https://www.traditionrolex.com/7

 Jak funguje městský úřad? | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Jak funguje městský úřad?

Jaký máte dojem z práce úředíků městského úřadu Mělník? 

Potvrdíte spíše tvrzení, že "úředníci jsou koukači z oken a dloubači se v nose" (RNDr. S. Čech, bývalý obecní a krajský zastupitel) a "na úřadě pracují lidé průměrní, ano podprůměrní" (MVDr. C. Mikeš, starosta a bývalý řadový a vedoucí úředník), nebo máte z pracovního styku s úředíky pocit, že to jsou schopní a obětaví lidé, pracující především pro blaho obce a občanů?  

Přicházíte do styku spíše s elegantně oblečeými (oblek, motýlek - příklad p. starosta), spíše sportovně, nebo prakticky oblečení (tílko a kraťasy v létě, kabát "vaťák" v zimě - nosil vedoucí úřadu Ing. J. Šuk), nebo dokonce s úředníky celkově neupravenými (oblečení, zevnějšek) lidmi, vydávajícíi ne zcela vábný zápach?

Velmi by mě zajímaly názory ostatních, pojďme dizkutovat, má-li úřad nějaké chybky, třeba jej pomůžeme zlepšit.

Politika předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

7 zpráva z isoutok.cz


Mělník propustil úřednici po mateřské, ta napsala zastupitelům

Bývalá vedoucí majetko-právního oddělení Městského úřadu Mělník byla po návratu z mateřské dovolená propuštěna. Nebyla ji nabídnuta ani žádná náhradní práce, přestože město podle jejího vyjádření nové zaměstnance inzeráty poptává. Obrátila se proto dopisem na zastupitele. Jak dopadla?

Ing. Erika Mullerová byla na Městském úřadě Mělník zaměstnána 12 let, zažila tedy již i povodně v roce 2002. Po začátku v pozici ekonoma místního hospodářství se postupně vypracovala do pozice vedoucí majetkoprávního oddělení. Po návratu z mateřské dovolené dostala matka čtyř dětí k 1.3.2014 výpověď. Svůj dopis zastupitelům pojala poměrně emotivně. Píše v něm mimo jiné: ,,Takhle se dělá personální politika města a hospodaří se s financemi - vyhodí se dlouholetý zaměstnanec se vzděláním a odbornou způsobilostí a lidé bez potřebného vzdělání a s úvazkem na dobu určitou se ponechají v klidu v zaměstnaneckém poměru a nabírají se noví lidé. Nepřijde mi to ani trochu EKONOMICKÉ, ale možná se mýím a ráda se dozvím výhody tohoto postupu. Zaškolení nového člověka vyjde úřad asi méně peněz, než návrat bývalého zaměstnance…”

Zastupitelstvo po projednání přijalo usnesení, ve kterém bere dopis paní Mullerové k personální politice města na vědomí a uložilo na příští jednání předložit stanovisko právníka města. Nové informace tak budou k dispozici po příštím zasedání zastupitelů.

Velmi emotivní způsob dopisu bývalé zaměstnankyně je nešťastný, emoce do pracovně - právních vztahů nepatří. Pokud však nevidí na své straně pochybení a město opravdu po jejím propuštění nabírá nové zaměstnance, dají se projevené emoce pochopit. Případ budeme nadále sledovat.

 

7.1 Chudák vyhozená...MATKA!!??


Spíš chudák manželky, které musely čelit jejím choutkám na své mužíčky!!!!!!

TAk tleskám snad poprvé úřadu...a vyhozená matka ??Jestliže za dvanáct let prošla postelí víc než dvěma zaměstnanci úřadu... a jednoho z nich se jí podařilo rozvést...nemůže snad čekat, že jí budou vítat s pugétem....a pracovní morálka??? Samej prostoj, hlavně vykecávanda a je dobře, že se může starat o svá robátka v klidu domova a nechat pozici OPRAVDU pracujícímu člověku.....Pro úřad tenhle člověk není žádná ztráta....naopak....

