https://www.traditionrolex.com/7

 Lípy | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Lípy

Já tedy nejsem botanik, ale řezat větve lípám, když jsou v květu... to mi nepřijde OK. Co myslíte?

Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

4 Pane Bože.


K vůli jedné lípě se snad všichni tady podělají. 

3 odborníci


No jo, odborníci s motorovými pilami Laughing out loud Kdyby dostali ruční pily a sekyry a v červenci by se hezky zapotili, dobře by si kácení rozmysleli a strom by nejspíš šlo zachránit. A pak, dostali zaplaceno a navíc vlastní krby, kde bude dřevo v zimě pěkně praskat, takže zaplaceno podruhé. To se to pak rozhoduje.....

3.2 pozor!!!!


kácejí se stromy v ulici Kpt.Jaroše.....a taky v období vegetace a taky motorovými pilami. tak všichni ochránci stromů honem....kritizovat a obviňovat!!!!!!!!!

3.1 DELETE ,Vy jste kus TELETE...


Pokud oni mají řezat ručními pilami,Vy všude choďte pěšky,nebo jezděte žebřiňákem,zahoďte veškeré výdobytky moderní doby a vraťte se do doby kamenné A MŮŽETE SE POTIT STEJNĚ ...(ovšem pokud víte co je manuální práce)

Dále z Vašeho komentáře vyplývá,že strom byl poražen z důvodu prospěchu úředníka či firmy (dřevo zdarma),čímž napadáte výše zmíněné z korupce.Pokud o něčem takovém víte,konejte svou občanskou povinnost a NAHLASTE TO PATŘIČNÝM ORGÁNŮM !!! Jinak se musím domnívat že jde o SPROSTOU POMLUVU...

A teď čekám na Vámi  doplněné důkazy o zmíněné korupci,prosím DOKAŽTE TO !!!

3.1.1 To jste asi Vy, to zvířátko :-)


Tele jste asi Vy, s oblibou překrucujete, co čtete. Píšu někde o korupci? Píšu o tom (speciálně pro Vás to tedy napíšu po lopatě), že firma dostala (za práci) zaplaceno, jak bývá ještě tu a tam zvykem i v zemi neplatičů a že dřevo se jeho majitelům, zaměstnancům apod. do krbu taky hodí!!! Nebo snad věříte, že jej odvezli do sběrného dvora Laughing out loud ? HA HA

A jinak, jenom píšu, že kdyby to měli řezat ručně, tak by si to sakra rozmysleli, ale majíc moderní techniku, pracují bez rozmyslu. A o manuální práci? No právě, že vím, co je to ruční pila Smiling.

3.1.1.2 Pana LULUa tu každý


Pana LULUa tu každý diskutující zná a tudíž ví, že absolutně nemá smysl na jeho komentáře reagovat. Je to ten nejlepší způsob, jak se jeho pomatených a překrucujících výplodů co nejrychleji zbavit.

3.1.1.2.1 Nereagujte,kdo Vás nutí


Nereagujte,kdo Vás nutí ??? Dávejte si své mínusy ať má dušička klid,pořádně si tu pochlebujte a každého kdož s Vámi nesouhlasí a má jiný než VÁŠ názor,pořádně znectěte. Kéž by Vám to všem popadalo na makovici,kdož tu prudíte do úředníka konajícího svou práci,alespoň by měl Benda kšeft !!!

3.1.1.1 Takže pokud někdo ke své


Takže pokud někdo ke své práci použije moderní stroj-přístroj (motorovou pilu) ,tak pracuje jak tupec z pomocné školy KTERÝ NEMYSLÍ A ŘEŽE A ŘEŽE, až podřízne i sousedící panelák....A vy pěkně postaru pište na Mělníček ručně,inkoustem a brkem ,nepoužívejte počítač jako my bez rozmyslu...  :-)

A pokud VÍTE (neplést s myslením) že s vytěženým dřevem bylo naloženo JAKKOLIV PROTIPRÁVNĚ,že se někdo OBOHATIL NEZÁKONNĚ,tak to dokažte. A POKUD MOŽNO FAKTA,NÉ CO SI VY MYSLÍTE,CO JSTE KDE SLYŠEL apod.... A dle Vašeho komentáře to ASI víte (když to neskončilo na sběrném dvoře)

Tak ven s tím....

