https://www.traditionrolex.com/7

 Dvojice mládenců se zaměřila na pohostinská zařízení | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Dvojice mládenců se zaměřila na pohostinská zařízení


   V noci ze šestnáctého na sedmnáctého července letošního roku se do mělnických ulic vypravili dva mládenci ve věku osmnáct a devatenáct let. Cílem jejich výpravy byl rychlý zisk. Nejprve poctili svou návštěvou podnik v Nůšařské ulici. Zde starší z nich poškodil vstupní dveře do budovy, odkud poté vzali klíče od dvou služebních vozidel. Tyto odemkli a uvnitř odcizili z peněženek 1 500,-Kč. Vozidla zamkli a klíče vrátili zpět. Po odchodu z místa si peníze rozdělili. Získaná částka jim však nestačila, tak se do pohostinství vrátili ještě jednou. Tentokrát do kuchyně, odkud si odnesli potraviny. Celkem tak způsobili provozovateli zařízení škodu ve výši necelých 7 000,-Kč.

   Jejich další kroky vedly k areálu nedalekého letního koupaliště, kde oba přelezli plot. Devatenáctiletý mladík se následně pokusil vykopnout dveře u jednoho ze stánků. Když se mu to nepodařilo, za pomoci tyče od slunečníku vypáčil kryt obslužného okénka. Uvnitř nalezli padesát korun a klobásy. Lup sebrali a z místa odešli. Stánkaři vznikla škoda ve výši cca 2 000,-Kč.
   Posledním cílem dvojice byla restaurace nedaleko koupaliště, v ulici Klášterní. U tohoto objektu nejprve poškodili vstupní dveře, ale když přes ně dále cesta nevedla, zaměřili se na blízké okno. Po jeho rozbití vnikli dovnitř, ale spustili přitom zabezpečovací zařízení. Z místa utekli s prázdnýma rukama. Na poškozených dveřích a okně však po nich zůstala škoda ve výši 2 000,-Kč.
   Mělničtí policisté sdělili v uplynulých dnech mladšímu z kumpánů podezření z trestných činů krádež a poškození cizí věci, ve spolupachatelství, za které lze v tomto případě uložit trest odnětí svobody až na dvě léta. Jeho spolupachatel si stejný záznam převezme v nejbližších dnech.

Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k

 



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7