https://www.traditionrolex.com/7

 Změna systému parkování v centru | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Změna systému parkování v centru

Možná jste to někteří již zaregistrovali. Město Mělník v nejbližší době upraví systém parkování v centru města. Částečně se zvýší kapacita rezidentních stání i placených parkovacích míst (např. Palackého), některá současná místa (jako třeba v Tyršově ulici) budou spadat pod zónu C. Tou nejzásadnější změnou ale je, že vyjma náměstí Míru, bude možné v dalších zónách parkovat prvních 30 minut zdarma. Ukázalo se, že je užitečné vyjít vstříc občanům, kterým půlhodina stačí na vyřízení úředních záležitostí (poštu např.) a pro příjem z parkování to není žádná citelná ztráta.  Ještě se dopracovává způsob řešení, jak ošetřit těch prvních 30 min. Zatím se to jeví tak, že řidiči si klasicky v parkovacích automatech vyzvednou lístek s 30ti minutovou parkovací dobou bez placení. Doufáme, že to všem zvýší komfort při nutných cestách autem do centra. Konkrétnější info by se mělo brzy objevit v městských informačních portálech (web, Radnice). 

P.V. 

Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

8 myslím že 30 minut


myslím že 30 minut parkování zdarma život do centra města nevrátí. problém je že se veškeré dění přesunulo dolu k obchodním domům. Nemít tu 7 obchoďáķů tak centrum žije

7 Nastavení doby parkování


V současné době mi u mělnických parkovacích automatů schází možnost nastavení např. na 1 hod 20 min - nebo i na 1 hod 30 min. Když vím, že můj pobyt v centru bude přesahovat byť o pár minut 1 celou hodinu musím zaplatit celé 2 hod. V předchozím nastavení bylo možné podle naházených mincí si parkovací čas nastavit na kolik jsem potřebovala.

Nyní pro můj případ se mi líbí, že by byla 1/2 hod zdarma a zaplatit hodinu.

6 smysl zony C, prazska od soudu


Ahoj vsem, netusite nekdo proc je v tomto miste zona C pro par aut, zcela logicky jsou prazdna a ridic prirozene vyuzije mista v ulicich nad zonou. Taky bych chtel mit skoro-zaruceny celodenni rezidentni parkovani za par stovek rocne.m.

5 Parkovací kotouče


Přimlouvám se za to, aby byla možnost použít pro prvních 30 minut zdarma taktéž parkovací kotouč. Ve všech civilizovaných místech je to běžná věc, takže předpokládám, že pro Mělník by to snad neměl být problém. Smiling

5.2 Neustále se řeší,


Neustále se řeší, že centrum Mělníka umírá, ostatně je to vidět na provozovnách a obchodech, které v centru Mělníka opravdu živoří. V rozpočtu města jsou peníze vybrané v parkovacích automatech mizivá částka, oproti penězům které město nesmyslně prohospodaří.

Jsem názoru, že by se mělo povolit parkování po obvodu celého náměstí, stejně je to nevyužitá prázdná placka, a věřím, že by i cizinci a přespolní, kteří náhodou do mělníka zabloudí mohli klidně v centru zaparkovat. To jsou ti lidé kteří by měli peníze do města přinést. Úředníkům MÚ bych vyhradil parkoviště na Svini, aby nezabírali polovinu parkovacích míst v centru a krátká ranní procházka jim určitě neublíží.

Parkovací poplatky bych snížil na minimum, ale postihy za nezaplacení zvýšil, Pak si myslím, že by to mohlo mít určitě větší efekt, než dnešní nastavený systém.

5.2.1 vidím to tak,


že centrum města nelikviduje MÚ, ale nákupní centra v Mělníku. Parkoviště jsou i se současnýma cenama pořád plná, takže město žije.....lidé chodí na poštu, na úřady, do bank atd. Ale to, že nechodí nakupovat do krámků, za to podle mě město nemůže.

Jinak jsem ještě neviděl město, kde by úřad pro služební vozy neměl parkoviště u svého sídla.

5.2.1.1 Pochopitelně pro služební


Pochopitelně pro služební vozy města, vyhrazené parkoviště máte, ale co ti ostatní.

