https://www.traditionrolex.com/7

 TOP 09 teče do bot! | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

TOP 09 teče do bot!

Tak sem dostal včera do schránky novou radnici a myslím, že cena za největší populismus v kampani na Mělníku může být udělena! Vyhrává TOP 09 za svůj závazek zrušení poplatků za svoz komunálního odpadu. To je tedy závazek hodný pravicové a odpovědné strany:-)

 

Pánové, kolik milionů bude město ročně stát tenhle váš populismus a kde na něj chcete vzít??? Dyť ste to ani neměli v programum a teď se s tim najednou ukazujete jako hlavní důvod proč vás volit. Můj hlas jste právě ztratili 

Politika předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

6 Nad touhle diskuzí zůstává docela rozum stát,


a nemůžu nereagovat. Je hezké, jak lidi pod různými přezdívkami, pod profily vzniklými před několika dny se naváží do celkem slušně komunikujících lidí, dost nepříjemným způsobem, ale to je jasné, pod přezdívkou jde všechno lépe. Když nevěříte, proč se nejdete na faktury podívat? Možná proto, že jste někdo, kdo by se bez přezdívky nemohl osobně prezentovat? Přijde mi divný cíl snažit se deklasovat Topku, když tu jsou jiní adepti, kteří by si to za to co za poslední roky předváděli zasloužili mnohem víc ...

Proč se zabýváte tím, že TOP09 něco slibují, co nebudou schopni splnit? Zrušení poplatku za odpad mi přijde také trochu nereálné, ale třeba zrovna se jim to povede (když budou mít tu možnost), aniž by to zatížilo rozpočet.  Proč se nezabýváte třeba tím, co před čtyřmi roky naslibovali lídři koaličních stran a co z toho splnili/ nesplnili? Možná proto, že jste někdo z koalice, nebo jejich podporovatelů a snažíte se odvést pozornost jinam? 

 

 

6.1 .


.

5 Volební strategie...


Tak se to tu hemží "nickama" které existují 2 hodiny i se založením účtu ... není to divné ???

4 Jak to chapu ja...


Já to teda chápu tak, že drobným zvýšním daně z nemovitosti (úpravou koeficientů) je možné vybrat obdobnou částku jako za odpad. Pokud to bude dobře nastaveno, my, co daň z nemovitosti platíme, zaplatíme míň, než je stávající součet daň + odpad. Přitom město dostane i peníze, které se z odpadu (kvůli těžké a neefektivní vymahatelnosti) nedaří vybrat - na Mělníku jde o 2,5 mil Kč!!!. Nezaplatit za popelnice se lidi nebojí, ale daň finančáku už si jen tak někdo zaplatit nedovolí.

Sloučením těchto poměrně malých poplatků a daní může město ušetřit. Hlavně na zbytečné byrokracii, úřednících atd.

Je straně jednoduché všechno a vždy kritizovat. Někdo má snahu ušetřit, chce zavést model, který už se jinde používá. Mně to přijde jako dobrý nápad!

Nebo jaké je lepší řešení na výběr 2,5 mil Kč na nedoplatcích?

4.3 Když jsem to tedy začal...


To co jsem viděl v radnici mě nakrklo, diskusi sem včera zahájil a chtěl bych to ještě shrnout:

Topka si dala líbivé a populistcké heslo do Radnice, ale zaroven na tom samém místě zatajila, že chce zvýšit dan z nemovistosti - to není fer přístup.

Topka nemá zpracovanou žádnou finanční analýzu tohoto kroko - to není moc zodpovědné

Dozvěděl jsem se nově, že město má 2,5 mil. nedoplatek na popelnicích. A co teda dělá vedení na čele s panem Mikešem???

Maxmilián píše, že Topka tady na Mělníčku jediná vysvětluje. Tohle konkrétní téma odpadů mi moc vysvětlené nepřipadá, navíc jsem tu zaznamenal i diskusi vedenou někým od soc. dem., ale fakt je ten, že Mé Město, Mělničané nebo ANO furt mlčí

Maxmilián píše, že Topka se snaží být maximálně transparentní - jo, třeba s tvou svojí kampaní, že:-)

 

4.3.2 Když JSTE to tedy začal,.......


zeptejte se tady pana Mikeše a dalších. Určitě vám rádi vysvětlí, kde oni budou brát peníze na to všechno, co slibují ve volebních kampaních. A co všechno chtějí udělat, co v kampani napsáno nemají. Chtějte po nich také, ať sem  dají různé výpočty, propočty atd...Ha,ha...

 

 

4.3.1 Je jim to jedno


vždyť se tady mohli prezentovat, co by ještě chtěli lepšího. Asi jim na nás nezáleží. Jinak, byť nechtíc, musím TOPku pochválit, že se alespoň snaží komunikovat, to je malé, u mě bezvýznamné, plus. Ostatním je to asi jedno.

4.2 takže budeme trestat ty zodpovědné


budeme tedy trestat ty zodpovědné, kteří si zajistili vlastní bydlení, od státu nepobírají žádné dávky. Ale holt na Mělníku mají tu smůlu, že vlastní nemovitost a tak je TOP09 za jejich poctivou práci náležitě potrestá a zvýší jim daň z nemovitosti. A nájemníci, kteří mají podepsanou smlouvu o nájmu jsou vysmátí, protože jim vlastník nemovitosti toto zdražení bez jejich souhlasu do smlouvy nedá. A argumentace, že FÚ lépe vymáhá nedoplatky je chabá. V důsledku končí všichni neplatiči u exekutora, takže je jen na přístupu města, kdy neplatiče dá k soudu a přestane se s nima mazlit. Nevím, proč by to za ně měli donášet poctiví lidé.