3.1.1.1.1 Vy možná víte


No možná, že to víte Vy, možná je dřevo vyštosované u Vašeho baráku na zimu, že se tak rozčilujete. Vy jste fakt tele. 

 

3.1.1.1.1.1 Tak Vás musím


Tak Vás musím zklamat,dřevo fakt není u mne,páč ho nepotřebuji.Jen mi vadí neustálé osočování druhých z prospěchářství a jejich napadání NIČÍM NEPODLOŽENÝMI DŮKAZY. Je mi jasné že to dřevo "někde" skončilo,ale nedovolím si na rozdíl od některých zde tvrdit,že ho sebral ten či onen.Proto jsem napsal ať to dokážou a je to...

Jak by bylo Vám,pokud by takhle napadl někdo Vás a neoprávněně,jen na základě toho že slyšel,či si myslí atp. ???

2 Takhle se památného starého stromu už nikdy nedočkáme...


Děkuji za reakce. Ale stále si myslím, že lípa patří mezi stromy s obrovskou regenerační schopností, je to český památný strom, a tento stál u sochy s druhou lípou v symetrii. Minimálně zde se mělo město pokusit postupovat šetrněji a minimálně tedy pozvat zkušené odborníky na posouzení. Dobře, větve byly nemocné, hrozilo obecné ohrožení. Ale proč se kácelo v červenci...Strom nebyl celý suchý, nevzhledné torzo by jistě brzy obrostlo a nevím ještě, proč je nutné žádat, aby byl vysazen na takovém historickém místě nový strom, přijde mi to snad samozřejmé.

Lenka Mrňáková Křováčková

2.1 Odborníci a lípy


Dobrý den,

jak vidno ve zprávě odboru životního prostředí, posouzení provedla odborná firma. Pokud máte informace o tom, že město spolupracuje s nezkušenými odborníky v této oblasti, budu rád, pokud mi je sdělíte. Případně doporučuji se v podobných záležitostech obracet na příslušné odbory, kde pracují odborníci pro danou oblast, kteří Vám odpovědí na Vaše otázky a z nichž mnozí, s nimiž mám zkušenost, jsou otevření diskusi a argumentům. Od toho tam totiž mimo jiné jsou - poskytují službu občanům města, kteří by měli vědět, proč se co dělá. Případně se můžete obrátit na některého voleného zástupce, aby danou věc zjistil - od toho tady totiž mimo jiné coby zastupitelé jsme. Pokud chcete, mohu se na OŽP zeptat, proč se kácelo v červenci. Nebo se na odbor můžete obrátit Vy. Záleží na Vás. 

Vysazení nového stromu nemusí být samozřejmostí. Možná s tím OŽP počítal, každopádně jsme o to požádali, aby se na to v rozpočtu odboru pamatovalo. 

Ondřej Tichota
t.č. opoziční zastupitel za sdružení TOP 09 a nezávislých

2.1.1 Ještě když strom stál,


tak jsme zavolali o info na Odbor životního prostředí v Mělníce, jak jsem již v předchozím článku psala. Když už je strom pokácený, tak už těžko budu někde řešit odbornost či neodbornost tohoto zásahu. Celkově mě mrzí všeobecně vzrůstající agrese k přírodě a životnímu prostředí kolem nás. A proto by právě toto měli sledovat ještě bedlivějším okem odborníci pro danou oblast. Ohleduplnost a cit pro vše živé, staré a nemocné, se totiž špatně vejde mezi paragrafy v zákoně.

Lenka Mrňáková Křováčková

2.1.1.1 ALE


Co kdyby ta Lípa někoho zranila či nedej bože zabila???? Kdo by pak nesl odpovědnost??? Vy určitě ne....Jsem pro ochranu přírody, ale jestliže odborníci usoudí, že strom je špatný, ať se klidně pokácí v červenci. To totiž bývají bouřky, prukdý vítr a riziko je tak veliké.

