https://www.traditionrolex.com/7

 Stopy aneb Prevence trochu jinak | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Stopy aneb Prevence trochu jinak

01/10/2014 - 15:00
02/11/2014 - 17:00
iCal
 

Regionální muzeum Mělník – vstupní prostory

1. 10. – 2. 11. 2014

Ve vstupních prostorách mělnického muzea byla ve středu 1. října zahájena výstava s názvem Stopy, která se řadí do série preventivně zaměřených akcí pořádaných Programem prevence kriminality města Mělníka, Oddělením tisku a prevence Policie České republiky, Městskou policií Mělník a Regionálním muzeem Mělník.

Podstatou této soutěžní akce je výtvarné zpracování libovolného tématu s preventivním charakterem nadanými žáky z mělnické ZUŠ a následná prezentace jejich děl veřejnosti. V letošním roce se výtvarníci pod vedením PaedDr. Ireny Wenkeové zaměřili na nálezy z místa činu. Ukázky stop věcných, daktyloskopických, mechanoskopických či balistických, pachových a trasologických jim posloužily jako inspirace k tvorbě. Nejprve se prostřednictvím studijních kreseb seznámili s detaily konkrétních nálezů a následně vybrané motivy rozpracovali v barvě. Nejmladší skupina tvůrců se intenzivně věnovala stopám trasologickým - otiskům pneumatik a bot.

Součástí slavnostního zahájení výstavy bylo i vyhlášení vítězných výtvarných děl. Role moderátora se ochotně ujal dlouhodobý podporovatel této akce, Marek Holý, a za zvuku filmových melodií s kriminální tematikou oznámil jména vítězů tří kategorií. Z mnoha zdařilých uměleckých výtvorů bylo oceněno dílo Tadeáše Pecha (kategorie 8-10 let), Anny Bartákové (kategorie 11-13 let) a Ireny Pomekáčové (kategorie 14-18 let).

Výstavu je možné navštívit do neděle 2. listopadu 2014.




https://www.traditionrolex.com/7