Vy jste fakt přesvědčen, že město žije? dovolte abych se pousmál! To, jsou parkoviště plná je jasné z toho, že je celkově nedostatek parkovacích míst, a jen z toho důvodu, že jsou všechny úřady přestěhované do centra, a lidem bohužel nic jinýho nezbývá.

Centrum umírá, ale není otázka poslední doby, ale minimálně 10 let zpět, protože neustále ubývá důvodů proč do centra zajít a lidé se to pomalu odnaučují.

... a když jsme u těch obchodních center, kdo jim asi vydal stavební povolení? Kdo je sem pustil v takové míře?

Existuje spousty studií kolik center na počet obyvatel je rozumných. Pořád jsme pouze u toho jak funguje Mú!

Neustále tam totiž sedí lidé, kreří upředňostňují osobní prospěch před potřebami města. Je to smutné, ale asi si neuvědomují, že je to jejich domov kde žijí (až na některé významné vyjímky, kteří když zde nebydlí, by takové vedoucí funkce vůbec zastávat neměli) a kde budou jednou žít i jejich děti a  za každou předraženou zakázku, by mohli vybudovat něco na co by mohli být pyšní i ti jejich potomci.

A to ani nemluvím o tom kolik je na úřadě zaměstnaných lidí, když se kouknete do rozpočtu města kolik jde na mzdy, tak se Vám zatočí hlava. Proč je tam 320 lidí? v době počítačů a internetu? Není to tak dávno co tam sedělo 120 lidí a všechno fungovalo také. Mělník má pořád 20000 obyvatel. To jsou peníze nazmar Smiling)

 

5.2.1.1.1 ano


stavební povolení těm marketům určitě asi vydávalo město.....ale nedokážu si představit, že by to město mohlo nějak bloknout....to nevím. Možná mohlo ovlivnit počet, protože těch obchoďáků je tady fakt hodně.

To že město žije jsem myslel tak, že se tady přes (všední) den pohybuje hodně lidí.....ano míří sem za úřady, bankami atd...ale to, že si tady nic nekoupí a mažou za slevami do obchoďáků, to je naše(většinová) povaha..... a to jsme zase na začátku - u stavebního povolení.

Centrum - konkrétně nám Karla IV. není otázka posledních 10ti let, to už zprasili komouši, když tam postavili ty hrůzy, co se nazývají obchoďáky. Co s tím nevím, už jsou snad nějaké studie na využití toho prostoru....ale bude to rozhodně otázka peněz.

Jinak můj názor je ten, že když lidi nebudou chtít do centra přijít a podporovat místní podnikatele, nikdo a město už vůbec ne, je k tomu nedonutí.

5.2.1.1.1.2 Jen k těm obchodním domům.


Dnes je zkrátka trend navštěvovat obchodní domy, kde je pěkně vše pod jednou střechou, lidé se tam setkávají a člověk někdy koupí i to, co původně nezamýšlel. A to máte lidi, že jezdí i dnes za nákupy do Prahy, protože tam jsou buď firmy, které tu nemáme ( Globus), nebo máme, ale tam jsou větší s širším sortimentem. A nemusí to být jen Praha. Třeba obchodní dům Billa je v Roudnici nad Labem. Dokonce je pro někoho měřítkem, jakou rozmanitost značek to či ono město má. Tady nevidím důvod ohledně nějakého omezování, ale asi by měly v centru vznikat podniky s jiným zaměřením. Mimochodem, ten obchod, co se říká Pod branou nikdy nekrachnul na rozdíl od jiných. Proč asi? Dobrá i zajímavá nabídka. a to jsem jen spolunakupující divák Smiling.

5.2.1.1.1.2.1 dá se souhlasit


S tímto názorem se za mě dá souhlasit.....myslím, že i ty kavárny a restaurace(alespoň teď při dobrém počasí) jsou celkem hojně navštěvované. A to je teda díky turistům.....i já si zde rád posedím, dám dobrý dortík a musím říct, že náměstí Míru se mi fakt líbí....domy mají nové fasády, dlažba(ač pro dámy nepraktická) vypadá také velmi dobře....za to má u mě město plus. A co se týká těch krámků....souhlas se Sokratesem, je to na nich jakou zvolí nabídku a zda se udrží....v tom město moc nepomůže.