4.2.2 ..


..

4.2.1 Jaké trestání?


Já pořád nechápu, o jakém trestání mluvíte. Platím daň z nemovistosti. Platím za popelnice. Sloučí se mi to do jedné platby (daň), která je logicky plus mínus součtem. Podrobněji je to v již uvedeném článku http://www.top09melnik.cz/index.php/aktuality/67-milan-schweigstill-chceme-zrusit-poplatek-za-komunalni-odpad-a-snizit-zatizeni-obcanu-byrokracii

Pokud je ale navýšená daň nižší než součet současných plateb (daň + popelnice), tak jaké trestání majitelů nemovitostí?

Co vím, tak se vůbec nevyplatí poslat exekutora na dlužníka kvůli tak nízkým částkám jako je za odpady, náklady by možná i přesáhly dlužnou částku. To chápu jako hlavní důvod, proč výběr převést na finančák. Pokud se pletu, tak mě opravte Smiling

4.2.1.4 Zrušení poplatku za odpad -Kralupy n/V


Jen pro úplnost přidávám odkaz na web města Kralupy nad Vltavou, kde je informace o zrušení poplatku za svoz komunálního odpadu a navýšení daně z nemovitosti.

http://www.mestokralupy.cz/Clanky/2547/Zruseni-poplatku-za-odpad/Default.aspx

4.2.1.3 pro mě je to trest


já vlastním nemovitost a platím poplatky za svoz odpadu.....znám spoustu lidí, kteří bydlí v nájmu a poplatky za svoz odpadu platí také a pak znám i takové, kteří bydlí v nájmu a poplatky za svoz neplatí. Po Vámi obhajované úpravě budu už platit pouze já, zbylé 2 skupiny jsou toho ušetřeny. Tedy já se cítím oprávněně potrestaný za to, že jsem si našetřil na nemovitost.

Opravím Vás:

Je vidět, že o exekutorech asi mnoho nevíte. Já jsem se s nimi bohužel díky vlastní hlouposti jednou zapletl a z dluhu 3tis.Kč jsem zaplatil 10tis.Kč. Exekutor totiž i když vymáhá malou částku, tak si vše pěkně naúčtuje a dlužník to VŠECHNO zaplatí!!! Náklady exekutora určitě neplatí město.

4.2.1.2 Důležitá informace


Přečetla jsem si pozorně tuto debatu i článek pana Schweigstilla a nikde tu nezazněla podstatná informace, že město Mělník získává z daně z nemovitosti cca 8 mil. Kč. Při zrušení poplatku za svoz odpadu město přijde o 9 mil. Kč, ale uspoří na 1-2 zaměstnancích, složenkách apod. cca 1 mil. Kč. Takže je nutné nahradit příjem 8 mil. Kč, který se přibližně rovná ročnímu příjmu z daně z nemovitosti.

TOP09 Mělník tedy navrhuje 2x zvýšit daň z nemovitosti. Pan Schweigstill má pravdu, že na tom ušetří lidé, kteří mají menší majetek, a žije jich více v jedné domácnosti – typicky jeho rodiče, dva senioři v jenom bytě či domě. Pokud ale někdo ušetří, je jasné, že jiní to musí doplatit. Zaplatí to tedy všichni aktivní lidé, kteří mají více majetku a také firmy a podnikatelé, kteří ve městě podnikají. Říkám to správně? Pokud ano, tak má TOP09 pravdu, že to bude fungovat. Výsledkem bude, že nejvíce budou potrestáni aktivní lidé v Mělníku, kteří podnikají (odvoz odpadků si hradí sami na základě samostatných smluv, tzn. tento výdaj jim neodpadne) a také lidé, kteří majetek např. zdědili po svých rodičích.

Myšlenka je to funkční, ale proč ji prezentuje TOP09, která by měla být pravicovou stranou? To by přeci mnohem více slušelo levici?

4.2.1.1 Něco tu chybí, nemyslíte?


Chybí tu to základní, tedy jasné vysvětlení lídra TOP 09 s doloženým výpočtem výhod pro rozpočet města a jeho občany. Hodit líbivé heslo v průběhu finišující kampaně umí každý, ale "odpovědná" strana umí i něco víc...

4.1 ale tak to není


, plácli heslo na plakát a nemají žádná čísla, nemají to prověřené, slibují zajíce v pytli... Za celý den nikdo nepředložil JEDINÉ číslo. Fakt myslíte, že je možné drobnou úpravou daně vybrat 7000000 korun?

4.1.1 Sliby......


,,Topka,, je jediná, která se tady snaží plno věcí lidem vysvětlit. Všichni jiní z ostatních stran  v podstatě dělají, že mělníček.cz ani neznají. Top 09 tady jde v podstatě jak se říká ,,s holou kůží na trh,,. Vůbec by tady odpovídat nemuseli. Přeji ,,Topce,, hodně úspěchů, jelikož se snaží být maximálně transparentní.

 

3 V Radnici je jen heslo.


Víc se tam nevejde.

Jsou města, kde se tento poplatek neplatí vůbec a taky to jde (např.Teplice). Mě však přivedlo k zamyšlení nad problémem poměrně nedávno to, že jsem zjistil, že moji rodiče, kteří žijí v Kralupech letos platí méně než vloni.