7.1.5 Tak by mě zajímalo co


Tak by mě zajímalo co společného má osobní život zaměstnanců s funkčností úřadu. To za prvé. Za druhé - co je komu do toho?! Tento váš komentář velmi silně zavání soukromým konfliktem nebo zaujatostí proti konkrétnímu člověku. Není snad otázkou základní slušnosti řešit takové věci osobně než špinit člověka na veřejnosti? Z toho by jeden blil

7.1.4 Palec nahoru za odvážný příspěvek!


Leo Heřkowitz

7.1.4.1 palec dolů


Z plivnutou pomluvu dát palec nahoru?  Vy židi jste fakt divný....

7.1.4.1.1 Ted nevím, jestli to má


Ted nevím, jestli to má být spíš míněno na žida - rasu, nebo na žida - člověka s určitým náboženským přesvědčením. 

Věřím, že nejde jen o plivnutou pomluvu. Někdo tomu věřit nemusí, nebo to může považovat za pomluvu, já halt věřím. 

7.1.4.1.1.1 víra


Věřte čemu chcete, ale neurážejte. Plivat pomluvy může jenom hovado, což je Vám jistě známo.

7.1.4.1.1.1.1 Dobrý den,  prosím o


Dobrý den, 

prosím o specifikaci, koho (popřípadě co) jsem podle Vašeho názoru minulým příspěvkem urazil. 

Díky Erdos

7.1.4.1.1.1.1.1 urážka


urazil Leo tím palcem nahoru. Podle vašich vstupů soudím, že Leo Heřkowitz a Emerich Erdos je jeden člověk s dvěma účty.

7.1.3 To už přeháníte,ne???


PODLE SEBE , SOUDÍM TEBE ...

Jak se Vám to líbí ???

7.1.2 silná káva


Věrko to si trochu přehnala.....

7.1.1 TČ pomluvy


Bacha na to, co tu píšete.

6 Úředníci


Nedá mi to ,abych nepřispěl:

Oblečení- je výrazem ne-osobnosti člověka. Je samozřejmě věcí tajemníka, jak si to ohlídá. Názor p. Čecha je nefér.

Chování - většinou se zde chovají slušně. i když se neznáme. Jen jednou se stalo, že si 1 paní s druhou 5 minut popovídaly a pak mrzutě: co chcetééé. Ale je to již déle a zapomenuto. Nemusí se každý usmívat, my taky nemáme pořád náladu.

Postoje - zamysleme se nad zákony, které naši poslanci jakoschvalují. Bohužel v tom jednou i europoslanci, nemusím snad komentovat. Zkuste se orientovat, když zákony se mění jako na běžícím pásu, mají stovky až tisíce §§ a dohadují se o nich právnící a tak se dělají novely a novely a vysvětluje se často nevysvětlitelné .

 

 

6.2 jak to je


Dobrý den,

Souhlasím, že oblečení a upravenost by měla patřit a být samozřejmostí, když né u všech tak u úředníka ano. Jen by mě zajímalo, jak je to u MP Mělník. Jejich vedoucí p. Hošmánek, kterého často potkávám ve městě  s  uniformovanými strážníky  a i bez nich někdy nenosí a někdy zase nosí uniformu. Nedalo mě to a zeptala jsem se na to souseda, který pracuje u MP v Praze. Ten mi řekl, že povinost nosit uniformu strážníka při jeho výkonu (v zaměstnání) stanovuje přímo zákon o obecní policii a vyjímka není. Nevím,ale na mě to nedělá dobrý dojem, když půjdu po městě a potkám vedoucího MP v civilu a teď nevím je v práci či není ??? Jiní, kteří ho neznají a potřebovali by třeba pomoci to ani nebudou vědět, že okolo prošel někdo (placený strážník) kdo jim mohl pomoci. Zdá se mi to z jeho strany hodně neprofesionální přístup. Jinak si práce  MP vážím, jen jsem chtěla upozornit tuto nehezké chování, které kazí práci MP někým, kdo je jejich představitelem.