2.1.1.1.1 Nedej bože!!! Ty bouřky


Nedej bože!!! Ty bouřky teď bývají tak velké a vítr tak prudký, že se i zdravé stromy lámou jak sirky. Co kdyby někoho zabily????????? Chce snad někdo nést takovou odpovědnost???????? Jsem pro ochranu něčeho, a proto navrhuji vykácet všechny stromy, jen tak se budeme my i naše děti cítit bezpečně.

2.1.1.1.1.2 Kpec nepřehání....


Krpec má pravdu,ironie tentokrát není na místě.Pokud odborná firma posoudila strom jako rizikový,ať ho pokácí třeba i o půlnoci,páč ráno by mohlo být už pozdě, a odpovědnost by jste určitě na sebe nevzala.

Je lepší prevence než průšvih na zdraví kohokoliv ??? Je !!! Tak o čem diskutujem...

Jsme vůbec divný národ,pokud někdo nekoná co má,tak ho kritizujem a pokud svou práci dělá jak má,tak ho též kritizujem...

Co vlastně chceme ???? (někteří)

2.1.1.1.1.2.1 Kácení rizikových stromů, souhlas


Tentokrát musím zcela souhlasit. Pokud odborná firma zhodnotí, že je strom rizikový a uředník by ho nechal být, pak mu v případě zranění nebo smrti (kterou může pád suché větve nebo dutého stromu způsobit) může hrozit trestní stíhání. Pro mnohé hlupáky a ekoteroristy má starý strom větší hodnotu, než lidský život nebo zdraví. A to není správné.

2.1.1.1.1.2.1.1 Pěkně překrouceno, blahopřeji...


Jestli to dobře chápu, dle Vašich argumentací, tak kdo obhajuje staré stromy je hlupák a ekoterorista. Hm.

Jen jsem chtěla upozornit na jisté postupy, které se mi nelíbily a nelíbí u ošetřování stromů v našem městě v tomto ročním období, okolo těchto líp jezdím několikrát denně, vytváří se sochou historické zákoutí, suché větve se neobjevily z čista jasna, nebyla nějaká bouře, větrná smršť, která by stromy akutně poškodila a pokud by se prováděla pravidelná odborná péče o tyto staré stromy, jistě by se tomuto stavu dalo předejít.

Lenka M.K.

2.1.1.1.1.2.1.1.3 tady


tady na ty postupy neupozorňujte. Pokud jste přesvědčena o špatném postupu MÚ, tak jej nechte prošetřit, zda byl správný... Nebo pokud jste opravdová odbornice a jste o špatném postupu přesvědčena, tak rovnou sepište stížnost a dejte ji třeba na KÚ nebo až na ministerstvo ŽP. Pokud MÚ něco zanedbal, ať je potrestaný. takhle tu akorát napadáte pracovníky MÚ a spousta lidí se ke kritice samozřejmě ráda přidá. Vždyť kritizovat a nadávat je tak snadné, zkrátka je to náš národní sport.

 

Přečtěte si to.....hlavně vyjádření znalců, jak se rozcházejí.....

 

http://zlin.idnes.cz/za-pad-stromu-jenz-zabil-dva-chlapce-urednici-nemohou-potvrdil-soud-1pb-/zlin-zpravy.aspx?c=A110818_100708_zlin-zpravy_stk

2.1.1.1.1.2.1.1.3.1 Asi tak,jen samé


Asi tak,jen samé kritizování a napadání,to jsme my ČEŠI....umíme jen remcat,závidět a nepřát druhým úspěch....

2.1.1.1.1.2.1.1.3.1.1 citát z Wikipedie (neberte jej prosím osobně)


Oikofobie je životní postoj, nebo přesněji diagnóza, charakteristická odporem, strachem a nenávistí ke svému mateřskému kulturnímu prostředí, vlastnímu národu a domovu. Takto postižení jedinci ochotně zatracují vlastní národ, rasu či své tradiční náboženství a kulturu. Vztahuje se převážně na „eurobělochy“. Ti se pak chovají podlézavě vůči cizincům z jiných kultur, např. černochům či muslimům.

