https://www.traditionrolex.com/7

 Jubilejní, 20. Mezinárodní mistrovství služebních psů 2013 | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Jubilejní, 20. Mezinárodní mistrovství služebních psů 2013

Kynologické sdružení
TART CZ 2001 Mělník

                                      Tisková informace:

        Jubilejní, 20. Mezinárodní mistrovství služebních psů 2013
                                 

Mezinárodní mistrovství služebních psů pořádá Kynologické sdružení TART CZ 2001 Mělník  
ve spolupráci se Sportovním klubem Policie České republiky a International Cynological Association, pod záštitou starosty města Mělníka MVDr. Ctirada Mikeše. Poprvé se mezinárodní mistrovství konalo v březnu 2005 a od té doby mělničtí kynologové už tradičně na jaře tímto šampionátem otevírají soutěžní kynologickou „top“ sezónu v Čské republice. Letošním, jubilejním ročníkem chce TART CZ 2001 Mělník významně oslavit i 20.výročí svého vzniku, který tehdy začal coby Školící středisko pro výcvik psů a školení psovodů  pro Policii České republiky 
a Civilní bezpečnostní služby. 
Na Mezinárodním mistrovství se soutěží v těchto kategoriích: Všestrannost, stopy, obrana jak jednotlivci, tak i dvoučlenná družstva. Psi a psovodi z kategorie všestranných se automaticky vyhodnocují i v kategorii stopařů a obranářů. Nedělní dopolední Vložený závod umožňuje mladým kynologům a mladým psům získat první soutěžní zkušenosti. Závod  není omezen rasou psa, ale stavba jeho těla musí odpovídat uvedeným disciplinám, které by měl zvládnout každý pes, jako je poslušnost, nebo odvaha při obraně.

Na Mezinárodním mistrovství služebních psů soutěží každoročně  výběry nejlepších kynologů 
z Policie České republiky, Vězeňské správy, Cizinecké policie,  Armády České republiky, Městských policií , Civilních bezpečnostních služeb i kynologických sdružení a organizací. Zahraniční družstva (Litva, Slovensko), jsou vítězové republikových soutěží ve svých zemích. Letos se oficiálně přihlásila i družstva Holandska , Německa a Rakouska. O pestrosti startovního pole svědčí fakt, že soutěžit budou kynologové jak z Prahy, tak Brna, Ostravy, Znojma, Olomouce, Ústí nad Labem, Plzně a dalších měst.  Rozhodovat bude sbor složený ze zkušených mezinárodních rozhodčích z Rakouska, Slovenska a České republiky.

Přihlášena je třicítka psů a psovodů do mezinárodní soutěže a  dvě desítky startujících jsou ve vloženém závodě. Počet soutěžících je omezen kapacitou plochy na stopy. Stopa je vypracovaná cizí, nezávislou osobou,  musí být minimálně hodinu stará, je 2x lomená v pravém  a jednou v ostrém úhlu. Na úseku 600 metrů  za 15 minut se požaduje od psa najít 3 předměty.  
Mistrovství začíná obranou v noci, zadržením pachatele na 100 metrů. Pokračuje denními disciplinami v poslušnosti a obraně. ( Poslušnost je z disciplin: přivolání za pochodu k noze, sedni, lehni, vstaň, pochod bez  vodídka, štěkání u nohy, odložení za pochodu, překážka typu A tam a zpět,  aport přes 1 m překážku, odložení psa a klid při střelbě.) Následuje obrana: vyhledání pachatele v objektu, vyštěkání pachatele v terénu, prohlídka, výslech a doprovod, hladké zadržení na 100 metrů, hlídání pachatele 1 minutu, zákrok v místnosti a závěrečný kontrolní výkon.)

 

kontakt:
Luboš Lidický
(tel: 603 218 224, mail: lidicky.lubos@seznam.cz)



Město - z radnice

https://www.traditionrolex.com/7