Je možné poplatek za svoz zrušit a navýšit daň z nemovitosti. A tady je ten háček. Poplatek za svoz administruje a vymáhá město. Bohužel se nedaří získat tuto částku od všech lidí, kterým je předepsána. Daň z nemovitosti vybírá FÚ a její výběr je proto výrazně lepší. Takže to může být nastaveno tak, aby nově vyměřená daň byla nižší než součet loňské daně a poplatku za svoz. Takže občan něco málo ušetří a odpadne mu jedna složenka. Navíc město může uvolnit 1-2 úředníky, kteří se o tento poplatek starají na jinou práci. A ubyde trochu byrokracie.

Co dokáží jinde by nedokázal Mělník?

Více:  ~~http://top09melnik.cz/index.php/aktuality/67-milan-schweigstill-chceme-zrusit-poplatek-za-komunalni-odpad-a-snizit-zatizeni-obcanu-byrokracii
 

3.3 TOP909 Pravice?????Nebo Paroubek


Nezlobte se na mě,ale tyhle sliby bych čekal špíše u levice a né od strany TOP09, která je pravicová. Díval jsem se do programu jiných uskupení a ty to tam vesměs nemají. KSČM tam má ohledně odpadu úlevu pro děti do 4 let, to by ještě šlo, ale i oni  si víc nedovolili!!!!!!!!. Přijít o 9 mega, by město dosti zabolelo a naopak zvýšit daň z nemovitosti je od TOP09 pěkná podlost. To se na mě nezlobte. Je to čilý populismus stejný jako vyráběl Paroubek, ten to taky uměl.Chtěl jsem vám dát pár křížků,ale teď jste mě tak sakra naštvali, že nedostanete nic,lautr nic.!!!.Zvyšovat daň z nemovitosti je trestání schopných lidí, kteří  postarali o své bydlení, no hnus.To bych vážně od Vás nečekal,styďete se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3.2 Jenom heslo? Hezká výmluva...


Takže chcete připravit Mělík o 9 milionů za odpad, ale nepíšete, kolik chcete navíc vybrat na dani z nemovitosti. Kolikrát by musela vzrůst, 2x, 3x, 4x? A jaká bude konečná ztráta pro město - 2-3 milonony, nebo víc? 

Vezmete to sportovcům, kultuře, nebo komu?

Nekličkujte a napište ta čísla jasně, jste přeci lídr odpovědné strany

3.2.1 TOP09 ach jo


on totiž srovnává Teplice a Mělník, ale vůbec nebere v potaz, že tam neplatily za odpad celá sídliště nepřizpůsobivých (a nemajetných). Pak opravdu nemá cenu mrhat silami a snažit se vybrat "daň" tam, kde nic není. Ale to není případ Mělníka.

3.2.1.1 Nesrovnávám


Mělník a Teplice, ale Mělník a Kralupy.

3.2.1.1.1 Ale


pokud vím, zmínka byla o jistém senátorovi, který to v Teplicích zavedl...

3.1 po konzultaci


s odborníkem na rozpočet města: malým zvýšením daně z nemovitosti nedosáhnete stejného výběru jako za odpad, jedině snad za cenu velkého zvýšení uvedené daně!

3.1.3 před konzultací


se zkuste toho odborníka zeptat na to, co pan Schweistill píše: ,,nastavit letošní daň tak, aby byla o něco nižší než součet loňské daně + poplatek". Protože kdyby to bylo reálné, tak nevidím jediný důvod, proč za ten nápad někomu spílat.  A na rovinu - já bych radši platil míň Smiling, ale chápu, že když někdo neplatí za svoz odpadu a platí daň z nemovitosti, tak se ho to dotkne. Na druhou stranu, můžeme ještě neplatit daň z nemovitosti a házet bordel do parku.

Jinak je hezké, že tak preventivně tepete ty, kteří toto město ještě neřídili. Zřejmě to ti současní a minulý vedli velmi dobře, což je vidět na každém kroku, takže není třeba nic měnit a proto také volby vyhrají, čímž je tato debata zbytečná a moudří obyvatelé tohoto krásného místa k životu, si opět správně zvolí své zastupitele. Smiling Nebo jak to bylo minule?? Kdo to vlastně vyhrál?

 

 

3.1.3.1 po konzultaci


nemáte pravdu, daň z nemovitosti se počítá jinak, přes nějaké koeficienty, ale tomu nerozumím. Prý je to celkem složitý vzorec a není tak jednoduché se dopočítat výsledku. Výhodné to ale nebude ani pro město ani pro plátce daně, možná ze začátku, než se ukáže správnost výsledku a případný propad v rozpočtu města.

A pan Sch. pro mě není člověk, který by měl řídit město, jak z lidského pohledu, tak z odborného. Víc dodávat nebudu. A takových je letošních volbách mnoho. Budu křížkovat.

3.1.3.1.1 před konzultací i po .....


....Vám odborník na rozpočet řekne, že daň z nemovitosti se počítá jinak, přes nějaké koeficienty, že je to celkem složitý vzorec a není tak jednoduché se dopočítat výsledku. Ale ví, že to nebude výhodné ani pro město, ani pro plátce daně....možná ze začátku,.... Kurňa, co je to za odborníka???? Já tedy moc škol nemám, ale jedno tuším - pokud budu platit méně, je to  výhodné !!! Pro mě určitě. Ale jestli se ten Váš odborník i přes všechny složitosti výsledku dopočítal, tak sem s ním. Kolik bude chybět???? To sem můžete napsat, aniž prozradíte zdroj, ne? 

