https://www.traditionrolex.com/7

 Šetření na MÚ Mělník - ironie | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Šetření na MÚ Mělník - ironie

Kamarád mě přeposlal dopis, který byl přeposlán všem zainteresovaným politikům. Myslím, že autor dopisu má absolutní pravdu a i já si takhle úsporné hospodaření nepředstavuji a jako občan se ptám kolik nás daňové poplatníky přijde Váš politický handl????Uvítal bych odpověd, alespoň někokoho z nových radních.

 

 

Vážení,

 

jako předseda odborové organizace Městského úřadu Mělník, jsem nucen reagovat

na poslední informace z povolebních jednání. V médiích byla uveřejněna

informace, že město Mělník bude mít dva místostarosty, a tedy dojde k navýšení

prostředků na vyplácení mezd.

Zde musím ostře protestovat, protože v předchozím volebním období kvůli nedostatku

finančních prostředků na mzdy došlo v roce 2012 na MÚ k razantnímu snížení

počtu zaměstnanců z důvodu snížení personálních nákladů. Mnozí ze zaměstnanců,

kteří byli propuštěni, se ocitli v obtížné sociální situaci. Nyní z důvodu

politických "handlů" je však nově vytvářeno místo uvolněného

místostarosty (ačkoliv města stejné velikosti zvládají svou agendu pouze s

jedním místostarostou). Navíc sám pan starosta považoval funkci II. místostarosty

vždy za nadbytečnou. Zaměstnancům, kteří museli opustit úřad, protože na ně

nebyly peníze, teď chcete vzkázat, že pro své potřeby si peníze najít umíte? Já

to považuji za velmi nefér vůči propuštěným lidem i obyvatelům města Mělníka, z jejichž

daní jsou mzdové prostředky hrazeny.

 

Žádám Vás tímto o přehodnocení Vašeho kroku.

 

Pavel Hronek

 

předseda odborové organizace MÚ Mělník

 

 

Dotazy předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

9 Nevím


Neznám souvislosti a do radnice nevidím (nemyslím tím tištěný měsíčník Laughing out loud ), ale osobně jsem rád, když se zde alespoň někdo z vedení města občas vyjádří a to pan Volf dělá. Takže alespoň za to díky.

8 Volf


Dobrý den,

 

v podstatě kdyby napsal příspěvek kdokoli jiný než pan Hronek, byl by k zamyšlení. Pokud je známo, dotyčný na MÚ již nepracuje a to je velmi dobře. Ohání se propuštěnými úředníky. Mnohým z nich však k propuštění byl nápomocen. 

 

7 Potřeba dodat následující, co se zde nezmiňuje


minulé volební obodbí byl flek místostarosty zrušený, ale co nikdo neví je, že ten plat si rodzělili dva radní, a těmi radními byl Volf a Koudelka. Takže teď když se vytvoří flek místostarostvi, tak vlastně náklady nenarostou, jen to bude mistr Volf dostávat sám.

Proč by se měl Volf zříci něčeho co měl slíbeno už před volbama? Už několik týdnů před volbama chodil a vykřikoval, že mu Mikeš slíbil místostarostu. 

a o té jeho rozjeté kariéře, kterou musel nechat? Kariéru řiťohorolezce má vskutku dobře rozjetou, tu nemusí končit.

7.2 Cítím potřebu se zastat


Cítím potřebu se zastat Petra, kterého znám celý svůj život. Diskuze by neměla sklouzávat do žumpy, tak jak jí tu předvádíte. Jsem ochotný respektovat Váš názor, ale nechovejte se prosím jak hovado. Díky

7.1 Milý týdenní uživateli,


Milý týdenní uživateli, díky za mistrnou analýzu. Žádný místostarostovský plat jsem nebral a zbytek nesmyslů nechám bez komentáře. Jen upozorňuji, že úroveň podobných (a průhledných) příspěvků snižuje na nulu (nejen) mou ochotu se diskusí na mělníčku účastnit. Jsem tu dnes, na rozdíl od Vás a většiny současných anonymních diskutérů aktivistů, registrovaný už 8 let, a do teď mě to nenapadlo. Nyní, díky Vám a několika dalším ano. Tímto vám všichni mohou poděkovat. 

