https://www.traditionrolex.com/7

 Kapela The Bladderstones pokřtí své první album | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kapela The Bladderstones pokřtí své první album

K významným událostem každé kapely patří křest nového alba. A ještě významnější je, když se jedná o to vůbec první.

Právě k této události dojde ve Staré Mydlárně což bude premiéra i pro tento mělnický klub. Kapela The Bladderstones sice pochází z královského města Slaný, avšak ve zdejších prostorách je už jako doma. Pravidelně zde vystupuje, a byla to právě ona, která se postarala o hlavní program při letošních oslavách tříletého trvání zdejšího klubu. Kapelu spojuje trojice různých osobnosti. Kytarista Tomáš Frolík, který je zcela jasně nejvýraznějším  kytaristou, a to nejen bluesovým, nastupující muzikantské generace. Navíc se stále více prosazují i jeho autorské kvality. Dále se jedná o baskytaristu Johnyho Judla, jenž se podílí na mnoha projektech s řadou interpretů, jako je například vynikající kapela Jablkoň či spolupráce se známou zpěvačkou šansonů a moderátorkou Ester Kočičkovou. Podle svých slov je velmi rád, že může hrát s takovým muzikantem jako je Tomáš Frolík. A v neposlední řadě je to postavou i srdcem nepřehlédnutelný bubeník Tomáš Náprstek, který je zároveň také člen The Beatles revivalu. Kapela v poslední době rovněž rozšířila své pole působnosti. Kromě koncertování v českých luzích a hájích zamířila i do zahraničí. Jednalo se  jak o Německo, tak i Velkou Británii, kde Tomáš během svých studií získal řadu kontaktů.

Nyní něco k zmíněnému albu. Jmenuje „Bored of love", a je stylově značně rozmanité. Tvrdší věci evokuji hardrock, někdy i grunge. A jemnější strana je naopak folková s náznaky country - ale spíš v tom americkém stylu. Autorsky se na albu především podílel Tomáš a zbytek dodal Johnny Judl. Aranže jsou záležitostí celé kapely. Písničky jsou v angličtině a se snahou být plnohodnotnou součástí celku tohoto projektu. Jako hosté zde účinkují legendární harmonikář a hudební publicista Ondřej Konrád a špičkový kytarista a producent Josef Štěpánek.

Kapela rovněž jako určitý bonus vyhlásila soutěž na facebooku. Položila zde otázku: „Co znamená název The Bladderstones?“ Odpověď na ní možno zaslat na email: thebladderstones@gmail.com,  pod názvem „Mělník“ a zároveň též sdílet plakát o křtu tohoto alba na svém profilu.Výherce bude vylosován ve čtvrtek 6.listopadu v pravé poledne a obdrží jak zmíněné „cédéčko“ , tak i dvě vstupenky na křest zdarma.

Takže tento pátek, 7. listopadu, se uskuteční v Mydlárně tento významný akt a ti, kdo přijdou, skutečně nebudou litovat.

 

                                                                                              PhDr. Bedřich Marjanko



Kultura

https://www.traditionrolex.com/7