https://www.traditionrolex.com/7

 Mělnický košt již klepe na vinné sudy místních vinařů. | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Mělnický košt již klepe na vinné sudy místních vinařů.

Není náhodou, že se mělničtí vinaři již po osmé sejdou v krásném historickém centru Mělníka, aby dali všanc svá vína a nechali obyvatele města a širokého okolí „okoštovat“  vše, co skrývají jejich vinné sklepy.

Tímto si vás  dovolujeme pozvat k účasti na Mělnický košt, setkání s místními vinaři a jejich vínem, které se uskuteční den před svátkem svatého Vavřince, v sobotu 9. srpna 2014. Přijďte spolu s námi ochutnat loňská vína a zároveň se dozvědět, jaká by mohla být ta letošní... Neboť „když o svatém Vavřinci slunce svítí, budeme dobré víno míti.“

Těšit se ale můžete nejen na plody mělnických vinařství. Čekají na vás také nejrůznější gastronomické speciality, prezentace tradičních řemesel a v neposlední řadě i četné kulturní akce.

Letošní ročník přinese několik změn, týkajících se především zlepšení konfortu pro návštěvníky. Oproti loňskému ročníku budou zdvojnásobené stánky s prodejem žetonků a sklenic na víno. Dále přibude velkoprostorový stan, který bude sloužit jako vinný šenk s nabídkou stolních a cuvée vín od jednotlivých vinařů. Přibudou také mobilní toalety vč. bezbariérových, oplachovačky skleniček a v neposlední řadě bude zdvojnásobeno i venkovní posezení.

Celá akce se opět o maličko rozšíří a to nejen dramaturgií doprovodného programu, ale také o další prostransví historického centra Mělníka. Krom tradiční ulice Svatováclavské a nám. Míru bude součástí Mělnického koštu i nádvoří Zámku Mělník, parčík za kostelem sv. Petra a Pavla a část ulice Palackého.

Mělnický košt odstartuje ve 14:00 hodin u kostela sv. Petra a Pavla tradičním výstřelem z historického děla, následovaného krátkým šermířským vystoupením SHŠ Rytíři Mělničtí. S degustační sklenkou v ruce si budete moci poslechnout hudební produkci na dvou scénách. Ta větší, dokonce s možností zatančit si na tanečním parketu, bude na náměstí Míru, kde pro vás od 15 hodin až do půlnoci zahrají „Neratovický jazzkvartet“, „Saxygirls & Bigband Neratovice“ a na závěr tradičně nemůže chybět ani „Baťa & Kalábůf něžný beat“. Na nádvoří Zámku Mělník bude připravena hudební scéna komornějšího charakteru. Od 16 do 21 hodin zde zahrají dvě folk-bluesové uskupení – pražské duo Sarah & Adams Acoustic a mělnický Marián Kořínek se svou hudební skupinou Nad Věcí.

Děti a jejich rodiče jistě potěší dvě pohádky z produkce Petrpaslíkova divadla a to od 15 a 17 hodin. V 16 a 18 hodin vystoupí skupina šermířů SHŠ Inferno s krátkým vystoupením rytířských soubojů. Tuto dětskou scénu naleznete od 14 do 19 hodin v parku za kostelem sv. Petra a Pavla. Slíbený je i skákací hrad, malý řetízkový kolotoč a staročeská střelnice. Doufejme, že si i naše děti užijí vinařskou akci ke spokojenosti rodičů.

Poslední novinkou je připojení části ulice Palackého (bývalý prasečí trh) kde se již od osmé hodiny ranní uskuteční Mělnické trhy, které budou od 14:00 hodin doprovázet oslavy vína jako trh řemeslný s ukázkami výroby košíků, skla a kovů, šperků a oděvů a mnoho jiných řemesel.

Ať už jste příznivci dobrého vína nebo vás lákají kvalitní hudební a divadelní vystoupení, neváhejte... a přijďte ochutnat.

S pozdravem vaši mělničtí vinaři




https://www.traditionrolex.com/7