 ...Btw z některých útočných příspěvků se nemohu zbavit dojmu, že si tu vybíjí frustraci zhrzení (nebo neúspěšní) úředníci města (nebo kandidáti ?) 

Chybí jen ilumináti, bilderbegr, chemtrails a jsme jak Novinky. Blahopřeji. 

PV

7.1.2 II. místostarosta - dotaz na pana Volfa


Před volbami nikdo nemluvil o nutnosti zřízení pozice druhého uvolněného místostarosty za účelem zkvalitnění chodu samosprávy a ani to Mé Město, TOP 09 nebo Mělničané neměli v programu. Nicméně k této dohodě dospěli koaliční partneři s jasnou většinou v ZM a je třeba to respektovat.

Každopádně pan Volf uvedl následující: Uvolněné funkce jsou nastaveny na základě představy p. starosty, koaličních jednání a hlavně na základě novely legislativního rámce, který některé důležité kompetence “uzamkl” pouze pro uvolněné členy zastupitelstva. 

Proto prosím pana Volfa o odpověď na tuto otázku: Které důležité kompetence nově “uzamkl” zákonodárce pouze pro uvolněné členy zastupitelstva? 

Děkuji

JD

7.1.2.1 Například vás nikdo jiný


Například vás nikdo jiný neoddá.
Pak jde o zastupování starosty. 
Respektuji názor, že se to někomu nelíbí, vy byste zase měli respektovat rozhodnutí většinové koalice (i když jste ji nevolili). Neděláme to proto, abychom Mělníku škodili, naopak.

7.1.2.1.5 K smíchu nebo k pláči?


Už na předvolební debatě na vás bylo vidět, jak se na to třesete. Osobně vás neznám, ale ta trocha arogance je vidět a "cítit". Chápu, je to jistě důležitá funkce, tak důležitá, že vlastně ani nevíte, co budete dělat... Smiling Ale hlavně že to chtěl Starosta... Smiling  Jistě, bojí se, že ho TOPka podtrhne a potřebuje spojence... Tak to řekněte na rovinu a nemusíte si tady vymýšlet.

7.1.2.1.5.2 asi k pláči......


....protože to co píčete ( to není překlep), je smutný a jen tak pro prdel, budu hádat - nejte náhodou učtelka ze základky?  Já Vás samozřejmě osobně neznám, ale tak nějak to z Vás cítím. A vidím. Takovou tu zatrpklou, neoblíbenou a -pardon- ošklivou starou úču, co nikdo nemá rád, dokonce ani vnoučata, protože jim rozdává koule místo makovejch buchet, když k ní musej v neděli na návštěvu. Určitě to nejste, jen píšu, co vidím a cítím.

A narovinu, vím, že učitelka nejste, to se pozná Smiling.  No, i když..........

7.1.2.1.5.2.1 "učitelka, to není povolání, to je diagnóza"


"učitelka, to není povolání, to je diagnóza" - zastupitel města Mělníka, lékař s 2 atestacemi (výrok někdy z r. 2008). Uhodnete, o koho se jedná? 

7.1.2.1.5.1 Druhý místostarosta


Asi bychom měli věřit koalici i opozici, že se budou všichni snažit svědomitě pracovat a nehledat tady nějaká vysvětlení něčeho, co nám tady nikdo stejně úplně neřekne. Nechci se absolutně pana Volfa zastávat, také s druhým místostarostou nesouhlasím, ale chci věřit tomu, že Mé město+Top 09+Mělničané se budou snažit o to, že budeme celkově jako lidé města Mělníka spokojeni. Je jasné, že i opozice se musí snažit aby tomu tak bylo. Volby, koalice i opozice takto dopadly a my bychom to meli respektovat.

7.1.2.1.4 II. místostarosta/posílení MÚ


Děkuji za odpověď pane Volfe. Prosím jen, abyste Vy, pan Schweigstill i pan Mikeš v blízké budoucnosti věnovali také svou pozornost situaci na MÚ a podpořili jeho personální posílení v některých oblastech – mám teď konkrétně třeba na mysli pozici pracovníka, který se bude na plný úvazek věnovat propagaci města a podpoře turistického ruchu. Takový člověk totiž nyní městu skutečně citelně chybí a byl by výrazným přínosem. Děkuji.    

