https://www.traditionrolex.com/7

 Nesmrtelná muzika Jima Morrisona zazní ve Staré Mydlárně | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Nesmrtelná muzika Jima Morrisona zazní ve Staré Mydlárně

Obdobně jako mnohé známé hudební formace mají i The Doors své revivaly. Také u nás vznikla řada kapel, které hrají jejich muziku. Jednou z nich je i pražská skupina PSYCHO DOORS REVIVAL. Tato kapela, kterou tvoří zpěvák Jan Tůma, kytarista Sanjin Hasić, klávesák  Lukáš Kadlec a bubeník Nikola Slavík, působí v pražských klubech od jara roku 2010.
A v pátek 31. ledna vystoupí rovněž v mělnickém klubu Stará Mydlárna. Příznivci Jima Morrisona si tak budou moci připomenout   tohoto výborného hudebníka, který přes svůj předčasný odchod zde zanechal nesmazatelnou stopu v oblasti rockové muziky.

 
Položili jsme frontmanovi  PSYCHO DOORS REVIVAL Janu Tůmovi pár otázek, aby nám tuto kapelu  trochu víc přiblížil.
 
Jak  vznikla kapela Psycho Doors Revival? A co vás k tomu vedlo?
Odpověď se jeví z našich stránek takto: Někdy kolem podzimního času roku 2009 vypukla v hlavním městě epidemie...epidemie zvaná holé šílenství psychedelických rozborů a politických křivd...Vypjatá situace si žádala hrdiny...a pak to konečně přišlo...Čtyři mušketýři (resp. čtyři gladiátoři) vylezli z podzemí, aby dali všem utlačitelům řádně do nosu...
Pražské jaro konané roku 2010 bylo začátkem vstupu tohoto šíleného psycho souboru na scénu....
Čili .. dali jsme se dohromady někdy v říjnu 2009, všichni jsme milovali kapelu The DOORS a chtěli jsme ji přiblížit i našim kamarádům, postupem času jsme začali hrát víc skladeb a pak najednou z toho byla kapela.. vypadá to jednoduše, ale takhle to prostě bylo..jednoduchý a strohý.. s kytaristou jsme se znali z vejšky a zkoušeli jsme spolu hrát v jiné kapele (ale chlast a všechno kolem toho tomu dalo červenou s výstrahou pochroumaného zdraví), nicméně pak se dal Sani dohromady s bubeníkem, inzerátem s klávesistou Lukem a na pozici zpěváka si vzpomněli na starého dobrého ochlastu a pana kvalitních decibel - mě Laughing out loud haha..
A jak jsem říkal prvně... vedla nás k tomu láska k téhle kapele, všichni jsme ji žrali jako malí, četli jsme „Nikdo to tu nepřežije“ ...a Doors prostě byli jiní než ty ostatní... byl to fakt "nářez" ..tak proč to nezkusit si zahrát..
 
Mohl by jste blíže představit členy skupiny?
Nikola Slavík - bicí - miluje hudbu, hraje na kytaru, na bicí, měl metalovou kapelu, studuje právničinu nebo něco takovýho (možná už ji dokončil, nevím)
Luke Kadlec - varhany - hraje v několika kapelách, co fidlají 60. léta, kytarista, zpěvák, klávesák, taková renesanční osobnost, od něčeho kousek a už je to ženáč
Sanjin Hasic - kytara - podnikavej mládenec, co reje do strun jako smyslů zbavenej, ..kde je kytary málo.. to mu vadí a její hudbu proklíná.., vystudovaný inženýr, milovník muziky
Jan Tůma - zpěv - žil podle tvrzení: hudba, zpěv a chlast, milovník muziky (hlavně tý poctivý – androš a punk), básník a spíše šašek než vážný člověk
 
Jak často koncertujete a kde?
Jak nám dovolí čas (ohled na práce jednotlivých členů), zdraví a nálada. Koncertujeme kde se dá...město nebo venkov...není to jedno? Hlavně když sound jde z beden a lidi to berou a baví se stejně jako my, co mokneme na podiu.
 
Kde raději vystupujete, v klubech či na různých festivalech?
V klubech,... na festivaly, když už jsme zvaný, tak vyberou stejně někoho horšího 
haha, ale je to fakt...  Na druhou stranu, když už festival vyšel, tak to byla skvělá jízda a zábava. Pěkně jsme to natřeli sobě, publiku i policajtům, co nás pokutovali za špatný parkování.
 
Jaké skupiny či interprety mimo The Doors a Jima Morrisona preferujete?
Je to můj názor, co si myslím, že kluci žerou a poslouchaj:
Sabaty, Párply, Creadance, Queen...(převážně převzato od našich otců)
A pak samozřejmě punk a českej undergound: Plastiky, HNF, Majklovýho strejčka, Šanov 1, Našrot, Extempore s Chadimou (to za mě) a musím je jmenovat všechny, protože jsou skutečně nejlepší…
 
A na závěr obligátní otázka. Byli jste již někdy v Mělníku? Popřípadě jaké máte na něho vzpomínky?
Nevím jak kluci, ale já jsem v Mělníku párkrát byl. Většinou, když jsem se vracel nebo jel na vandr. Moc si z něho nepamatuji, párkrát jsem tam chytil dobrej stop až do Prahy, pamatuju si matně kostnici, nějakou hospodu a bagetu na benzínce a pak taky vosu, co mě štípla během čekání na bus do Kokořína. A vím, že Mělník má dobrý vinobraní. Lukáš tam prý jednou zvracel, ale o tom bych měl asi mlčet.
(Takže neber odpovědi za nějaký kvalitní počin, odpovídal jsem tak, jak jsem si myslel, že by odpovídali i kluci, nejsem kápo, ale oni chtěj, abych byl..tak proč jim neudělat radost a dělat všechno za ně…)
 

Co k tomu ještě dodat. Máme se zase v Mydlárně na co těšit.
 

 

Honzu Tůmu zpovídal Bedřich Marjanko 
 




https://www.traditionrolex.com/7