Zvláštní je napsat - nerozumím tomu - a přitom tvrdit, že je to blbost. Jestli náhodou nebude problém někde jinde........

3.1.3.1.1.1 už vás mají


a stačil jeden titulek. Hurá, budeme všichni platit méně a městská kasa to nepozná... Já nebudu nic dokazovat, to by měla TOP09, ale proč, když titulek splnil účel. Tady se už není o čem bavit. Oni nemají nic v ruce a já nejsem ekonom a nebudu pořád někoho otravovat...

KONEC

3.1.3.1.1.1.1 ještě mě nemají


možná by stačilo zapřemýšlet nad tím, co napíšete. Když vám není někdo sympatický a nechcete ho volit, tak to nedělejte. Jestli nechcete, aby tu osobu nevolili ani ostatní, tak to sem napište. Jen nevím, proč si musíte pomáhat něčím, čemu nerozumíte. Hurá, budem všichni platit méně a městská kasa to nepozná...... To bych si zrovna já přál. Zatím totiž platíme pořád víc a kasa je prázdná Smiling. Teda prázdná, to by byla ta lepší varianta, ale ono v té kase je snad ještě méně, než prázdná, což ani nevím, jak se řekne Smiling.

A protože mě ještě nemají, zkuste napovědět, koho volit a proč. To mě zajímá víc, než koho nevolit a přidat k tomu hloupý argument. Vážně.

3.1.3.1.1.1.1.1 přemýšlejte


já nebudu říkat, koho volit. Ale popřemýšlejte. Každý někde bydlí.

Někdo ve svém, někdo v družstevním, někdo u rodičů. Uvedu modelový příklad pana Sch. Rodiče bydlí v rodinném domě. Platí daň z nemovitosti 2000Kč (jen pro příklad), k tomu každý 500Kč za odpad. Pak přijde TOP09 a odpad stanoví na nulu. Daň z nemovitosti pak stačí nastavit jen na 2800Kč a oba ušetří 200Kč. Prima, Kasa města o nic nepřijde, zbytek ušetří na úřednících. Vše je krásné, až do chvíle, kdy jeden z manželů zemře. Za starého systému by platil 2500Kč, za nového stále 2800Kč. Což je o 300Kč víc. Pro jednoho důchodce dost peněz.

Za další, majitelé bytových domů a družstva budou muset zvýšit nájmy, protože daň z nemovitosti budou muset zaplatit vyšší než teď. A budou to rozpočítávat na metry, ne na počet osob. Jednoho dne, až vám děti odejdou najednou zjistíte, že platíte mnohem víc, než by to bylo za starého systému s poplatky.

Celý den v tom hledám vědu a hle, žádná v tom není.

3.1.3.1.1.1.1.1.1 přemýšlím....


....ale naštěstí v tom celý den nehledám vědu. Zatímco Vy, hlava otevřená, jste na to přišla Smiling.

Je hezké, že uvádíte modelový příklad pa Sch; doufám, že je to tedy jeho model Smiling. Jen si to trošku musím oživit  - rodiče v rodiném domě atd. ... Kolik let budou tedy platit 2800? v kolika necháme zemřít jednoho z rodičů? a do kolika necháme žít toho druhého rodiče? Já jen abych dopočítal, jestli se ten model vyplatí, nebo nevyplatí. Když budu přemýšlet tak intenzívně jako Vy, tak třeba ( jen pro příklad) Smiling, od 20 let - vylétnu rodičům z hnízda, ožením se, a třeba do 60 ti let, což je 40 let, budu platit méně. Pak doufám nezemřu první, a kolik let tady budu muset ještě strašit, aby se  mi to podle modelového příkladu pana Sch. nevyplatilo??? Neumím to dopočítat, školy na to nemám a to to ani nechci komplikovat ( ten model) možností, že v tom rodiném domě, budou žít ještě další příslušníci rodiny, třeba ještě 2 Smiling. Pak by to bylo 2000 + 4 x 500 x několik let + 2000 + 3x 500 x několi let + 2000 + 2 x 500 x několik let ( to někteří rodiný příslušníci opouští hnízdo, nebo umírají ) + 2000 + 1 x 500 x několik let + .... aha, dál už nemá kdo platit Smiling, no a teď už jen doplnit neznámé a je to....

Proti tomu jen 2800 x několi let a pak už si to odečtu sám

Ještě mě napadá, - podle modelového příkladu -  máte určitě pravdu, a je to opravdu nespravedlivé, to bez debat. Ale když ten rodič, zůstane sám v to domě, a najednou bude platit víc, kvůli tomu odpadu,  což bude vina pan Sch. a TOP09, to je jasný, bude taky platit za teplo a elektřinu a telku atd, stejně, nebo míň, když zůstane na tom světě sám?? jestli stejně, tak je to nějaká levá a chci vědět, kdo za to může, kdo to prosadil a jak to,že to tak je???

Ale i kdyby ten Váš model, protože asi je Váš, platil, jsem ochoten to podstoupit a zaplatím 300 ročně navíc po zbytek mého života. Klidně. Znamená to pro mě jediné - vykouřit každý den o jeden cm cigarety méně. A uznejte - jestli vykouřím 119cm, nebo 120cm - to už je mi fakt fuck.