5.2.1.1.1.1 počet zaměstnanců MÚ


Vrtal mi hlavou ten vysoký počet zaměstnanců, který uvádíte v příspěvku. Tak jsem schválně koukal na kontakty zaměstnanců na stránkách MÚ Mělník a je tam 135 záznamů.....kde jste přišel na těch 320????

5.1 parkovací kotouče


pro město je určitě výhodnější lístek než kotouče. Kotouč lze nastavit jakkoli a městu už utíkají peníze. Ale u lístku, který si vytisknete je půlhodina přesně daná. Ten kousek cesty k automatu přece nikoho nezabije.

5.1.1 Parkovací kotouč opět


Kotouč jde sice nastavit jakkoli, ale pokud přijde kontrolovat policajt a uvidí, že nastavený čas ještě nenastal a kotouč je tedy přednastavený, tak je problém, a ne každému stojí za to riskovat. Takže tento argument trochu pokulhává. A znova by byla na místě otázka, proč když to jde jinde, tak na Mělníku ne? Navíc už se mi nejednou stalo, že automat v místě byl mimo provoz, a než dojít k dalšímu, to už bylo rychlejší přeparkovat. Ovšem člověka to dost namíchlo, takže jsem pro kotouče. Smiling

5.1.1.1 lístek je lepší


Lístek je pro město mnohem lepší. Jaký by byl "velitelský" čas u kotoučů??? Co když Vám půjdou hodiny o 10min napřed a Vy vlastně kotouč nastavíte správně a přesto budete město šidit??? A to, že přijde policajt zrovna v oněch 10ti minutách je velmi málo pravděpodobné. A pokud nejde automat,  tak přece nemusím platit. Takže podle mého polkulhává argument pro kotouče.

5.1.1.1.1 Kotouče


Ale tady nejde o to, jestli kotouče nebo automat, prostě by bylo obojí, ať si každý vybere, co libo. Vychcánky nebo hodinky jdoucí napřed nechci řešit, to je pro mě mimo mísu (ale ohlídat si správný čas je věcí řidiče, a když toho není schopen, no tak ať pyká). Prostě na dovolené  v Rakousku jsme si museli pořídit parkovací kotouč, abychom mohli v daném městečku fungovat (mimochodem alpské městečko s mraky turistů - pro ně je problém s podvádějícími řidiči určitě palčivější a neřeší to, prostě důvěřují a prověřují). Od té doby ho vozíme v autě v přihrádce a už se nám kolikrát hodil i v Čechách, je to mnohem jednodušší než běhat k automatu a zase zpátky, takže ... opět ta základní otázka: Proč jinde ano a na Mělníku ne? Je snad na Mělníku mnohem větší procento řidičů-hajzlíků? Nebo mnohem víc lidí, kterým jdou špatně hodinky? Smiling

5.1.1.1.1.1 A vlastně co


A vlastně co, nebudeme se přít. Tady to z radnice stejně nikdo nečte, a i kdyby, tak by to bylo nejspíš jedno. Mám takový pocit, že parkovací kotouče jsou pro Mělník (na rozdíl např. od Mšena) příliš pokročilé, ten se k nim možná dopracuje tak za deset let. Smiling

5.1.1.1.1.1.1 taky se nechci přít


je tu příspěvek od paní Vavřinové, která na radnici pracuje, takže si jistě naše příspěvky občas někdo z radnice přečte........ A kotouče....proč ne, v Rakousku to chápu, tam jsou lidi úplně někde jinde(bohužel). U nás tomu prostě nevěřím a jsem přesvědčený, že více než polovina řidičů by zde šidila. Ale třeba se mýlím. Každopádně je zavedení půlhodiny zdarma dobrá věc a to by se mělo ocenit. Ne hned kritizovat radnici....... za kotouče, že půlhodina je málo atd. 