 

JD

7.1.2.1.4.1 Propagace města


Ahoj Jirko,

viz náš volební program. Je to věc, na které chci jako radní pro komunikaci pracovat (pokud budu 4. 11. na ustavujícím jednání zastupitelstva v MKD zvolen radním). Mám určitou představu, ale teď je brzy o ní hovořit. 

Ondřej

7.1.2.1.4.1.1 Žádost o zveřejnění koaličního programu


Ahoj Ondro,

nenašel jsem na webu města, TOP 09, Mělničanů ani hnutí Mé Město koaliční program, který jste dohodli na příští čtyři roky. Prosím tedy alespoň Tebe (jako budoucího radního pro komunikaci) o jeho zveřejnění. Díky

 

JD

7.1.2.1.4.1.1.1 trapné


trapné, trapné, trapné.....

 

7.1.2.1.4.1.1.1.1 Hrdina "Krpec"


Proč měníte svoje příspěvky pane Krpec? Původně jste tu napsal něco úplně jiného a pak jste to rychle změnil. Jsem sice stejný "anonymní" hrdina jako vy a nehodlám tu zveřejňovat svoje jméno, ale aspoň tu neplivu špínu na všechny okolo sebe. Dohnal požádal o zveřejnění programu nové koalice - to je podle vás trapné? Podle mě je spíš hloupé, že už to dávno není někde zveřejněno.

To že bude pan Volf nový místostarosta už víme a taky víme, že bude mít za úkol oddávat lidi a zastupovat pana Mikeše:-) Myslím, že by ale bylo fajn, abysme věděli i další opravdu důležité věci...

 

7.1.2.1.4.1.1.1.1.1 protože


jsem neměl čas se rozepsat a když jsem si to pak přečetl, tak to nedávalo úplně smysl....a když je možnost si příspěvek upravit, využil jsem toho. Nyní už čas mám......

pan Dohnal se tu zjevil před volbami, napadal Mikeše(který byl 3 roky starostou za jeho stranu) a nyní tady veřejně vyžaduje koaliční program......"Ahoj Ondro"......když jsou takoví kámoši, proč se za panemTichotou nestaví nebo mu nezavolá??? Proč se předvádí tady?? Protože samozřejmě začne okamžitě s kritikou té koaliční dohody a bude tady kázat, jak je to a to špatné....už teď mi připomíná pan Dohnal jednoho politika - pána chemika(spolustraníka pana Tichoty), který se od té doby co není ve vládě chová jak kdyby mu sebrali hračku. Pane Dohnale, volby jste prohráli, chtělo by to nějakou sebereflexi!!! 

 

PS neplivu špínu na všechny okolo sebe...Vám jsem nic špatného neřekl, a v předvolebních diskusích jsem se(myslím, že slušně) pouze zastával pana Mikeše...Tu špínu tu házeli jiní. 

Obrázek uživatele Markéta Želva Přerovská

7.1.2.1.4.1.1.1.1.1.1 koaliční smlouva


Tož pan Dohnal je uživatelem Mělníčku přes 6 let, ještě v době, kdy psával do diskuzí za památkovou péči... A pokud si za tu dobu tyká s Ondrou Tichotou, tak proč by mu netyknul i v diskuzi.

Mne by mimochodem ta koaliční smlouva taky zajímala (přestože -nebo právě protože- jsem, což asi někteří tuší, volila právě ty, kteří vyhráli). Ale věřím, že si ji koaličníci pro sebe nenechají a dají ji občanům a voličům přečíst.

7.1.2.1.4.1.1.1.1.1.1.1 jistě


pokud se dobře znají, ať si klidně tykají.....já jsem psal, že když se tak dobře znají a tykají si, že si o koaliční smlouvu mohl pan Dohnal říct soukromě "mezi čtyřma očima"......takhle veřejně mi to přijde populistické. Myslím, že koalice smlouvu stejně zveřejnit musí....a jestli se na to chystají až po ustavujícím zastupitelstvu, tak to celkem chápu....