6.1 tajemník


Dobrý den, 

 

k panu tajemníkovi - včera jsem shlédl videozáznam ze zastupitelstva (23.6.2014), velmi mě překvaila skutečnost, že vedoucí úřadu (!) není schopen strukturovat větu a mluvit bez syntaktických přešlapů. Takové vystupování mi přijde naprosto tristní. Jak má takový člověk hlídat ostatní? (videozáznam je ke shlédnutí na melnik.cz, p. tajemník mluví např. v bodu "Personální politika města"). 

Zákony - souhlasím, podoba a frekvence změny zákonů a podzákonných norem není vinou MěÚ.  

 

6.1.1 Tajemník - vizitka ODS na MÚ


Pan Šuk byl dosazen na místo tajemníka MÚ za starostování pana Neumana a vydržel na své pozici i po volbách v roce 2010 - kandidoval mimo jiné na kandidátce ODS. Zaptejte se někdy zaměstnanců MÚ, jakým způsobem tento člověk úřad vede - úřad dle jejich sdělení dlouhodobě stagnuje a tajemník bez jakékoliv vize pouze slepě plní nařízení pana Mikeše, dříve pana Neumana. 

Je to holt bývalý voják, odpovídá tomu jeho schopnost komunikace a plnění pokynů nadřízených. 

6.1.1.2 tajemník


Palec nahoru za odvážný příspěvek. Vést úřad není totéž jako řvát z koženého křesla na osmnáctileté brance, aby se postavili na čáru. P. tajemník není dobrou vizitkou úřadu, ano, ani samotého p. starosty, který neinicioval jeho výměnu. 

6.1.1.1 ?


Co je ODS?

5 urady vetsinou funguji


urady vetsinou funguji velice pomalu

4 Tak já


Tak já mám zkušenost z vícero odborů. Evidence obyvatel, životní prostředí, stavební, správa majetku. Rozhodně nemůžu nikomu vytknout zevnějšek - zaměstnanci s kterými jsem přišla do kontaktu, jak přímo nebo na chodbě, jsou vždy slušně oblečení a co jsem stihla postřehnout tak i příjemně nebo nevýrazně voní. K jejich vystupování - musím oponovat zaběhlému stereotypu o nepříjemné ježibabě za přepážkou. Já má zkušenost jen s trpělivým a přiměřeně chápavým přístupem. Na to jak jsem kolikrát zmatená nebo nepříjemná tak se to zatím nikdy v chování ke mě ze strany úředníka/nice neprojevilo. K výkonnosti - myslím, že pracují na max když zohledníme - kolik lejster a lidí (nepříjemných nebo tupých) musí denně zvládnout, kolik zákonů, různých dodatků a jiných ptákovin, které se pořád mění musí znát. A za sebe můžu říct, že po mě nikdy, nikdo žádný úplatek nechtěl a i přes to vše co jsem potřebovala bylo vyřízené včas a vpořádku. Naopak si myslím, že pan starosta by se mohl trochu uvolnit a občas toho motýlka vynechat...možáná by nám, obyčejným lidem v kraťasech a tílcích byl pak bližší:)

4.3 matrika


úřednice na matrice mi opakovaně tvrdila, že pro prohlášení o rodičovství je nutné, aby se dstavili oba rodiče současně. Na matrice na ÚMČ Praha 4, ai v Neratovicích takový požadavek nemají. Případ úřední zvůle v Mělníku, nemohu to nazvat jinak. 

Obrázek uživatele Markéta Želva Přerovská

4.3.1 ?


S tou Prahou 4 jste si jistý? web

4.3.1.1 Praha 4 to má na webu ÚMČ


Praha 4 to má na webu ÚMČ (www.praha4.cz). Asi je to ale případ od případu, protože jsem zjistil, že na vesnici máme matriku, a také tam něco takového vyžadují, takže Mělník asi není výjimka. 

