https://www.traditionrolex.com/7

 Vzpomínka na rozmary letošní zimy... | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Vzpomínka na rozmary letošní zimy...


Od ledna probíhala soutěž pro amatérské fotografy na téma “Zimní rozmary Kokořínska”, kterou uspořádala Galerie Truhlárna v obci Kokořín.  Příznivci prchavých okamžiků, které dokáže zachytit fotoaparát, mohli své postřehy zasílat do 20. března na adresu zmíněné Galerie. V současné době tak probíhá vyhodnocování doručených snímků.

Výběr těch nejlepších bude potom  vystaven v prostorách kokořínské Truhlárny až  do 31. května. Vernisáž výstavy se uskuteční v sobotu 19. dubna od 15. hodin. Snímky představí významná fotografka MgA Eliška Jílková, která se ve své práci zaměřuje především na sociální dokument a portréty. Podílela se rovněž i na projektu Světlo mého života, který sloužil dětským pacientům FN Motol, především Kliniky dětské hematologie a onkologie.

Dalším hostem bude známý mělnický fotograf Ladislav Záruba. Po Kokořínsku se toulá s fotoaparátem již přes čtyřicet let. Tím, že Kokořínsko zná jako své boty, vybírá si už předem svůj cíl. Skálu. Průhled. Scenérii. Jeho hlavní doménou je focení na diapozitivy, jejichž kvalita je přímo závislá na kvalitě výsledných snímků. A právě tyto diapozitivy  budou moci návštěvníci zde zhlédnout a možná je tak i inspirují k toulkám po tomto romantickém koutu našeho regionu.

                                                                                PhDr. Bedřich Marjanko



Kultura

https://www.traditionrolex.com/7