7.1.2.1.3 Pan Volf oddávat mohl i dosud


Zápis z jednání zastupitesltva 5.3.2012, číslo usnesení 56/2012:

ZM pověřuje Mgr. Petra Volfa k přijímání prohlášení o uzavření manželství dle § 4 odst. 1, zákona 94/1963 Sb., o rodině, a dle zákona o obcích 128/2000 Sb. (http://melnik.cz/VismoOnline_ActionScripts/File.ashx?id_org=9281&id_dokumenty=2989, uprostřed strany 5)

Pan Volf byl obyčejný (myšleno neuvolněný) radní a oddávat mohl i dosud.

 

7.1.2.1.2 Dobrý den,z Vaší


Dobrý den,

z Vaší poslední věty jsem jelen. "Neděláme to proto, abychom Mělníku škodili, naopak." Posunuje ono "naopak" význam uvedené věty na "Děláme to proto, abychom Mělníku škodili?"  Možná Vás jen špatně chápu ... inu, nejsem psycholog. Díky EE

7.1.2.1.1 Chcete říct, že oddávat


Chcete říct, že oddávat může pouze uvolněný člen zastupitelstva? To přece není pravda. Oddávat může i „řadový“ člen zastupitelstva, pokud k tomu dostane mandát. V minulém období to byl minimálně pan Schweigstill. Vaše zdůvodnění „Například vás nikdo jiný neoddá“ neobhajitelné.
„Pak jde o zastupování starosty.“ – to nemyslíte vážně... K tomu nestačí jedem místostarosta? Budou na to vůbec stačit 2? Neměli bychom mít 3 nebo radši 4? S obhajobou vlastních slov o „uzamčení“ některých kompetencí jste naprosto propadl.
Jak jste asi pochopil, mnohým se tu nelíbí, že se nově vytváří pozice druhého místostarosty a že jí dokonce získá někdo, kdo získal od voličů jediný mandát a to hodně těsně. Členy koalice jsem volil (křížkoval jsem jednotlivé lidi), Mělničany ale ne. Ale právě proto, že jsem koalici volil, s tím naprosto nesouhlasím. Tohle není výsledek odpovídající volbám.
Nevyhýbejte se stále odpovědi, která už tu několikrát padla a odpovězte:
Co konkrétně chcete pro kulturu na Mělníku udělat jako místostarosta a nemůžete to udělat jako radní? Co je „uzamčeno“?

7.1.1 Volf


A chudáček, špatně se o něm mluví a píše... Nemůže se za to sám? Možná by stačila troška soudnosti, jsme malé město a nic moc se tu neutají...

6 a proč se ptáte


a proč se ptáte jen pana Wolfa??? Na tohle by měli odpovědět všichni členové koalice!!!!!!

6.1 Logicky se na konkrétní


Logicky se na konkrétní práci pro kulturu ptám pana Volfa, tedy člověka, který by jí měl vykonávat

6.1.1 logicky


Ale proč se LOGICKY neptáte pana Schweigstilla, proč to(2.místostarostu) ODSOUHLASIL??? U koho je ta touha po moci větší??? U pana Volfa nebo Schweigstilla?? A kdo je tedy  vlastně důležitější místostarosta - pan Schweigstill nebo pan Volf nebo jsi jsou rovni???? Ale tyto otázky se panu Schweigstillovi nekladou, ten zde byl Vámi všemi hájený už před volbami......

6.1.1.1 Přesně tak, lépe bych to


Přesně tak, lépe bych to nenapsal. Navíc tady vedl špinavou kampaň už i tím, že den před volbami rozesílal lživý mail, že starosta už má koalici upečenou a on v ní není a nabádal lidi, že potřebuje silný mandát, aby si každý řekl, jaký on je spravedlivý a poctivý chudák. Bylo vidět, že pro flek kde bude mít konečně vliv a bude moci namipulovat s lidmi udělá cokoliv. Já prostě nechápu jak ho lidi můžou tak uznávat. Už jen to, že kdysi 2 místostarosty kritizoval a teď s nimi souhlasí když je jedním z nich, to snad musí každého trknout, ne? Kdepak je ten smysl pro šetření? Já osobně věřím tomu, že byli s Mikešem už dopředu dohodnuti, jen se tenhle frajírek pokusil přece jen dostat víc hlasů aby mohl starostovat. Mikešovi se divím, co chce s tímhle člověkem v zádech tak asi dělat dobrého pro Mělník. Ale s tím už nic nenaděláme. Snad se většina příznívců TOPky teď přesvědčí o realitě. Nás ostatí to bude stát 4 vyhozené roky. A k panu Volfovi, ten alespoň vedl slušnou kampaň, neházel špínu na protivníky, takže on mi jako místostarosta rozhodně nevadí. 