5.1.1.1.1.1.1.1 Souhlas


Souhlas. Díky za tu půlhodinu zdarma, aspoň něco. Smiling

4 Něco je špatně...


Je 10. dubna a avízované změny se nedějí. Nevím, jak jinde, ale všechny zóny okolo pošty (Tyršova, Nová + parkoviště před DBK) jsou stále ve třídě "A" tedy bez úvodní půlhodiny zdarma.

4.2 Posunutí termínu na 2.května


Dobrý den, z technických důvodů dojde ke změnám v parkovacích zónách ve městě, tak i v pravidlech spojených s parkováním vozidel a poplatcích za parkování až od 2.května 2014. Děkujeme za pochopení.

Mgr.Helena Vavřinová, tisková mluvčí MÚ Mělník

4.1 Tak co na to Radnice?


Zpravodaj rady města na straně 6: http://www.melnik.cz/VismoOnline_ActionScripts/File.ashx?id_org=9281&id_dokumenty=2527

Proč to nefunguje??? Mohl by nám o tom napsat Mgr. Bc. Josef Daniška, vedoucí Odboru dopravních a správních agend MÚ Mělník?

Děkuji

3 :-DDD


Je to jenom výsměch, co si asi tak stihnete vyřídit na úřadech za 30 minut. To co začíná na h a končí na o a není to housátko Smiling. Všude i na poště čekáte pěkně dlouho, takže tomu, kdo to vymyslel je jasné, že si každý koupí lístek minimálně na hodinu. A to by ještě majitelé obchodů v centru chtěli, aby k nim chodili zákaznící :-DDDDD, to fakt za půl hoďky nestíhaj, leda by chtěli běžet dostih a né si v klídku prohlédnou zboží a ještě nedej bože ve více obchodech. Jó, to nákupní centra mají parkoviště zdarma a ještě velké a pohodlné, kdo se diví, že obchody ve městě chcípaj na skrčeninu.  A lidem, co v centru pracují a potřebují zaparkovat taky asi 30 minut stačit nebude, že jo.

Obrázek uživatele KousekDortu

3.1 V pohodě


Tak já teda nevím, ale ať jsem byla na sociálce, na VZP, na OÚ, na poště, ať jsem potřebovala skočit pro něco do obchodu ve městě, vždycky mi půlhoďka v pohodě stačila. Pokud mám v plánu obrážet víc úřadů najednou, vykecávat se po obchodech apod., tak prostě zaplatím těch pár korun a mám pokoj. Takhle vyvádět kvůli 30Kč nebo kolika, když je to jednou za čas, to je teda úlet. Tahle akce je předpokládám myšlena pro ty, co si potřebují do města jen zaskočit, jestli se promenujete po městě každý den místo práce, tak tam choďte pěšky a bude vystaráno. Spíš bych se obávala vyčůránků, co po půlhodině naklušou, vymění lístek za další a nakonec na parkovacím místě ztvrdnou půl dne.

3.1.2 Pracuji, jako každý


Pracuji, jako každý normální člověk a na promenádu opravdu nemám čas. V obchodech se nevykecávám, nevím o čem a moje zamyšlení se týkalo běžného návštěvníka, který by si potřeboval zajít  na úřad a NAVÍC  by si dovolil  chtít něco si VYBRAT v jednom nebo více obchodech. Na poště běžně 20 minut pročekám, pokud jste na úřadě vyřízená za pár minut, tak to nevím kam chodíte.

3.1.2.1 Pane Delete, kdo potřebuje víc času


tak si prostě zadá 1,5hod(zaplatí 1hod, protože 0,5hod má zdarma) a má na vše času dost... podle mě vstřícný krok, který je ale, jak je u nás "dobrým" zvykem, kritizován. Ukažte mi město, kde můžete parkovat zadarmo......

3.1.2.1.1 Hm, mám asi minus, protože


Hm, mám asi minus, protože pracuji ...., to si ten komentář jistě zaslouží Sad.

Město s parkováním zadarmo Vám můžu ukázat kterékoliv chcete, akorát je důležitý rok pohledu. Tak třeba Neratovice 1986. To bylo pro lidi ne pro výběrčí firmy a spol.

