paní redaktorce Tesnerové po pár velmi špatných zkušenostech odmítli poskytovat rozhovory pro Mělnický deník, z důvodu jejího postoje a vyjadřování se na internetu vůči naší organizaci, do doby dořešení této situace.

Výsledná částka na měsíční povoz útulku je nižší o více jak 10.000,- Kč oproti stávajícímu provozovateli. Nikoli o 4.000,- jak výše uvádí p. Kovaříková. Tato částka byla uvedena jak ve výběrovém řízení, tak ve smlouvě, mezi naší organizací a Městem, zveřejněné Městem Mělník na úřední desce v plném znění. Nižší částka zahrnuje nonstop odchytovou službu, péči o zvířata a to nejen o psy, ale i o kočky - rozhodně snížením částky nedochází k separaci koček z této služby.

Co se týče živnostenského oprávnění - je zde protistranou tvrzeno, že toto nemáme a ani nebylo součástí výběrového řízení. Ve výběrovém řízení bylo uvedeno k doložení, citujeme "doklad o oprávnění k podnikání podle zvláštních právních předpisů v rozsahu odpovídajícím předmětu plnění veřejné zakázky, zejména doklad prokazující příslušné živnostenské oprávnění či výpis z živnostenského rejstříku". Zde nám bylo, nejen naším právníkem, právníkem zadávací agentury, ale i právníkem Města sděleno, že stanovy organizace odpovídají těmto požadavkům a nahrazují tak živnostenské oprávnění, jelikož nezisková organizace není vedena jak podnikatelský subjekt. Stanovy organizace byly součástí výběrového řízení. Na základě tohoto vydal před podpisem smlouvy živnostenský úřad potvrzení, že stanovy nahrazují živnostenské oprávnění a toto potvrzení je přílohou smlouvy mezi námi a Městem Mělník - vše, vč. příloh bylo zveřejněné na úřední desce.

Naše organizace má povolení k odchytu. Mělnické sdružení ochránců zvířat (MSOZ) formulovalo na svém webu cosi ve smyslu, že jsme ve výběrovém řízení o tomto povolení lhali, avšak vzhledem k tomu, že si naše dokumenty vyžádali, vědí, co zde bylo napsáno. Udělení povolení k odchytu je vázáno pouze na jediný dokument - na osvědčení o odborné způsobilosti - kdo toto osvědčení vlastní, automaticky dostane i povolení, jen je potřeba zažádat, aby bylo toto povolení sepsáno písemně. Tato osvědčení vlastní dva z našich členů už od roku 2011 a obě byla součástí výběrového řízení. Zároveň zde bylo doloženo čestné prohlášení, že o toto povolení bylo zažádáno dne 7.5.2013 na inspektorátu v Mělníce. MSOZ tento dokument na svém webu zveřejnilo, zde byla i tato informace o datu a místě zažádání o povolení. Avšak tento dokument není nyní přístupný - jedná se o dokument číslo 20. Na dotazy, proč tento dokument nebyl již k 1.1.2013 je jednoduché vysvětlení: byl po nás vyžadován na KVS v Praze, mimo osvědčení, i doklad o místě provozování činnosti, tedy smlouvu o provozu útulku - ta však nepřicházela protože k podpisu smlouvy v roce 2012 nedošlo, takže jsme tento fakt odložili s tím, že není jediný důvod, aby naší organizaci nebylo uděleno povolení k odchytu, přesně takto nám to bylo i inerpretováno. Žádost byla následně v květnu podána s urgencí i přesto, že na Mělnickém inspektorátu se velice divili, že to potřebujeme.

Nyní ke zpochybňování našich zkušeností s podobným režimem vedení útulku. I když naše organizace funguje na jiném principu (tedy na dočasných péčích a péčích o zvířata přímo u členů, či dobrovolníků organizace), naši členové mají bohatou praxi v zařízeních s větším počtem psů a s poskytováním odchytu, není tedy potřeba mít sebemenší obavy.