Vymyslete lepší model, tenhle mě ani nebaví.......

........a hle, další den v pr......a bez vědy Smiling

dobrou.....jdu si zapálit, dokud na to mám

PS: chtěl bych, aby mě měl někdo tak hodně rád, jako Vy tak hodně někoho ráda nemáte Smiling)

3.1.3.1.1.1.1.1.1.2 tady nejde o počty


ale o to, že povinnost platit přechází na vlastníky nemovitostí, což mně osobně tedy přijde naprosto nesmyslné od pravicové strany.....přenést tu zátěž na ty, kteří se postarali o to, že mají vlastní bydlení.

3.1.3.1.1.1.1.1.1.2.1 ano, nejde o počty


jde o to, citji : Takže to může být nastaveno tak, aby nově vyměřená daň byla nižší než součet loňské daně a poplatku za svoz. Takže občan něco málo ušetří a odpadne mu jedna složenka. Navíc město může uvolnit 1-2 úředníky, kteří se o tento poplatek starají na jinou práci. A ubyde trochu byrokracie.

co na tom je špatně? A co je pravicové na současném způsobu? Jako že když se má vybrat na svoz odpadu 100 korun, rozpočítá se to mezi obyvatele, půlka jich nezaplatí, tak to doplatí starosta, nebo to firma odveze za míň, když se nevybralo, nebo to zaplatí město z něčeho jiného?

3.1.3.1.1.1.1.1.1.2.1.1 já neříkám, že


já neříkám, že současný způsob je pravicový. Ale nelíbí se mi, že proto, že někdo neplatí, tak to přehodíme na toho, kdo platit bude(má nemovitost). Sakra kde to jsme....je to prostě trestání slušných lidí, kteří si dokázali sehnat vlastní bydlení a po státu(městě) nic nechtějí na úkor neplatičů, kteří naopak pořád něco chtějí.

A proč by něco měl platit starosta nebo město....ať je to padni komu padni, nezaplatíš = exekuce a to na plat, dávky...je to jedno. Všem stejně!!!!

Ani argument 1-2 úředníků, kteří se mohou věnovat něčemu jinému (mohou být třeba i propuštěni) u mě neobstojí. Kdo zaručí, že kvůli tomu zvýšení se 1-2 noví úředníci neobjeví na FÚ????

3.1.3.1.1.1.1.1.1.2.1.1.1 Nejde přece o potrestání slušných lidí.


Jde o to, že jsou lidé, kteří finančáku zaplatí, ale městkému úřadu ne. 

Souhlasím, že by to neměl platit starosta nebo město. Ale ten dluh 2,5 mil. Kč tam je. Tak kde je chyba?

Argument méně úředníků se mi líbí. Naopak jejich přesun na FU nedává smysl. Počet přiznaní k dani z nemovistostí by byl stejný, jen by se asi změnila nějaká čísla. V tom nevidím vůbec žádný problém, pro navýšení úředníků není důvod. 

3.1.3.1.1.1.1.1.1.2.1.1.1.2 kde je chyba


kde je chyba?? Slušní lidé platí městu i FÚ, ti méně slušní jen FÚ...co se po tomto návrhu změní?? Ti slušní budou platit i dál, ale bohužel víc(díky TOP09) a ti méně slušní(co nemají žádnou nemovitost a nemusí se tak bát, že jim něco seberou), tak ti ušetří. Kde tam vidíte spravedlnost??? A to že město neumí vymáhat dluhy je věc druhá. Ale vymáhat od někoho tvrdě dluhy je holt nepopulární, to bychom si mohli voliče rozhněvat, tak jim do programu napíšeme, že zrušíme poplatky za odpady(to potěší všechny) a to, že těm slušným zdražíme daň z nemovitosti, to říkat nebudeme a než to zjistí, tak už jsme u vesla. Já tedy vyčítám současnému vedení, že neumí(nechce) vymáhat dluhy!!!

A hlavně v kontextu toho, jak se jedna kandidátka starala na jednání ZM dne 18.9.2014 o to, zda starosta souhlasí se zvýšením ceny vodného a vnucovala mu, že za to může on(podívejte se na to...je to tedy hodně trapná a nudná podívaná), tak tady ta samá paní schvaluje ve svém programu zvýšení daně z nemovitosti a celá TOP09 se tváří,že to je v pořádku a někdo jim to bohužel baští.

S méně uředníky také nemám problém. ten přesun jsem myslel jen jako hypotézu, že se to v naší republice klidně stát může, ne že se to stane. 

3.1.3.1.1.1.1.1.1.2.1.1.1.2.2 spravedlnost


Hlwdáte spravedlnost, tak Vám dám jeden příklad. Mám RD a musel jsem si za své zakoupit popelnici a město mě za poplatek sváží odpad. Ten kdo bydlí na sídlišti si žádnou popelnici kupovat nemusí (koupí mu ji město) a platí pouze poplatky za svoz. Týká se to nejen popelnic, ale i kontejnerových stání ( a to je sakra pecka).

Stále počítáte o kolik by město přišlo kdyby nevybíralo za svoz a jaká bude škoda. Změňte optiku, vyhozením několika zástupců mělnické oligarchie z radnice se ušetří tolik milionů, že poplatky za svoz jsou pakatel.

3.1.3.1.1.1.1.1.1.2.1.1.1.2.2.1 propouštění


je určitě jeden ze způsobů jak ušetřit, ale tady se bavíme o něčem jiném....