6.1.1.1.1 nezapomeňte


Nezapomeňte na to, co se stalo v minulých volbách - s jakým výsledkem a kdo koho odsunul. Přiznivci TOPky se tak o realitě přesvědčili už před 4 lety Smiling

Pokud bych to měl brát v potaz, vaše argumentace má mezery a spíše bych se ptal, co chce dělat p. Schweigstill po boku s p. Mikešem.

 

6.1.1.1.1.1 On se "profesůrek" odsunul


On se "profesůrek" odsunul sám, nikdo mu nedal starostu, tak šel radši do opozice. Ale myslím, že už ho pár lidí poznalo, že tentokrát nevyhrál. Tehdy se k moci nedostal, teď pochopil, že má poslední šanci a je lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše. Ale lidi jsou slepci a ovčani. Musí si všechno vyzkoušet, tak holt si ten pohár všichni vypijeme až do dna. 

6.1.1.1.1.1.1 Ne


Ne, on se p. Mikeš dohodl s ODS a Mělničany na koalici. I to naznačuje, kdo je aktivnější v předvolebních vyjednáváních. 

Ale už jen z předmětu vašeho příspěvku je vidět, že vy budete ten poslední, kdo se na to bude snažit dívat objektivně. 

Já bych to tak černě neviděl. Stejně tam sedí spolu už 4 roky.

6.1.1.1.1.1.1.1 proč tedy není tato


proč tedy není tato koalice? když jak říkáte se dohodl s ODS. Podle mě to je jen ubohý žvást, který měl přihrát víc hlasů TOPce

6.1.1.1.1.1.1.1.1 mluvím


Mluvím o minulých volbách v roce 2010, kdy vyhrála TOPka a p. Mikeš si domluvil koalici s ODS a Mělničany a vyšachoval tím vítěze voleb, stejně jako se tomu stalo třeba v Praze. A pak už bych se opakoval, ať si každý udělá názor sám. 

Já na konspirační teorie netrpím a ďábla nespatřuji ani v p. Mikešovi, ani v p. Schweigstillovi, ani v p. Volfovi. To, co tu řešíte (druhého místostarostu), jsou pro mě vcelku malichernosti, ale samozřejmě na to někdo může nahlížet jinak, proti tomu nic nemám.

5 Pane Volfe, vyjádřete se


Pane Volfe,
vyjádřete se prosím 1) ke zvyšování nákladů, o kterém píše pan Hronek.
2) Kulturu dobře vede ředitelka Mekucu, na tom se v politické debatě shodli myslím všichni politici. Co konkrétně chcete pro kulturu na Mělníku udělat jako místostarosta a nemůžete to udělat jako radní?

4 Nechápu TOP09


Dobrý den,

Chápu, že se dohodli dva nejsilněší subjekty. Co nechápu je postoj TOPKY k vytvoření dalšího místostarosty. Kdyby to utvořil někdo jiný a TOPKA byla v opozici, tak by se k tomu postavila velmi kriticky a první  by to kritizoval právě profesor Schweigstill . Vždyť toho Volfa vůbec nepotřebují, v součtu by měli 14, tak proč jeho a ještě mu dájí lukrativní post a ještě jim do toho bude kecat. To prostě nechápu. A nebo počítá do budoucna pan Mikeš, že by mohlo dojít k rozpadu koalice a kdyby teď Volfa potopil, tak by mu pak tento hlas mohl poté chybět i to hraje roli , nevím. Možná by nám to mohl osvětlit p. Tichota v boucnu zodpovědný za komunikaci s veřejností. Předem děkuji za odpověď.

4.3 odpady zadarmo


Dopadlo to jak to dopadlo. Ale zase hledám pozitiva. Cena vody poroste minimálně  a budeme mít zadarmo odpady. Doufám, že TOP09 na své sliby nezapomene a splní je.

