https://www.traditionrolex.com/7

 Policisté stíhají trojici zlodějů | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Policisté stíhají trojici zlodějů


   Mělnický policejní vyšetřovatel zahájil v uplynulých dnech trestní stíhání trojice mužů, ve věku od dvaadvaceti do sedmatřiceti let z Prahy a Prahy-východ, pro trestné činy porušování domovní svobody, krádež a poškození cizí věci spáchané ve spolupachatelství

   Kumpáni se v době od začátku října do začátku prosince 2013 zaměřili na sklepy, kolárny a další společné prostory v domech na sídlištích v Neratovicích. Do domů vnikali za použití jednoduché technické pomůcky, bez násilí, přes zavřené, ale nezamčené vstupní dveře. Poté se vloupali do výše uvedených prostor a odtud odnášeli vše, co jim přišlo pod ruce. Odcizené potraviny, alkohol, elektroniku, jízdní kola, sportovní a rybářské potřeby, nářadí, autopříslušenství a další za nějakou dobu většinou zpeněžili a takto získané finanční prostředky si ponechali pro svou potřebu. Svým jednáním způsobili poškozeným škodu v celkové výši přesahující 250 000,-Kč.

   Nejedná se o žádné začátečníky. Jeden z mužů byl v minulosti za obdobnou trestnou činnost stíhán pětkrát a zbývající dva třináctkrát. Dva obvinění si usnesení o zahájení trestního stíhání převzali ve věznici, kde vykonávají trest odnětí svobody za předešlé protiprávní delikty. Teď si mohou pobyt za mřížemi prodloužit až o pět let.

   Trojici výtečníků hrálo po celou dobu do ruky nedostatečné zabezpečení domovních vstupů a do jisté míry i nevšímavost okolí. Pouze zabouchnuté dveře nejsou pro pachatele žádnou velkou překážkou. Obyvatelé domů si ušetří potíže jen tím, že při odchodu z domu, nebo po příchodu za sebou dveře zamknou, popř. zvolí jiný systém zajištění, se kterým dnes rády poradí specializované firmy. Dalším problémem jsou nezajištěné vstupy do společných prostor domů (kolárny, sklepní prostory atd.) I zde se nevyplatí šetřit na dveřích a zámcích. V neposlední řadě pomáhá různým pobertům i nedostatečné osvětlení vchodů, chodeb a sklepů. Zde si lze vypomoci pohybovými čidly a dostatečným počtem osvětlovacích těles v celém domě. Posledním úskalím je lidská nevšímavost. Jestliže se po domě pohybují neznámí lidé, kteří se chovají podezřele, není nic snazšího, než se telefonicky obrátit na policisty nebo městské strážníky, kteří na místo vyjedou a celou věc prošetří.

Policie ČR
Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7