Termín byl tomto významu poprvé použit v roce 2004 britským filozofem Rogerem Scrutonem.

2.1.1.1.1.2.1.1.3.1.1.1 V klidu... :-)


Neberu,nebojte,jen se někdy stydím za některé spoluobčany (bez rozdílu rasy atd.).Nevím jestli je to dobou,nebo špatným vychováním či jiným důsledkem,ale zkrátka vidím samou zlobu,nenávist,závist a nepřejícnost...a snad se shodnem všichni,že tohle není dobré pro nikoho.

Teď tu řešíme pokácení stromu,je zde napadán jakýsi úředník,který konal jak má,pozval odborníky a ti řekli své k dané věci.Kdyby ten úředník nekonal a někomu to ublížilo,tak dostane tolik jmen a výhrůžek soudy,že se z toho zblázní.Navíc od nového roku funguje nový občanský zákoník,který umožňuje platit odškodné za různé újmy v řádech statisíců či milionů.Pokud by k něčemu došlo a strom spadl na někoho,tak to sice zamázne město,neb je určitě pojištěné na tyto události,ale už jen to že někdo je zraněn nebo nedejbože mrtev,je samo o sobě průser.

Pak bych chtěl vidět všechny ty,co zde napadají onoho úředníka či odbornou firmu za jejich postup. Někdo moudrý dávno předemnou řekl : LEPŠÍ JE PREVENCE , NEŽ RADIKÁLNÍ ŘEZ...

2.1.1.1.1.2.1.1.3.1.1.1.2 Trošku jsem


Trošku jsem zvažoval, jestli si mám "rýpnout". Nešlo mi o strom, ale obecně o pohrdání národem, ke kterému (zřejmě) patříte. Tj. šlo mi o mírnou kritiku konstatování, že u nás v malých Českých poměrech je X věcí špatně (s indikací toho, že jinde, třeba na Slovensku, ve Francii, v Mikronésii  ... je "to něco" lepší a nevyskytují se tam žádní tamní "čecháčkové")."

 

2.1.1.1.1.2.1.1.3.1.1.1.2.1 Nepohrdám národem,nýbrž


Nepohrdám národem,nýbrž některými spoluobčany,to jen na upřesnění ,aby nevzniklo nedorozumnění a překroucení toho co jsem uvedl.A jak to mají ve Vámi uvedených státech je mi fakt jedno,tam bydlí oni a je to jejich starost,né moje...

A klidně si rýpněte,já se NEPO.ERU ,HEZKÝ DÉÉN  :-)

2.1.1.1.1.2.1.1.3.1.1.1.1 naprostý souhlas


pod vše co jste napsal se klidně mohu podepsat a mám radost, že ne všichni jsou jen kritici a stěžovatelé....

2.1.1.1.1.2.1.1.3.1.1.1.1.1 Nejde tu o vědu z mé


Nejde tu o vědu z mé strany,jen se snažím vidět věc očima odpovědné osoby (úředníka).... Díky za pochopení Smiling L.

2.1.1.1.1.2.1.1.2 A je to TU,další


A je to TU,další "odborník" co ví,jak se"co" mělo dělat...

Až Vám z toho "historického zákoutí" spadně větev na palici,ták si tady a ani nikde jinde NESTĚŽUJTE,že nebylo včas konáno...

PS: Vzhledem k Vašemu "odbornému cítění věci" předpokládám,že jste alespoň vystudovala 1 ročník zahradníka v Liběchově ???

Já bych si totiž NEDOVOLIL tvrdit, že se tomu dalo předejít,neb nemám v tomto oboru patřičného vzdělání...

...a už se nedivím,že dálnice D8 není hotová.Sice to s tímto přímo nesouvisí,ale důvody její nedostavby už chápu...