4.2 Profesor


Jen tak na okraj, pan Schweigstill není profesor. Ještě tak lze toto zastaralé oslovení tolerovat od studentů na půdě školy, ale pokud jsme mimo školu a mezi dospělými jedinci, buďme přesní. Profesor je nejvyšší akademický vědecký titul, na který pan zastupitel těžko kdy dosáhne (nic ve zlém), takže titulovat jím ho je naprosto mimo mísu a pro nezúčastněné osoby i zmatečné.

4.2.1 v zásadě máte pravdu,


v zásadě máte pravdu, ale podle zákona o VŠ profesor není a nikdy nebyl titul vědecký (to jsou např. C.Sc., Ph.D., Dr.Sc., D.Sc.), ale pedagogický. 

 

4.2.1.1 Titul profesor je akademický


Oukej, není to vědecký titul, i když ze smyslu to vyplývá. Rozhodně ale není pedagogický. Donutil jste mě najít si zákon o VŠ a tam se v souvislosti s titulem profesor hovoří pouze o "akademickém" titulu. Přičemž návrh na jmenování podává vědecká rada příslušné VŠ a "v řízení ke jmenování profesorem se prokazuje pedagogická a vědecká nebo umělecká kvalifikace uchazeče, který je význačnou a uznávanou vědeckou nebo uměleckou osobností ve svém oboru". Profesuru za pedagogiku tudíž obhájit nelze, není to věda ani umění. Ono popletení ve Vašem případě vzniklo pravděpodobně z toho, že jste četl nikoli samotný zákon, nýbrž články, které jej špatně vykládají - tipuji na Wikipedii, protože tam píšou v podstatě to samé, co Vy. Tam mě google hodil taky nejdřív, ale chce to prostě dát si práci a jít ke zdroji, když už. Smiling

4.2.1.1.1 Dobrý den, asi kus pravdy


Dobrý den, 

asi kus pravdy máte - opravil bych se tedy, profesor není titul výlučně pedagogický, ale převážně pedagogický.

§74, čl. 1 z. 111/1998 Sb. říká, že "V řízení ke jmenování profesorem se prokazuje pedagogická a vědecká nebo umělecká kvalifikace uchazeče" - zákon rozumně říká, že umění není věda, profesor v uměleckém oboru (trochu rozpor v přívlastku, ale to je jen můj osobní dojem) nemusí mít vysokou školu, natož mít jakýkoliv výstup podle metodiky hodnocení vědeckých výsledků (např. www.vyzkum.cz).

Rámcová kritéra řízení pro jmenování profesorem si stanoví každá VŠ sama, jejich "vědecká" část (např. počet impaktovaných publikací, H-index, atd) jsou velmi měkká, a to bez vyjímky u všech tuzemských VŠ. Profesorem se tedy může stát někdo, jehož vědecká aktivita (opět měřeno podle kritérií uvedených výše) je velmi nízká. p. Mnohem důležitější je pro vědeckou radu školy obvykle skutečnost, zda má kandidát odučeno několik let a hlavně zda vychoval vlastní skupinu (=pedagogická aktivita), která rozvíjí jeho nápady. 

Ale i tak s Vámi souhlasím, že p. Milan Schweigstill není profesor, ale magistr. 

 

PS: zákon o VŠ jsem 2x připomínkoval v meziresortním připomínkovém řízení. 

 

4.2.1.1.1.1 A tímto bychom tento


A tímto bychom tento akademický spor mohli myslím uzavřít. Smiling

(Nemohu si odpustit poznámku k výše napsanému, že profesorem se může stát i někdo, jehož vědecká aktivita je velmi nízká. Jen tak úplně náhodou, vůbec netuším jak, mě napadl profesor Václav Klaus.)

4.1 No sláva! Konečně to


No sláva! Konečně to někomu došlo. "Profesor" by to kritizoval, jen kdyby byl v opozici, ted už nebude kritizovat nic. A proč na to přistoupil? No aby se KONEČNĚ dostal na radnici. Jsem rád, že to konečně někdo vidí jak se korouhvička otáčí pěkně za větrem. Toho pána už z radnice nikdy nikdo nesesadí. Mikeš sám uvidí časem jak si zavařil. Pan "profesor" totiž zásadně podporuje jen věci, které taky sám vymyslí. Nápady jiných (i třeba dobré) smete ze stolu. Mikeš zklamal spostu svých voličů, já chápu, že jemu je to šumák, protože už příště kandidovat nechce, ale nevím jestli si dost dobře uvědomuje, že touhle osobní pomstou ČSSD ublíží mnoha lidem, které teď zničí pan profesro, jen proto, že ho nemají rádi. Mikešovi jsem fandil a vážil si ho jako člověka. Nikdy se za nic nemstil. Proč udělal tohle, kdoví. Pokud chtěl dostat "profesora" na radnici, nemusel kandidovat vůbec a zklamat tolik lidí. 