3.1.3.1.1.1.1.1.1.2.1.1.1.2.1 pane Krpec


slušní lidé platí daň z nemovitosti a poplatek za svoz odpadu. To o čem je řeč, je možnost, že by se platila vyšší daň z nemovitosti a neplatil by se popaltek za svoz odpadu, přičemž by výše daně z nemovitosti byla nižší, než součet současné daně z nemovitosti a popaltku za svoz odpadu. Jak se to podle Vás, má dotknout těch slušných? Jak tomu rozumím já, tak by ti slušní platili méně. Vypadá to jako kouzlo, ale není to tak těžké pochopit. Když se teda chce. Ale mám pocit, že se vám hrozně nechce. Smiling

3.1.3.1.1.1.1.1.1.2.1.1.1.2.1.1 pane simple


ale to přece nejde.....já budu platit méně a někteří nebudou platit vůbec...... a z toho zaplatíme odpady a ještě nám zbyde.......pořád mi to nevychází

ne že to nechci pochopit, nemůžu to pochopit a zatím mi to nikdo nevysvětlil, ani Vy ne. Přestože jste evidentně horlivý zastánce této reformy Smiling

3.1.3.1.1.1.1.1.1.2.1.1.1.2.1.1.1 Vážený pane


nejsem horlivý zastánce této reformy, ani strany ( žádné), ani politika ( žádného). Já Vám to rád spočítám, jen mi dejte nějaká data - kolik lidí má platit, kolik jich platí, kolik stojí svoz odpadu, kolik lidí platí daň z nemovitosti a kolik, atd. Já to nevím. Vy to nevíte. Ale víte , že to nejde!! Někde to jde, ale tady to nepůjde!! I kdyby to nemělo ušetřit mě osobně ani korunu, tak ta ušetřená, zkurvená složenka, je pro mě důvod, proč to podporovat. A hlavně si myslím, že právě ty odpady, jsou jedna z věcí, které by měl stát - obec, pro své občany zajišťovat z daní, které beztak už platíme. To, že daně nestačí a jsou zapotřebí další poplatky( takže další daně), je problém na straně příjemce, ne plátce. Takže budu podporovat každého, kdo bude moje prachy rozhazovat co nejmíň, a když už, tak co nejúčelněji. 

Přestože jste evidentní odpůrce této reformy, zatím jste mě ničím nepřesvědčil, a ani jste mě nepřesvědčil, že vůbec víte proč jste odpůrce. Možná jste spíš odpůrce strany, než toho bodu v programu:). A je mi to jedno Smiling.

3.1.3.1.1.1.1.1.1.2.1.1.1.2.1.1.1.1 nápodobně


Vy jste zase evidentně pro tuto změnu....ale ani Vy jste mne nepřesvědčil, že je to změna k lepšímu...... Z mého pohledu je to jednoduché(jestli to tedy dobře chápu) stav nyní: já platím daň z nemovitosti 200Kč a za odpad 100Kč - mám vlastní dům.  Můj soused je v nájmu a platí daň z nemovitosti 0Kč a za odpad 100Kč. Po "reformě" já budu platit daň z nemovitosti 290Kč a můj soused 0Kč. V součtu vyberemne o 110Kč méně.....kdo zaplatí ten rozdíl???? A váš argument ohledně složenek se jeví jako velmi chabý!!!!!!

 

3.1.3.1.1.1.1.1.1.2.1.1.1.2.1.1.1.1.2 jo


takhle by to třeba mohlo být. Zaplatíte vyšší daň z nemovitosti a žádné poplatky za odpad, ale celkem méně. To by stačilo, ale vás ještě trápí soused, co nezaplatí nic, že? Smiling Za něj to asi zaplatí majitel nemovitosti, kterou obývá, což se mu zřejmě promítne do výše nájmu. Asi. Nevím, je mi to fakt jedno. Mě stačí, že se nebudu trápit se složenkou a jako bonus, ušetřím. Možná se tímto způsobem dá omezit počet neplatičů a proto bude výběr nakonec vyšší, než za současného stavu.A třeba to tak není, já fakt nevím. Jen nechápu, jak to víte vy a podobní, že to fungovat nemůže. 

PS: Nevíte náhodou, kdo platí ten rozdíl teď ?  Myslím rozdíl mezi tím, co se má vybrat a tím, co se vybere. Když už teda máte takovou starost o obecní kasu Smiling

3.1.3.1.1.1.1.1.1.2.1.1.1.2.1.1.1.1.1 počtář


Pane Krbec, vaše počty jsou tristní. Věnujte se něčemu jinému.

Nájemné se stanovuje na základě součtu nákladů + zisk pro vlastníka. Zvýšení daně z nemovitosti se promítá do zvýšení nájemného. Vaše tvrzení, že soused v nájmu neplatí daň z nemovitosti je hodně zoufalé. 

3.1.3.1.1.1.1.1.1.2.1.1.1.2.1.1.1.1.1.1 zato Vy jste bedna


podle mne se nájemné řeší smlouvou a každé její zvýšení(mimo inflaci) musí odsouhlasit obě smluvní strany.  

3.1.3.1.1.1.1.1.1.2.1.1.1.1 Přesun úředníků nebude


Přesun úředníků na Finanční úřad či nárůst jejich počtu na FÚ se samozřejmě konat nebude, protože u daně z nemovitosti se změní pouze částka na složence, kterou stejně FÚ zpracovává, nepřibude žádná složenka ani agenda.

