https://www.traditionrolex.com/7

 Znáte folk-roots-blues? Pokud ne, přijďte se hudebně vzdělat. | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Znáte folk-roots-blues? Pokud ne, přijďte se hudebně vzdělat.

Po silvestrovských oslavách se opět vše vrací do svých obvyklých kolejí. A to se samozřejmě nevyhne i hudebním produkcím v mělnické Staré Mydlárně. Jako první v novém roce se zde představí zajímavá muzikantská dvojice reprezentující folk-roots-blues.

Česká zpěvačka Petra Börnerová působí na evropské scéně téměř deset let. Již v šestnácti letech si založila svou první dívčí kapelu „Attic Rooms“. Repertoár tehdy tvořily skladby od Nirvany, Pearl Jam, Radiohead, Oasis, ale i pokusy o vlastní tvorbu.  V osmnácti letech se začala zajímat o blues. Její první bílinská bluesová kapela se jmenovala „Zbrusu Nový Band“.

 

Po příchodu do hlavního města dochází k osudovému setkání s dnes již legendární jazzovou zpěvačkou Janou Koubkovou, která silně ovlivnila její tvorbu. Petra Börnerová začala pravidelně zpívat po pražských jazz-bluesových klubech. Po čase se seznámila se slovenským muzikantem Tomášem Bobrovniczkým, jenž byl již v  té době velmi úspěšným bubeníkem. Společně pak zakládají kapelu s výbornými maďarskými muzikanty z Budapešti pod názvem „Petra Börnerová feat.: Benkő Zsolt“. Skupina absolvovala celou řadu úspěšných koncertů doma i v zahraničí a rovněž vystoupení v pořadu České televize „Blues ze Staré Pekárny“. Dále také natáčení na největším českém bluesovém festivalu Blues Alive v  Šumperku, kde si kapela zahrála v  hlavním programu. Po třech letech aktivního hraní se však tato formace rozpadla kvůli velké vzdálenosti členů a náročnému cestování.

Petra Börnerová posléze založila společně se svým životní partnerem Tomášem Bobrovniczkým duo, které hraje v klubech, kavárnách, ale i na rozličných festivalech. Repertoár je postavený na převzatých i vlastních folk- bluesových písničkách zpívaných za doprovodu Petřina akordeonu a Tomášovy kytary. Výsledkem je kultivované z  jazz-blues vycházející písničkářství na špičkové instrumentální úrovni.

Takže v pátek 10. ledna zavítá tento pár sympatických muzikantů do útulných prostor mělnického klubu a vytvoří jistě skvělou atmosféru zimního večera.

 

PhDr. Bedřich Marjanko
 

 

PřílohaVelikost
PB_duo.jpg199.02 KB


Kultura

https://www.traditionrolex.com/7