Také jsou zbytečné obavy o to, že nevyjdeme s nasmlouvanými cenami. V našem režimu je zahrnuta doplňková činnost, schopnost získat dodatečné finance na provoz další vlastní činností a především absolutně jiná forma "vyplácení zaměstnanců". Kombinace těchto faktorů sníží především náklady na výplaty, kdy současný provozovatel uvádí na svém novém transparentním účtu vyplácení 44 tisíc dvěma zaměstnancům z celkové dotované částky 46 tisíc. V našem, o jedenáct tisíc nižším režimu, zbyde i přes to vše mnohem více peněz na zvířata, či zvelebování prostor. Tvrzení, že naší organizaci jde pouze o byznys, je tedy zcela zcestné. A že bychom za úplné minimum peněz odváděli horší práci? Tohoto se také není potřeba obávat - systém motivace v naší práci a doplňkové činnosti je natolik životaschopný, že to co děláme, děláme rádi a budeme se snažit dosáhnout lepších a lepších výsledků.

 

Pokud budete mít jakékoli dotazy, kontaktujte nás na info@dog-point.cz.

Zde se téměř nevyskytujeme a vaše dotazy by tak zůstaly nezodpovězené.

4 Vyjádření za MSOZ


Dobrý den,

Vyjádření Mělnického sdružení ochránců zvířat najdete na dočasných stránkách  www.utulek-melnik.cz, kde najdete veškeré dokumenty včetně důkazů, že Dogpoint, měl být z veřejné zakázky vyloučen pro nesplnění kvalifikace (mimochodem tento dokument i město uvádí na svých stránkách na úřední desce).

K výše uvedenému nutno dodat:

  • Nabídka mělnického sdružení ochránců zvířat byla o 4.000 Kč vyšší než nabídka Dogpointu, tzn. kdyby město postupovalo dle zákona a vyřadilo Dogpoint pro nesplnění kvalifikace, tak by neplatilo o 10 tisíc více, ale „jen“ o 4.000 Kč více . Otázkou jinou zůstává jestli snížení nákladů v této oblasti je žádoucí a veřejně prospěšné, nicméně to zákon o veřejných zakázkách neřeší a není to ani součástí tohoto řízení.
  • Žaloba na vystěhování byla na MSOZ podána již v září 2013, nikoli až po té, co se z útulku v prosinci odmítli vystěhovat, jak vyplývá z textu starosty. MOSZ nadále zůstává v útulku na základě doporučení právníků právě z důvodu, že byla podána žaloba (opět zdůrazňuji ! v září!), a čeká se na rozhodnutí soudu. Pokud by žalobu město nepodalo, MSOZ by již na základě svého dobrozdání útulek opustilo a o to, aby vše vyšlo najevo by bojovalo dál jinou cestou.
  • K této otázce musím citovat starostu z výše uvedeného textu: "Je paradoxní, že Dogpoint již dvakrát vyhrál výběrové řízení – město Mělník původně řešilo provozování útulku nájemním vztahem, kdy Dogpoint předložil nejlepší nabídku."

Je paradoxní, že Dogpoint již dvakrát vyhrál výběrové řízení ? Pane starosto, sám jste na naší schůzce uznal, že první výběrové řízení na nájem bylo špatně, a že takto špatně jste dělali řízení u všech zařízení podporovaných městem! Proč informace uvádíte tímto účelovým tak, aby to vyznělo, že MSOZ jsou pouze potížisté ?

Závěrem nutno dodat, pan starosta mě osobně na schůzce tvrdil, že s Dogpointem smlouvy podepsat může, protože dle zákona o veřejných zakázkách musí mít Dogpoint splněnu kvalifikaci ke dni podpisu smlouvy. (dogpoint totiž dle zákona nemá splněnu ke dni podání nabídky profesní kvalifikaci, jiným slovy povolení k odcyhtu a toto povolení má platné až o 10 dní později) I naprostý lajk po přečtení tohoto zákona pochopí, že to tak není a datum nutnosti splnění kvalifikace ke dni podání nabídky je tam uveden v několika paragrafech dost jednoznačně. Ale prostě město (resp. Starosta a s ním možná pár nejmenovaných zaměstnanců městského úřadu) chce Dogpoint za každou cenu, takže si zákon interpretuje dle svých představ, přestože jim musí být jasné, že v tomto případě má pravdu MSOZ.

Ještě je také nutné dodat, že zmíněný dokument, který má Dogpoint schválený až od 24.5.2013 potřebovali mít již od 1.1.2013 kdy chtěli prvně převzít provozování útulku, se kterým souvisí i odchyt. Jak to chtěli dělat, to netuším ?          