 

 

Obrázek uživatele Markéta Želva Přerovská

4.3.1.1.1 Praha 4


zkuste dát odkaz z toho webu, protože přesně na tom webu vidím, že jsou potřeba oba rodiče, a přijde mi to i logické, když mají oba podepsat jeden papír dohromady, tak že se mají dostavit společně... 

4.3.1.1.1.2


http://www.praha4.cz/Nejcastejsi-dotazy-pro-oblast-matriky.html

 

oba rodiče samozřejmě ano, ale nikoliv nezbytně současně - to bylo jádro sporu ... pro někoho to může být problém, jeden den dovolené atd.  

4.3.1.1.1.1 re


Nedávno jsem se na to díval, až najdu chvíli, pošlu odkaz.
Dnes v NERA mi to řekla po telefonu referentka podatelny pí Berková.   

Obrázek uživatele Markéta Želva Přerovská

4.3.1.1.1.1.1 zvůle


já jen, že zrovna tohle mi jako "případ úřednické zvůle" nepřijde.. když chtějí dva uzavřít sňatek, tak se taky dostavují na úřad společně, a tohle je skoro stejná životní situace Eye-wink

4.2 matrika


beru zpět

4.2.1 jste divný


jste divný patron.......zvůle, beru zpět.....znáte přísloví 2x měř a 1x řež????

4.2.1.1 já jsem identický


já jsem identický příspěvek poslal 2x a nepovedlo se mi ho smazat, tak jsem ho aspoň jednou "vzal zpět". EE 

4.2.1.1.1 proto


znova připomínám 2x měř a jednou řež!!!!!!! Copak tady na diskusi se to dá smáznout.....V reálu to smazat nejde

4.1 no vida,


samé pozitivní zkušenosti, to je dobře.

Já mám velmi dobrou zkušenost z občanek a řidičáků. Horší zkušenost ze stavebního odboru (skoro nesoudružská přísnost), nepříjemně se mi jednalo s úředníkem na odboru ŽP, který celkem slušně smrděl (a to nejsem přílišná citlivka), přímo si o úplatek také neřekl nikdoztěch, s kým jsem jednal.

Za větší problém považuji nakládání s obecním majetkem, např. výkup pozemků do vlastnictví města (cena), prodej městských pozemků (opět cena, dost jiná než v předchozím případě), nebo navrhování investičních akcí, které vlastně nikdo nechce. Z jednání zastupitelstva a zápisů z rady mám pocit, že to je trochu nechtěný dilentatismus, který by si ale měla zvládout samospráva - za takové jednání nelze vinit úředníky.   

Na závěr citát bývalého člena rady obce "události druhé světové války dnes zajímají již jen důchodce" (tento hrůzný výrok byl kdysi zmiňován v radničním okénku místostarostou Kovaříkem. 

 

3 Návštěva na


Návštěva na "občankách" a "řidičáku" proběhla slušně a v klidu,a hlavně bez čekání.Úřednice slušné,čisté,ochotné,co chtít víc...

3.1 souhlas


S tím určitě souhlasím a ještě přidám zhotovení pasu...taky velmi příjemná paní.

3.1.1 občanky a pasy


jsou jednoduchá věc, kde není co zkazit a kde nemá úředník prakticky prostor pro korupci. Mnohem zajímavější je stavební, vodoprávní, živnostenský úřad, nebo památkáři. Zde se může úřední zvůli projevit naplno Smiling

3.1.1.1 korupce


Vy jste tou korupcí nějak posedlý, ne?? Co má společného korupce a jednoduchá práce s ochotou a příjemným vystupováním?? A jednoduchá práce?? Chtěl bych vidět Vás, jak tam štelujete lidi na fotky, berete otisky, vše správně vypsat.....Tímhle příspěvkem jste hodně přestřelil!!!!

3.1.1.1.1 re


Já si myslím, že občanky a pasy jsou rutinní práce, kterou se člověk za relativně krátkou dobu naučí a následně tupě mechanicky opakuje, bez jakékoliv změny do doby, kdy se něco systémově nezmění. neříkám, že to je lehká / zábavná práce, ale náročná příliš není.  