... výběrčí?  Já myslel, že jsou to loupežníci - Pyšná princezna Smiling)))).

3.1.2.1.1.3 Mělník má na parkování výběrčí firmu???


Já si tedy myslím, že parkovací automaty obsluhuje MP a vše z nich jde městu....

Obrázek uživatele KousekDortu

3.1.2.1.1.2 Kde se parkuje zadarmo?


Vlastně bych docela ráda, kdybyste vyjmenoval některá města, srovnatelná s Mělníkem jak velikostí tak zalidněností, kde se v centru parkuje zadarmo i v pracovní dny. Schválně.

Obrázek uživatele KousekDortu

3.1.2.1.1.2.1 A co na to Delete? ...


A co na to Delete? ... Mlčí.

Obrázek uživatele KousekDortu

3.1.2.1.1.1 Parkování zas a znova


Ano, jsou jistě města, kde se za parkování neplatí. Zřejmě tam ale nemají problém s místy k parkování. Mělník je v tomto docela unikátní, snad v žádném jiném srovnatelném městě jsem neviděla tolik aut v centru. Nevím, třeba je to tím, že je město na kopci a nikomu se do něj nechce chodit. Takže ačkoli se mi zavedení placení nejdřív nelíbilo, teď ho vítám, protože konečně není problém zastavit právě třeba hned u pošty nebo úřadu a vyběhnout vyřídit, co je nutné. Stačí vzpomenout, jak se opravovala Jarošovka: parkovné se dočasně zrušilo, město hned začalo přetékat auty a člověk musel jezdit furt dokola a čekat, až někdo odjede. Mělník prostě zdá se jinak fungovat nemůže. A když už se shodneme na tom, že placené parkování ano, pak prvních 30 minut zdarma je hodně slušné, víc se nedalo ani čekat. Je to srovnatelné třeba se Mšenem (vida vida, takové malé městečko a musí se tam platit, měl byste jim vyčinit), které má zdarma prvních 15 minut, ale je také menší.

3.1.1 Přesně tak.


Také to shledávám spíše pozitivním. Na to běžné vyřízení mi půl hodina stačí (stejně jde většinou jen o zaběhnutí na poštu), případně si zakoupím na dýl. Denně přeci něco nevyřizuji, takže pěněženku mi to nezruinuje.

A lidi pracující v centru? Řekla bych, že přesně proto byly placené zóny zřízeny. Aby zaměstnanci nezabrali většinu parkovacích míst a návštěvník města pak neměl, kde zaparkovat. Pracuji přímo v centru a zaparkuji bezplatně každé ráno. Jen holt musím ujít pár metrů navíc a nestojím autem přímo před prací. Ona ta trocha pohybu po ránu není na škodu.

3.1.1.1 Jistě, jak jinak,


Jistě, jak jinak, zaměstnanci pracující v centru jsou přece lidi 2. kategorie. Pracuj třeba v Lidlu a budeš mít parkování, pracuj třeba pro stát, můžeš lítat uřícený do práce, stíhajíc poslední vteřiny.  Dáš si 2-3, možná 4 kolečka kolem města a třeba místo najdeš. Není nad stres hned po ránu, vždyť na tebe za pár minut bude řvát první klient, to máš na zvykání Laughing out loud.

3.1.1.1.2 Člověk druhé kategorie


Tak to jsem také člověk druhé kategorie. Pracuji pro stát v centru, do práce uřícená nelítám a kolečko točím po městě ráno jedno a  to jen to, při kterém dojedu k místu, kde zaparkuji.

3.1.1.1.2.1 A to, prosím, parkujete


A to, prosím, parkujete celý den na placeném místě?

3.1.1.1.2.1.1 Ne.


Ne, neparkuji na placeneném místě.

3.1.1.1.2.1.1.1 Aha.


Aha.

Obrázek uživatele KousekDortu

3.1.1.1.1 Těžko v tomto


Těžko v tomto duševně-slovním výlevu najít smysl sdělení, ale asi bych tak vyrozuměla, že pracujete v centru. Pak ovšem zcela chápu, že se vám placené parkování ve městě nelíbí. Na druhou stranu právě kvůli takovým se to zavedlo. 