4.1.2 neznáte ho


Vaše věta "Nikdy se za nic nemstil." vypovídá že ho vůbec neznáte. Buďte obezřetný p.Ducháček.

 

 

 

 

4.1.1 Konkrétní příklady


Na účet pana Schweigstilla uvádíte: "Toho pána už z radnice nikdy nikdo nesesadí. Mikeš sám uvidí časem jak si zavařil. Pan "profesor" totiž zásadně podporuje jen věci, které taky sám vymyslí. Nápady jiných (i třeba dobré) smete ze stolu." Můžete uvést nějaké konkrétní příklady?

3 Co na to pan Volf?


To by mě tedy zajímalo, co na to říká pan Volf. Ten se má stát místostarostou, přitom ve volbách získal pouze jediný mandát! Navíc jen těsně (asi o 13 hlasů) nebyl přeskočen jiným kandidátem! 

Pane Volfe, můžete se k tomu prosím vyjádřit?

ter

3.2 Jeden mandát pro pana Volfa


Jeden mandát a pan Volf je místostarosta. Kdyby občané chtěli pana Volfa na radnici, tak dají jeho sdružení více hlasů. Sotva se dostal s jedním křeslem a hned místostarosta. 4 roky vystaráno  Smiling

3.2.1 Pohled Mělničana


Já považuji za úspěch, že s jedním mandátem máme místostarostu. A vážím si velkorysosti pana Mikeše. Volič Mělničanů by to měl ocenit – po volebním neúspěchu, což ztráta jednoho mandátu byla (i když těsná), přišel úspěch v povolebním vyjednávání. Z pozice místostarosty se dá prosadit alespoň část našeho programu lépe, než z pozice „řadového“ radního či zastupitele. Petr Volf není lovec funkcí a vím, že ten krok hodně zvažoval. Je potřeba si uvědomit, že nejde o žádnou jistotu do budoucna a že musel někde jinde přerušit svou kariéru a práci, která ho bavila. Já teď považuji za nejdůležitější, aby koalice táhla za jeden provaz bez ohledu na všechny předvolební šarvátky. V české politice se týmová loajalita moc nenosí. Nicméně pánům Mikešovi a Volfovi dokonce vydržela z předchozího volebního období, a to je pozitivní.

Obrázek uživatele Alexander Klimeš

3.2.1.1 Díky Vladimíre


Konečně věcné zhodnocení situace.

Petr Volf opravdu není lovec funkcí.

Bohužel většina příspěvků na téma místostarosta a touha po penězích a moci, které zde padly, se vyznačuje inteligencí dlabaných saní.

Bohužel většina příspěvků na téma místostarosta a touha po penězích a moci, které zde padly, dokazuje, že řada diskutujících rozumí problematice stejně jako operačnímu postupu při instalaci kochleárního implantátu.

Bohužel většina příspěvků na téma místostarosta a touha po penězích a moci, které zde padly, dokazuje přímou úměru mezi anonymizací jejich autorů na tomto fóru a jejich odvahou k razantním prohlášením.

DOBŘE JSTE ŘVALI, LVOVÉ. Tacere numquam, saepe paenituit loqui.

P.S.: Dobrá zpráva je, že výsledky voleb poněkud nekorespondují s názory zdejších anonymních politologů.

3.2.1.1.2 Tria ex praecepto veteri


Tria ex praecepto veteri praestanda sunt ut vitentur: odium, invidia, contemptus.

3.2.1.1.2.3 s


Seneca: Listy Luciliovi

Obrázek uživatele Alexander Klimeš

3.2.1.1.2.2 Dotek fatalisty .....


Dotek fatalisty .....

3.2.1.1.2.1 Koukám,že brzy tu budou


Koukám,že brzy tu budou blafat jen vyvolení...