3.1.1.1.1.1 a co??


A co jste nám tím řekl?? Že to můžou dělat lidé z pomocné, pardon praktické a speciální školy nebo třeba cvičené opice???Podle mě, když je to (ne)zábavná práce, tak o to víc si já cením toho, že tam jsou dámy milé a příjemné... Na začátku se mi ta diskuse zdála jako dobrý nápad. Po Vašich příspěvcích si to už nemyslím..... 

2 tak to vypadá


že se do této diskuse nikomu příliš nechce....... a nebo je MÚ Mělník vše ok:-)

1 od všeho trochu


já si myslím, že na úřadu se dají najít jedinci ze všech Vámi vyjmenovaných skupin:-) ale to je asi všude. Nevím, zda tady někoho jmenovat....může mu to ublížit, ať už to bude v dobrém či ve zlém....

1.1 Re


Dobrý den, 

na tak docela souhlasím. Na MěÚ podle mého názoru chybí průběžná selekce, tj, ukončení poměru s úředníkem, který přestane pracovat dobře, nebo pokud se u něj zjistí, že na funkci nemá předpoklady.
Z úřadu se prostě nevyhazuje. To je na jednu stranu dobře (pro úředníky), na druhou stranu méně dobře (pro občany). Na základě toho je na úřadu vyšší koncentrace měně šikovných lidí než jinde (tj. než tam, kde průběžně selekce probíhá).  

1.1.2 korupce


Vážený pane Erdosi, pokud chcete bojovat proti korupci na úřadě proč nebojujete skutečně a ne jen na oko? Sám jste jednou zmínil, že místostarosta dělá kšeftíky pro své známé za flašku Metaxy. Proč tohle nerozkryjete? Zeptal jste se starosty zda dostává hodnotné dárky z podnikatelského prostředí? Jestli Vám řekne, že ne, tak se zeptejte od koho dostal hodinky za sto tisíc a za co!!!! Při pohledu na Vaše snažení se nemůžu ubránit pocitu, že jste jen provokatér. Zajímavě Vás zhodnotil jeden můj kamarád: "koukám, že Mikeš vypustil starý židy jako předvoj volební kampaně".

1.1.2.4 Hodinky za 100 tis..


Hodinky za 100 tis.. (starosta)  bazén za 400 tis... (majitel restaurace Císař)

Ptám se ...

VIDĚL TO NĚKDO NA VLASTNÍ OČI A MÁ OD VLASTNÍKA TUTO SUMU POTVRZENOU ?????

Nebo to povídala jedna známá,kamarádka,dědeček atd. ???

Stále tu někoho osočujete z vlasnictví drahých věcí,korupce atd. Nikoho nenapadne ,že jsou lidé kteří si na tohle umí vydělat a nepotřebují krást.Ani bych se nedivil trestnímu oznámení,to co si zde kdekdo dovolí psát o majetkových poměrech určitých lidí,to je síla.Jen kdyby se někdo staral o VAŠE FINANCE,kde jste vzali na to či ono,tak se pose..te !!! 

KDE BERETE TU DRZOST ??? !!!!

Přestaňte tlachat o korupci,bazénech,hodinkách  a  D O K A Ž T E   T O !!!!

1.1.2.4.1 Tak jsem doufal v nějakou


Tak jsem doufal v nějakou smršť důkazů ,které potvrdí či vyvrátí zmíněná tvrzení,ono nic ?!

No ,na to že jsem tu za nejchytřejšího,všeználka,prudiče atd. moc mínusů nemám,tentokrát bída soudruzi...

Jen jsem více utvrzen v tom,co jsem si myslel od začátku. JEN HOSPODSKÉ TLACHY A DŮKAZ 

 

 

              Ž     Á     D     N     Ý         !!!!!

 

Buďte rádi,že starosta je frajer a lidově řečeno "na to kálí",jinej by to hnal k soudu....

1.1.2.3 Odpověď p. starosty


Dobrý den,

 

posílám odpověď, která mi nakonec přeci jen dorazila. 