Ondřej Tichota

 

 

3.1.3.1.1.1.1.1.1.1 Prázdná hesla


Prázdná hesla...

Běžte k volbám!

3.1.3.1.1.1.1.1.1.1.1 Ano


To samozřejmě udělám. To samé doporučuji i Vám Smiling

3.1.2 TOP 09 a antikampaň před volbami


Mohu se zeptat s jakým odborníkem? Atˇto pan Schweigstill tady VŠECHNO vysvětluje jak chce, nikdo z dotazovaných ničemu nevěří. Že by antikampaň před volbami? Není na to už pomalu nějaký paragraf?

 

3.1.2.2 Pan Sch.nevysvětlil nic


V plakátu je napsáno, že zruší poplatek za odpad, ne že se o to pokusí. Nikde neuvedl nějakou ekonomickou rozvahu, jaký dopad by to mělo na rozpočet města a na obyvatele, plátce daně z nemovitosti. Jen tady všeobecně plácá o rodičích v Kralupech. Víc se k tomu napsat nedá, protože nejsou čísla, podle kterých by se dalo něco spočítat.

3.1.2.1 Způsobil


si to sám, nemá slibovat něco, co nemá spočítané. To je platné, když si to tady pár lidí přečte, že to možná nebude zrušení ale zlevnění jako v Kralupech, možná... Když v letáku v novinách je, že zruší poplatek za odpady. To, že zvedne jinou daň už tam neuvádí. Ano, jak sám říká, "je to jen heslo". Tomu se říká populismus. A co tady vyhrožujete paragrafy? Zdroje zde uvádět nebudu, stejně, jako je neuvádí nikdo. Nebudu škodit někomu, kdo s tím nemá nic společného.

3.1.1 Nepsal jsem


o malém zvýšení daně. Píši o tom, že je možné nastavit letošní daň tak, aby byla o něco nižší než součet loňské daně + poplatek.

Přínos vidím už v tom, že ze dvou poplatků uděláte jeden. 

3.1.1.1 A ta čísla?


Po zrušení platby za odvoz odpadu přijde i podle vás město o 9 milionů. Čím je nahradíte - vyšší daní z nemovitosti v celé výši, nebo jen částečně? Z čeho chcete nahradit ztrátu rozpočtu města?

A taky tu kampan jste ještě nepopsal - kolik stojí, z čeho jí platíte atd.? 

2 Sponzor Topky?


A to myslíte stejného sponzora, kterýho má TOP i Mikeš? Má vůbec tolik peněz? Čekám na rekaci pánů z topky, většinou reagují velmi rychle a ted je nějaké ticho.

Tedy znovu, kolik milionů bude město ročně stát tenhle váš populismus a kde na něj chcete vzít???

2.1 sliby TOP09


čtu jednotlivé body a odhaduji sumy:

poplatky za odpad 9 000 000 Kč ročně

obchvat (velká varianta) 2 000 000 000 Kč

MŠ+hřiště 5 000 000 Kč

Opravy komunikací 20 000 000 Kč

Inline dráha 2 000 000 Kč

Náměstí Karla IV. 500 000 000 - 2 500 000 000 Kč

Ptám se, kde na to TOP09 vezme...

2.1.1 jste popletena


moc sledujete projevy p.Mikeše. On vytrubuje do světa, že postaví průtah a vyřeší dopravu atd...

Průtah realizuje ŘSD (Ředitelství silnic a dálnic), to je státní org. a ne město. Pan Mikeš může říkat před volbama co chce, ale pravda je taková, že do průtahu mu nic není. Je to stejné jako při debatě lídrů v KD, kdy byl p.Volf nachytán na švestkách když slibuje zřízení (zachování) dětské pohotovosti na Mělníku, ale vlastně do toho vůbec nemůže mluvit. Jen populismus.

1 TOP09


má přeci sponzora, ten to hravě utáhne. Když už někdo může vložit do kampaně částku přesahující 100000Kč (bylo to v debatě), tak má i na odpady. Co zrušit poplatky ze psů?

1.1 Pomluvy.


Šíříte pomluvy. V debatě jste také jistě slyšela, že TOP 09 žádného sponzora nemá. M.S.

1.1.3 Lži


Pane učiteli, před 4 lety jste v předvolební debatě v MKD odpověděl na dotaz, zda-li máte nějaké sponzory, velmi podobně, jako tomu bylo letos. Tedy že nemáte. Ve Vaší odpovědi zde na Mělníčku 8.1.3.3.1.1.1.2 Odpovědi (http://melnicek.cz/node/16470#comment-18200) odpovídáte na stejnou otázku ke kampani z roku 2010 následovně „Ano (=sponzora jsme měli). Jméno podporovatele z počátků celostátního působení TOP 09 nemohu bez jeho souhlasu uvést.“

Lhal jste nám tedy před 4 lety a jak to je nyní? To by mě zajímalo, kdo z Vás kandidátů přispěl částkou, která by dala dohromady přes 150 tis. Kč? Vy osobně? Nebo šéfová červeného kříže? Nebo p. Paděla, kterému je 28 let? Nebo p. Tichota, který pracuje v neziskovém sektoru?

Není naprosto zbytečné, touto lží ztrácet důvěru? Kdo Vás platí?