Obrázek uživatele Alexander Klimeš

3.2.1.1.1 Hodnocení


Napsal mi kolega: "....každopádně čekám, že karma Tvého příspěvku brzy dosáhne hodnot blížící se průměrné venkovní teplotě na antarktické stanici Vostok..."

JÁ TAKY. OD POČÁTKU.

 

3.1 Dobrý den, uvolněné


Dobrý den,

uvolněné funkce jsou nastaveny na základě představy p. starosty, koaličních jednání a hlavně na základě novely legislativního rámce, který některé důležité kompetence “uzamkl” pouze pro uvolněné členy zastupitelstva. Chcete li někomu spílat, pak tak čiňte svým zákonodárcům, nikoliv samosprávě.

Každý jsme odpovědný svým voličům, bez ohledu na to, kolik mandátů získáte. Nelíbí li se to někomu, možná další z důvodů, proč přesvědčovat lidi, ať chodí k volbám.

s pozdravem

Petr Volf

3.1.4 Pane Volfe, už dvakrát,


Pane Volfe, už dvakrát, jsem se Vás ptal a stále jste neodpověděl na jednoduchou otázku. Proto jí pokládám znova:
Co konkrétně chcete pro kulturu na Mělníku udělat jako místostarosta a nemůžete to udělat jako radní? Co je „uzamčeno“?

Doufám, že se odpovědi nevyhybáte, jen jste zaneprázdněný...

3.1.4.1 Mám


takový pocit,že se odpovědi nedočkáme.Je po volbách,tak asi panu Volfovi nestojíme za odpověď.

 

3.1.3 Cože? Vy vlastně nechcete


Cože? Vy vlastně nechcete dělat místostarostu, ale chce to pan starosta, tak to prostě budete dělat... Jak bylo řečeno, dosud byl jeden místostarosta, proč teď dva? A není vám to trapné v souvislosti s tím, co je uvedeno ve článku? Nejde vůbec o uzamčení některých kompetencí, to je pouze výmluva, jak to zdůvodnit. Je to prostě jen teplé křeslo pro příznivce starosty. A přijde vám normální, aby člověk, jehož strana získala jediný mandát, se stal místostarostou? Můžete konkrétně odpovědět na tyto otázky?

Já u voleb byl a tohle vaše křeslo místostarosty vůbec z voleb nevychází. Ano, budete to obhajovat koaličními vyjednáváními... Jak jsem psal na začátku, vy vlastně ani nechcete, co?

3.1.2 mě to neva, ale


Mě 2 místostarostové zatém nevadí, chápu to jako politickou dohodu, možná trochu neúspornou, ale taky záleží kolik muziky za ní bude. Nicméně to asi neznamená, že by to nešlo dělat v 1 místostarostovi (když to šlo do teď, že). Stejná politická dohoda byla snížení počtu úředníků. A třeba se počty úředníků sníží zase a nula od nuly pojde, ne? Myslím, že kolektivní smlouva jim zaručuje, že jim město pomáhá odstupným (tuším 6timěsíční mzdou), aby si v obtížné životní situaci mohli důstojně pomoci sami. Vím že ztráta zaměstnání je těžká věc, ale to odstupné jí myslím značně změkčuje, ne? 

3.1.2.1 jste vedle


všechny výpovědi byly dle zákoníku práce. Kolektivní smlouva odstupné neřeší. Šest platů to ale opravdu není.

3.1.1 Konkrétně prosím


Pane Volfe, jsem rád, že se neschováváte, ale napište nám to prosím konkrétně - které důležité kompetence nově “uzamkl” zákonodárce pouze pro uvolněné členy zastupitelstva? 

Ověřoval jsem si ty informace odborů a stejně velká města jako Mělník mají pouze jednoho uvolněného místostarostu.

U voleb jsem byl a tahle vaše koaliční domluva se mi vůbec nelíbí.

 

2 .


.

1 Dobrý den, nevím, jestli


Dobrý den, 

nevím, jestli je taková na místě. Snad jedině jako pokus zviditelnit se. Za dobré fungování úřadu nese odpovědnost samospráva, nikoliv subalterní úředník.

Lev Heřkowitz  


https://www.traditionrolex.com/7