Podrobně se o celé této kauze dočetete na dočasných stránkách útulku - www.utulek-melnik.cz

3 Nestydíte se?


Vážení,
a tím nemyslím jen starostu, neb v tomto chlívu nebude jediným nájemníkem, proč nezveřejníte jak to celé mělo dopadnout a proč?
Co se bude dít, pokud Dogpoint, který - nebudeme si nic nalhávat: nemá zrovna mnoho zkušeností s podobným režimem, k jakému se upsal - s nasmlouvanými cenami nevyjde? Co se stane, až Dogpoint zjistí, že těch 10tis měsíčně opravdu bylo potřeba?

Spoléhá na to, že město sklopí uši a peníze navýší? Nebo po několika veřejných sbírkách a škemrání u lidí zmizí, a uvolní tak pozemek na celkem lukrativním místě? Budeme na tom stejně jako například v Mladé Boleslavi, kde ač by útulek potřeba rohodně byl, policie odváží zvířata do Lysé nad Labem, protože prostě... Udržovat útulek už nebylo výhodné. A lidé co? Kdo se postará o zvířata, na která Dogpoint - s důrazem na DOG - není připravený?

MSOZ má po léta navázané vztahy s lidmi, kteří mohou pomoci ihned, s lidmi, kteří tu žijí a mohou okamžitě pomoci nejen s poraněním psem, s agresivním psem, se zarostlým psem, ale třeba i s bázlivou kočkou, poraněným ježkem ci srnečkem. Dogpoint jsou pražská parta. Netvrdím že špatná, ale pražská. A tady není Praha. Jak dlouho jim nadšení pro "konečně vlastní prostory" vydrží? Vážně chceme spoléhat na někoho, kdo si dovolí o sobě prohlašovat že je útulek, a pak uvede toto: "Ne vždy máme vhodné podmínky pro příjem určitých zvířat (velmi těžce nemocná zvířata, agresivní zvířata,...), tudíž si vyhrazujeme možnost za některých okolností zvíře od majitele nepřijmout.
Zvíře také můžeme odmítnout z kapacitních důvodů jak od soukromých osob, tak od obcí bez smlouvy."
- přeloženo: zvíře, které se nám nebude líbit, si strčte do...
Vždyť je to parta mlaďasů, kteří vědí prd co je čeká...

2 překroucené informace


Nemohu si pomoci, ale po přečtení tohoto článku musím napsat tento komentář.

 Dal jsem si tu práci a přečetl si vyjádření  současného provozovatele útulku na stránkách www.utulek-melnik.cz .

 Mám pocit, že pan starosta interpretuje informace poněkud překrouceně, ale na to jsem si už pomalu zvyknul i v jiných kauzách.

 Z článku vyplývá, že město sáhlo k žalobě na vystěhování jako k poslední možnosti, když se MSOZ odmítlo v prosinci vystěhovat z útulku. Proč jste tedy žalobu podávali  už 19.9.2013? To trochu nesedí ne ? Dokumenty, které zveřejnil provozovatel ale mluví jasně.

Z dalších informací je evidentní, že celá kauza útulek není tak průzračná, jak se snaží pan starosta prezentovat a jsem rád, že se našel někdo, kdo se nebojí pustit do boje proti mělnické radnici. Kéž by takových lidí bylo víc. Možná by pak o našem městě rozhodovali mělničáci a ne lidi, kteří na Mělník pouze dojíždějí do práce.

 Na závěr lze jen položit otázku ,,Jak asi na Mělníku probíhají soutěže o veřejné zakázky kde jde opravdu o peníze“

Pro mělnické v útulku: Jděte do toho a bojujte dál! My Vás tam chceme!  A myslím, že nás je dost!

Pro starostu: Vážený pane starosto – můžete si být jist, že můj hlas ve volbách již nedostanete! V podstatě i na zvířátkách jste postavil svou volební kampaň a tohle je výsledek? Styďte se!

1 polopravda starosty


Vážený pane Starosto, vysoutěžená cena je sice o něco nižší,ale měli by se starat jen pouze o psi.

A co kočky a jiné ???????


https://www.traditionrolex.com/7