https://www.traditionrolex.com/7

 Nejprve pomáhal, teď podváděl | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Nejprve pomáhal, teď podváděl


Na sklonku ledna letošního roku oznámil sedmdesátiletý senior policistům z Horních Počapel, že na začátku měsíce k němu přišel osmačtyřicetiletý muž, kterého zná od června 2013, kdy v obci jako zástupce charitativní společnosti pomáhal vyřizovat materiální pomoc při povodních a požádal jej nejprve o půjčku ve výši třiadvacet tisíc korun a o několik dní později o další ve výši osm tisíc korun. Peníze údajně potřeboval k podnikání. Poškozený žadateli vyhověl a celkem 31 000,-Kč muži půjčil. K vrácení peněz však již nedošlo, dlužník se pouze několikrát s oznamovatelem telefonicky spojil a oznámil, že obnos zatím vrátit nemůže.

Policisté provedli ve věci šetření a zjistili, že dlužníka v současné době shánějí i jejich kolegové z Prahy venkov a Litoměřic, kde se obohatil stejným způsobem. Po osobě bylo dokonce vyhlášeno celostátní pátrání. Dále se našly další čtyři oběti z Dolních Beřkovic, muži a ženy ve věku od sedmadvaceti do sedmačtyřiceti let, od kterých muž, pod záminkou nákupu levné elektroniky vylákal dohromady 29 000,-Kč. Celkem tedy na Mělnicku byla zaznamenána škoda šedesát tisíc korun.

Pátrání po osobě zanedlouho přineslo výsledky. Počápelští policisté zjistili místo pobytu podezřelého, čtvrtého února letošního roku byl muž zadržen a eskortován do Litoměřic, kde bude pokračovat jeho vyšetřování.

Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7