3.1.1.1.1.1 kvůli takovým!


Kvůli TAKOVÝM? Už chápu Vaše názory, máte komplex ze svého základního vzdělání Laughing out loud . To mi jedna už taky řekla, že kvůli lidem jako já, jí bolí nohy a ruce v práci (kvůli mě pracuje u pásu Laughing out loud ) Ach Bože!

Obrázek uživatele KousekDortu

3.1.1.1.1.1.3 Delete, vy jste vtipálek


Myslím, že kdybych měla základní vzdělání, vypadal by můj psaný projev asi tak nějak jako ten Váš. Ale navzdory tomu, že mám dokonce dvě vysoké školy, jsem natolik soudná, abych věděla, že VŠ vzdělání ještě nic nezaručuje. Blbec zůstane blbcem za každých okolností, jak je často vidět. Smiling A zdůvodnění placeného parkování, že je to kvůli tomu, že místa zabírají hlavně lidé, co ve městě pracují, a na návštěvníky už jich zbývá málo, snad bylo i oficiální. Takže otázka spíš je, jakým komplexem trpí nejmenovaný státní zaměstnanec, který si sám sebe cení tak málo, že se označí jménem Delete? A kde tento zaměstnanec pracuje, abych se mu vyhnula? Smiling

3.1.1.1.1.1.3.1 Nevím


Nevím, proč si myslíte, že jsem státní zaměstnanec a že blbec zůstane blbcem za každých okolností, v tom s Vámi souhlasím Smiling.

A dvě vysoké školy, to je taky známka komplexu, jedna by byla málo, že Laughing out loud, tak ať si všichni sednou na zadnici.

Vy se taky podepisujete KouseKDortu, na podpisy si tady nikdo nehraje, ani mě Vaše jméno nezajímá.

Obrázek uživatele KousekDortu

3.1.1.1.1.1.3.1.2 ...


...

3.1.1.1.1.1.3.1.1 Tímto vyzývám


A tímto vyzývám KousekDortu, aby s co nejrychlejší platností vrátila minimálně jeden z vysokoškolských diplomů, nebo se té zakomplexovanosti nemá nikdy šanci zbavit! Vzhledem k tomu, že se, jak pevně věřím, jedná o první veřejný prohřešek tohoto typu, může si svobodně vybrat, který z nich to bude. V opačném případě navrhuji hradit veškeré náklady na léčení všech zúčastněných, kteří se kvůli jejímu tehdejšímu neuváženému kroku hroutili, hroutí a hroutit budou i-)

 

-

3.1.1.1.1.1.2 Opravdu?


Nemyslím si, že to KousekDortu myslela jakýmkoliv urážlivým způsobem. Těmi "takovými" jsou spíše myšleni státní úředníci, kteří (a že jich bylo dost) zabrali svými vozy většinu parkovacích míst na většinu dne a ostatní lidé ( ti, co si šli jen něco vyřídit, turisté,...), pak neměli, kde zaparkovat.

A propo... s uživatelkou KousekDortu sdílíme poměrně podobné názory a základním vzděláním nedisponuji, takže proč hned nějaký komplex?

 

3.1.1.1.1.1.1 DELETE = vymazat ???


Vy už se vážně jděte zahrabat,ikdyby dotyčná paní měla "jen" základní vzdělání,pořád má víc rozumu jak Vy,iteligente jeden tříbarevnej... (tak,a máš to....slunce seno atd.)

A už se vážně přestaňte navážet do lidí co makaj pazourama,třeba na pásu,ale poctivě...

3.1.1.1.1.1.1.1 Já?


Dělám taky pazourama, budete se divit, to tady se do lidí pracujících v centru a hledajících parkování bez placení pořád někdo naváží, ne já. Že by taky komplex LÚLÚ?

A teď nerušit, zahrabávám se Laughing out loud.

2 Populismus koalice


před volbami. Zase nebude kde zaparkovat.

1 HURÁ


Konečně někdo použil hlavu k přemýšlení a né na "bejkárny" jak z lidí tahat prachy za nic...


https://www.traditionrolex.com/7