1.1.3.2 Ne-lži o TOP 09


Vyvracet či reagovat na ty jednotlivé věci asi nemá smysl, protože Vás osobně asi nepřesvědčíme. Leda, že byste se přišla podívat na ty faktury a příspěvky jednotlivých kandidátů, k čemuž Vás zveme. A už, prosím, v komentech neuvádějte částku vyšší, než je 100-120 tisíc korun. Začlo se tady na Mělníčku s 500, pak někdo píše, že podle odhadů 200, vy píšete přes 150 tisíc...

Kdo nás platí? Nás neplatí nikdo, kampaň si platíme sami, protože to my se dobrovolně a ze své vůle ucházíme o hlasy voličů. Někteří dávají víc, jiní méně - celkově to dává uvedenou částku.

Ondřej Tichota

 

1.1.3.2.1 Není sponzor jako sponzor


Pokud ty faktury už máte pane Bonde, tak napište, že celková částka je tolik a tolik. A bude klid.

Je taky otázka, zda s váma lidr hraje čistou hru. Po volbach se totiž uvidi, zda nektere spekulace plati nebo ne.

A je tu jedna docela husta - melnicky "developer" zasponzoroval Mikeše i Schweigstilla (o tom ani nemusite vy vedet) a po volbach bude zadat pouze upravu uzemniho planu. Je mi jasny, ze to ted poprete protoze nic jinyho nezbyva, ale pocinani Schw. i Mik. bude treba po volbach důkladne sledovat

Na svoji otazku financni analyzy zruseni popelnic a navyseni dane z nemovistosti odpoved stejne nedostanu (zadal jsem ji po vasi TOP 09 jenom trikrat), tak uz radsi koncim

Ale nemuzu si odpustit na zaver, ze jste se pro mě stali celkem osklivi populisti, kdyz nekam napisete ze zrusite poplatky za odvoz odpadu a zaroven zamlcite, ze lidem zvysite dan z nemovitosti - to je chucpe!

1.1.3.1 fakt hnus


nejsem zadnej extra sympatizant  melnicky topky, ale proc by nemohl M.S. rict, "chtel jsem jet do nepalu, ale nepojedu", stejne jako si starosta nekoupi auto. M.P. si taky za 8 let zamestnaneckeho pomeru mohl nasparovat na auto a pak trebas dostal sluzebni, no a pani Herinkova uz nejakou dobu sefkou melnickeho CCK neni.

nevidim duvod proc by 10 lidi nebylo schopnejch dat dohromady 100, 150 tisic bez toho aby prisli  o sampano a kaviar k veceri...

neni asi nic jednodussiho nez se sebrat a jit si to zkontrolovat... vlastne je, napsat obdobne "objektivne pravdivej" prispevek na melnicek.

 

m.

1.1.3.1.1 obviňovat je jednoduché


ač také nepatřím mezi příznivce TOPky, v tomto s Vámi souhlasím. Doukd nebudu mít v ruce důkazy, tak nikoho obviňovat nebudu.....ale tím se moc lidí zde neřídí. Bohužel

1.1.2 volební kampaň?


A kdy se teda dozvíme cenu vaší kampaně? A kdo vám ji platí - 10.000 z centra, ale co ty další desetitisíce?

1.1.2.1 Financování kampaně TOP 09 a nezávislých




Dobrý den,
to jste také v debatě slyšeli. Ty další desetitisíce platíme my, kandidáti.

Ondřej Tichota

t.č. opozční zastupitel za TOP 09 a nezávislé

1.1.2.1.2 Cena kampaně TOP 09?


Jaká bude její celková cena? Máte jí určitě největší, tak kolik to bude?

1.1.2.1.2.1 Kampaň TOP 09 s podporou nezávislých


Máme rozpočet, který uvádí Mgr. Schweigstill níže, tedy 100 až 120 tisíc Kč. Kdykoli se můžete přijít přesvědčit, jak už zaznělo na zmiňované debatě. Jste zván(a).

Ondřej Tichota

1.1.2.1.1 Nevěřím vám


To vám nevěřím, šanci mají tak tři, čtyři, že se do zastupitelstva dostanou, i kdyby pět, nevěřím, že další v pořadí dají podobnou výraznou částku, aby jste pokryli sumu, která se podle odhadů bude blížit ke 200000Kč.

1.1.2.1.1.2 Nasazení v TOP 09


Pokud Vám přijde kampaň na víc peněz, tak jsme Vás asi mimoděk přesvědčili o tom, že umíme za málo peněz hodně muziky. Že se to zdá na víc peněz, je možná způsobeno dlouhodobě vysokým nasazením našich kandidátů ve snaze přesvědčit obyvatele města, že v něm můžeme ledacos změnit, a tím, že se s Vámi hodně setkáváme a mluvíme s vámi.

Ondřej Tichota
t.č. opoziční zastupitel za TOP 09 s podporou nezávislých

1.1.2.1.1.1 Když nevěříte,


tak se nedá nic dělat. Můžete přijít nahlédnout. Předpokládaná cena bude cca 100-120 tis. Hradíme jí plně z peněz členů TOP 09 a nezávislých kandidátů. Každý dává, kolik uzná za vhodné. Nejvíce leží na mně, jako lídrovi.  Důrazně jsem letos trval na tom, že nebudeme mít sponzora - nikomu nehodláme být zavázáni.  M.S.

1.1.1 možná


asi tak stejně, jako vy slibujete odpuštění poplatků za odpad, možná, možná, možná,...


https://www.traditionrolex.com/7