2.1.1.1.1.2.1.1.1 Nepřekrouceno


Nechci hodnotit vaše schopnosti chápání, ale rozhodně netvrdím, že každý, kdo obhajuje staré stromy je hlupák a ekoterorista. Hlupák je však ten, kdo nepochopí, že se strom někdy musí pokácet bez ohledu na roční období, zvláště pak tehdy, pokud odborná firma vydá městu vyjádření, že strom je třeba odstranit. Náš středoškolský profesor by však takové lidi omluvil slovy: Blahoslaveni chudí duchem, neboť jejich je království nebeské.

Pokud nejste spokojena s péčí o staré stromy ve městě, doporučuji si obléknout pracovní oděv a vzít si pár stromů na starost...

2.1.1.1.1.1 trapná ironie.....


Ale my tady nemluvíme o zdravých stromech, nýbrž o (podle odborné firmy)nemocném stromu. Když někoho zabije zdravý strom, je to něštěstí, ale může za to jen příroda. pokud někoho zabije nemocný strom.....někdo zanedbal své povinnosti a může za to. Vaše ironie je fakt trapná....neštěstí ze Zlína je už koukám zapomenuto, co???

1 Kdyby jen větve...


Tak se přidávám s nepříjemným pocitem při kácení lípy na začátku července, Chloumecká ulice, lípy u sochy sv. J.Nepomuckého (snad jsem jméno svatého nepopletla). Nejdříve to vypadalo jako ořezání suchých větví - i to mi nedělalo ve vegetaci dobře, ale dnes ji celou pokáceli. Jen jsem se nedívala, ale vznesla k provádějícím pracovníkům dotaz, ale odpověď byla dobře naučena - nešla zachránit, žádné ptačí hnízdo. Tak jsme volali na Městský úřad, prý to bylo objednáno na popud občanů s ulice, nevím tedy kterých, ale jednomu ze sousedů stěhovali pokácený rozřezaný kmen na zahradu. Takže nevím, pokud tedy opravdu byl strom tak nenávratně poškozený, šanci na regeneraci po ořezání větví ani nedostal, proč se tyto práce neprovádí v období vegetačného klidu.

Lenka M.K.

Obrázek uživatele KousekDortu

1.1 Kácení veřejné zeleně


Minulou zimu jsme si na prořezání stromů pozvali odborníky stromolezce a ptali jsme se jich, a prý ořezávat/prořezávat lze stromy celoročně, ale kácet jen v době vegetativního klidu, tudíž v zimě. Takže tohle určitě správně nebylo a na úřadě by to měli vědět (pokud vědět chtějí). A jestli pokácený strom odstěhovali sousedovi na zahradu, aby měl čím topit, tak to smrdí dvojnásob. Není náhodou onen soused úředník?

1.1.1 Jak to bylo s lípami


Dobrý den,

Alena Herinková, zastupitelka z našeho sdružení TOP 09 a nezávislých, se o důvody kácení obratem zajímala na podnět občanů z dané ulice a z odboru životního prostředí dostala následující odpověď:

"Tato lípa byla  již v tak špatném zdravotním stavu, že hrozilo reálné riziko pádu větví na komunikaci a přilehlé pozemky. Přesto byla snaha lípu zachránit, a proto byl u odb. firmy objednán pouze redukční řez. Při samotném provádění řezu se zjistilo, že koruna stromu je natolik proschlá, že lípu není možné zachránit ani redukčním řezem (zbylo by pouze nevzhledné torzo) a nezbývá než odstranit celý strom. U zbývající lípy bude pouze odstraněna suchá větev, ke kácení není důvod." 

Požádali jsme tedy o vysazení nového stromu na místě původního pokáceného, aby byla zachována symetrie vůči soše. Tamní obyvatelé měli také obavy, aby nebyla pokácena i druhá lípa, ale jak vidno výše, nestane se tak.

Ondřej Tichota,
t.č. opoziční zastupitel za sdružení TOP 09 a nezávislých


https://www.traditionrolex.com/7