https://www.traditionrolex.com/7

 Veltruským parkem se letos poběží už po šestnácté | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Veltruským parkem se letos poběží už po šestnácté


Letošní běh pro úplně všechny věkové kategorie pořádá veltruská Asociace sportu pro všechny spolu s místním Sokolem. Poběží se v sobotu 26. dubna 2014, letošní start však nebude jako obvykle v místním letním kině, nýbrž přímo na louce pod zámkem.

Veltruský den plný běhu je vhodný úplně pro všechny, jsou vypsány kategorie od nejmenších dětí s doprovodem rodičů, předškolní děti, žactvo základních i středních škol, dospělé, jakož i pro běžce v seniorském věku.

V přibližně desetiminutových intervalech začnou krátce po desáté hodině startovat jednotlivé kategorie dětí a žactva, na tyto s ohledem na věk čekají tratě od 50 do 1500 metrů. Na již dospělé běžce dojde řada v jednu odpoledne, kdy odstartuje závod na 3400 metrů, o tři minuty později vyrazí na 5,5km trať ženy a rovněž tak účastníci hlavního závodu v délce deseti kilometrů.

Přihlásit se můžete ihned na stránce www.aspv.veltrusy.cz/prihlasky, případně v místě konání, avšak nejpozději 15 minut před startem konkrétní kategorie. Startovné činí 20 Kč pro děti a 100 Kč pro dospělé, pro přihlášené až na místě pak 40 Kč pro děti a 150 Kč pro dospělé.

Již zkušení pořadatelé velmi naléhavě prosí: „Letos určitě přijeďte s dostatečnou časovou rezervou“. Vzhledem k aktuální dopravní uzávěře do centra Veltrus se doporučuje buď projet kolem budovy kláštera a poté vpravo kolem kanálu až na velké parkoviště před kempem a poté veltruský zámek opět doprava pěšky obejít. 

Přímo do centra Veltrus lze aktuálně také snadno projet „zadem“ od rafinerie a poté zaparkovat například vedle místní radnice nebo hned po vjezdu do Města Veltrusy zahnout doprava a projet podél zahradnictví Jelínek a poté doleva k parkovišti u letního kina. Z centra Veltrus je nejvýhodnější pak pěšky projít hlavní branou do zámeckého parku a průhledem mezi stromy již uvidíte na novou „startovní“ louku za zadním zámeckým traktem, která se nachází mezi jezírkem Špígl a zámkem.

Pokud přijedete do Veltrus s dětmi, tak vězte, že po účasti na běhu můžete své potomky vzít ještě do protějšího zámku Nelahozeves, kde bude souběžně probíhat již 12. ročník  zdejších „Hrnčířských a řemeslných slavností“..

(mat)

Veltrusy: Běžecké propozice včetně dopravních omezení 2014 ke stažení http://aspv.skolaveltrusy.cz/storage/behparkem/140223_XVI.BP_propozice.pdf



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7