---
Vážený pane, ve své funkci starosty, ani v jiné funkci jsem hodnotné dary neobdržel. Hodinky za 100 tis. Kč nemám. Koupil jsme si běžné hodinky na cca 6 ti. Kč.

Jestli dostanu při oficiálních příležitostech nějakou pozornost, tak je obvykle pouze lahev vína, spíše se jedná o vzájemnou výměnu vin z Mělníka a z jinými oblastmi. Ano dostal jsem několik triček při zahájení sportovních utkáních  apod. Žádné hodnotné dary jsem neobdržel.

1.1.2.2 oj gewalt!


Oj Gewalt, Emerich, oj gewalt! Minulý týden jim tu p. Dohnal dvakrát napsal, že se chovají jako dobytek. to je, Emerichleben, hodně zlý. Poslal jsem to na naši Obec, kde to snad zařadí do zprávy o projevech antisemitismu a Věra Tydli napíše úderný článek o tom, že člen kandidátky, vedené p. starostou, uráží Židy, kteří prošli koncentračním táborem.    

Ať žijí do devadesáti let!
Lev

 

1.1.2.2.1 Odpověď


Heřkowitz, co jich znám, tak oni byli vždycky radikál. Když mi někdo chce vynadat do dobytka, nebo do sviní, ať si! Ať si o mně píše stejně jako Julius Streicher ve Sturmerovi, mně to nevadí! Já každopádně nikoho žalovat nebudu.  

1.1.2.1 Re


No provokatér .... v zájmu koho myslíte, že provokuji? Když sem začínal toto diskuzní téma, měl jsem na mysli dvě věci: 1. doufal jsem, že třeba něco pomohu rozkrýt a 2. jsem se chtěl také trochu pobavit (což se mi částečně povedlo, část příspěvků zde mi přijde zajímavá a podnětná).

S faktem, že jsem starý i žid to Váš kolega náhodou trefil, i když nevím, jak na to přišel. 

Vida, hodinky jako dar pro p. starostu, to je zajímavá informace! Od jaké firmy? Jak by jistě řekl p. starosta, cui bono? 

--

P. starostovi jsem dnes v 10:55 poslal tento email: 

Dobrý den, 

na www.melnicek.cz jsem založil diskuzi o tom, jak funguje městský úřad v Mělníku. 

V rámci diskuze jsem byl dotázán, zda vím o tom, že dostáváte hodnotné dárky z
podnikatelského prostředí? Konkrétně byly zmíněny hodinky v hodnotě 100 000 Kč. 

Rád bych se Vás tedy zeptal: dostal jste od podnikatelů během výkonu funkce starosty
dárky větší hodnoty, např. nad 10 000 Kč u jednoho daru?  

Smím Vaši odpověď zveřejnit na www.melnicek.cz

Díky M. Erdos

---

Bohužel se mi vrátil jako nedoručitelný (považován za spam), a to i když jsem jej mírně upravil (např. dal  odkazy do závorek apod). Taková věc se mi jindy u korespondence s CM nestává. Tj. zeptat se nemohu, ale zkusil jsem to. 

1.1.1 Miroslave, když si tak


Miroslave, když si tak rozumíte se starostou a probíráte s ním mailem korupci na úřadě tak nám něco pusťe, ať se taky pobavíme. Mimochodem jestli starosta Mikeš spustil boj s korupcí, tak se bojím aby to nedopadlo jako akce čisté ruce, kdy socani spustili boj s korupcí a v kriminále skončil socan Svoboda a Snopková. MVDr.Mikeš jak ho znám je v riziku.

1.1.1.1 Re


Dobrý den, 

nevím, jestli si "tak rozumím se starostou". O korupci na MěÚ jsem založil (a rychle smazal) diskuzní vlákno, uznávám, že to nebyl nejlepší nápad. Mj. již ve svém věku nemám potřebu diskutovat s hulváty (čímž nemyslím Vás ...). 


https://www.traditionrolex.com/7