https://www.traditionrolex.com/7

 Akce v Mlékojedech | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Akce v Mlékojedech


Mělničtí dopravní policisté se devatenáctého července letošního roku zaměřili na silniční provoz v okolí vodní plochy, která se nachází u Mlékojed. Místo bylo vybráno záměrně, v blízkosti pískovny se totiž nachází podnik, kam téměř nepřetržitě dojíždějí hosté za zábavou, a to s sebou přináší problémy, na které si stěžují občané z okolí.

Jak se ukázalo, jednalo se o dobře naplánované opatření. Mezi pátou hodinou ranní a polednem téhož dne odhalili tři policejní hlídky osm řidičů pod vlivem alkoholu. U dvou z nich byla dechovou zkouškou naměřena hladina přes jedno promile alkoholu v dechu a tyto případy byly předány místně příslušnému policejnímu oddělení, jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za které lze uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti a v dalších šesti případech se jednalo o množství nižší jak jedno promile a tyto budou postoupeny správnímu orgánu, k projednání, v přestupkovém řízení.

Další šofér usedl za volant v době, kdy měl soudem uložen právoplatný zákaz řízení všech motorových vozidel. Zde se jedná o podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který lze uložit trest odnětí svobody až na tři léta. Navíc měl pozitivní test na požití omamných a psychotropních látek před jízdou.

To, že je potřeba se na danou lokalitu více zaměřit dokázal v odpoledních hodinách řidič motocyklu, ročník 1987, který měl nedaleko pískovny havárii. Při vyšetřování bylo zjištěno, že stroj řídil pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška naměřila 0,59 promile alkoholu v dechu.

Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem se policisté na komunikace v okolí pískovny budou i nadále vracet.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7