https://www.traditionrolex.com/7

 Brigádník k pohledání, Své oběti vydíral z věznice | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Brigádník k pohledání, Své oběti vydíral z věznice


Brigádník k pohledání

   Pětadvacetiletý muž z Litoměřicka pracoval v červnu letošního roku jako brigádník na pokladně v jednom z mělnických obchodních domů. Dočasnému zaměstnavateli se jeho angažmá příliš nevyplatilo. Pokladní způsobil prodejně škodu ve výši přesahující 10 000,-Kč.
   Nejednalo se však o běžné neodevzdání tržby. Podezřelý na to šel jinak a společně s dvojicí dosud neustanovených spolupachatelů vymysleli podle nich dokonalou fintu. Kumpáni následně ve třech případech v prodejně odebrali různé zboží (potraviny, elektrické spotřebiče, obuv, elektroniku, alkohol atd.), s nákupem dorazili k pokladně, kterou obsluhoval výše uvedený brigádník a ten se postaral o zbytek. Z nákupu vždy namarkoval pouze část a ostatní zboží prošlo pokladnou bez zaplacení. Netrvalo dlouho a celý systém byl odhalen.
   Mělničtí policisté sdělili, sedmadvacátého srpna letošního roku, muži podezření z trestného činu krádeže ve spolupachatelství, za který lze v tomto případě uložit trest odnětí svobody až na dvě léta. Ohledně totožnosti jeho kompliců probíhá nadále intenzivní šetření.

Své oběti vydíral z věznice

   Policejní vyšetřovatel zahájil v uplynulých dnech trestní stíhání sedmačtyřicetiletého muže z Mělnicka, pro trestný čin vydírání, za který lze v tomto případě uložit trest odnětí svobody až na čtyři léta nebo trest peněžitý.
Obviněný v době od desátého do jednadvacátého května letošního roku zaslal z věznice, kde si odpykává trest odnětí svobody, šedesátileté poškozené několik dopisů. Ty obsahují žádost o zaslání balíku, i s přesným popisem jeho obsahu. Kdyby tak dotyčná učinila, vyhnula by se podle slov pisatele, po jeho návratu z věznice návštěvy, při které by jí osobně poděkoval za to, že kvůli ní za mřížemi skončil.
   Adresáta si nevybral náhodou. Za mřížemi se ocitl právě proto, že poškozenou a jejího zesnulého manžela pět let vydíral a požadoval po nich peníze. Jinak hrozil újmou na zdraví a poškozením majetku. Za to byl nakonec i pravomocně odsouzen.

Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7