https://www.traditionrolex.com/7

 Mšeno nabízí zajímavou výstavu | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Mšeno nabízí zajímavou výstavu

Významným zpestřením letošní letní sezony v malebném kraji Kokořínska se jistě stane výstava fotografií paní Evy Pilarové ve Mšeně. Vernisáž výstavy, na níž paní Eva také zazpívala i několik písní, proběhla 2. srpna v obřadní síní zdejší radnice. Kromě prací paní Pilarové budou moci návštěvníci výstavy spatřit snímky její sestřenice, fotografky Heleny Štefanové. Obě mají kladný vztah k jižní Moravě. Jejich matky totiž pocházejí ze zdejší obce Vrbice a obě dvě v této oblasti trávily volné chvíle.

Paní Eva začala fotografovat v roce 1985, kdy koupila svému manželovi fotoaparát a …již si jej ponechala. Fotila vše možné, jednu dobu i pro sedm různých novin a časopisů i své kolegy. Před deseti lety si koupila digitální fotoaparát a fotografie začala upravovat na počítači. A tak vznikly její fotoobrázky. A krátce na to se uskutečnila i první výstava v hudební kavárně Astra v Praze. Kromě řady míst v naší vlasti měla i jednu výstavu ve Vídni, tři výstavy v Moskvě, jednu v Doněcku a jeden fotoobrázek visel v galerii v Chicagu. Výstava ve Mšeně bude tak již padesátá třetí v pořadí a šestá společná s fotografkou Helenou Štefanovou. Ta začínala jako dokumentaristka. Fotografovala  reportáže, hony, rybáře, myslivce i svatby. A nyní už pouze dělá jen to, co se jí líbí.

Až do samého konce prázdnin, tj. do 29. srpna, tak budou mít ti, kteří zavítají do tohoto romantického kraje, příležitost si zpříjemnit výlet touto jistě zajímavou výstavou.

                                                                                                                         PhDr. Bedřich Marjanko



Tipy na výlet

https://www.traditionrolex.com/7