https://www.traditionrolex.com/7

 Tři oranžové přechody v Mělníku Město Mělník uspělo v grantovém řízení Nadace ČEZ „Oranžové přechody“. | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Tři oranžové přechody v Mělníku Město Mělník uspělo v grantovém řízení Nadace ČEZ „Oranžové přechody“.

Neosvětlené a nejasně označené přechody vozovek představují pro chodce výrazné nebezpečí. Tuto situaci se pomocí nasvětlování přechodů postupně snaží řešit Nadace ČEZ v rámci svého grantového programu Oranžové přechody. Město Mělník ve spolupráci s externími odborníky a Dopravním inspektorátem Policie ČR Mělník vyhodnotilo tři nejrizikovější přechody na svém území, zejména s ohledem na zvýšení bezpečnosti dětí a mládeže. Na tyto přechody požádalo o dotační příspěvek. Žádost byla kladně vyhodnocena a doporučena k podpoření. Jedná se o přechod před Střední průmyslovou školou stavební na ulici Pražská, přechod před základní školou na ulici Českolipská a přechod na ulici Oldřicha Wenzla na hranici křižovatky s ulicí Pražská. Tyto přechody budou v rámci realizace projektu Bezpečnost a ochrana dětí ve městě Mělníce nasvětleny stožáry se specifickou oranžovou barvou a doplněny svislým i vodorovným značením. Celkové předpokládané náklady jsou rozpočtovány na 354 tisíc a částkou 200 tisíc se na ní bude podílet Nadace ČEZ.

Bc. Lukáš Kuda, euromanažer



Město - z radnice

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

2 MÚ Mělník a dopravní značení


Díky výbornému přístupu Mgr. Danišky z Odboru dopravních a správních agend MÚ budou před přechod v Nemocniční ulici značky po vyřízení formalit nainstalovány.

Děkujeme!

1 Přechody


Dobrá práce, děkujeme.

Zde a zde jsou fotografie přechodu v Nemocniční ulici, který využívají další školáci a nemá ani základní vertikální označení (značky).

Vzhledem k zatáčce shora a úhlu kopce zdola je tak pro mnohé řidiče překvapením, je možné doplnit značky, optimálně zvýrazněné žlutou reflexní barvou?

Děkuji za rodiče sídliště Rousovice.


https://www.traditionrolex.com/7