https://www.traditionrolex.com/7

 Velký bílý pták na písníku u Mělníka | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Velký bílý pták na písníku u Mělníka

Nevíte někdo, co za ptáky sídlí na písníku u Mělníka? Jak jsou mezi Cítovem a Hořínem ta jezera, jsme potkali v pondělí krásné obrovské bílé ptáky a nevíme co to bylo.

Díky

Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

3 Takže se předem hluboce


Takže se předem hluboce omlouvám všem, kterých jsem se mohla dotknout nepřesnou lokalizací nebo označením v těle příspěvku, což bylo způsobené tím, že toho se můj dotaz netýkal. Písníkem myslím písník http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C3%ADsn%C3%ADk

 

Labuť to nebyla, zdálo se mi, že vidím volavku bilou (labuť v letu poznám, navíc má specifický způsob vzletu a dělá dost kravál při vzletu), jenže jsem nechtěla nikomu tuhle svojí domněnku podsouvat.

 

3.1 Zkuste


.... tento webb: http://vyuka.zsjarose.cz/index.php?action=lesson_detail&id=1371. Dole je odkaz na který kliknete a zobrazí se vám formát PDF i s obrázky, kde jsou nějaké ty volavky apod. Není to sice nic moc, ale.. aspoň to. Jinak je směrem z Mělníka podle Labe do Kel je tabule s obrázky ( snad ještě) ptáků, kteří v Kelštici žijí. Není to daleko, ač je fakt, že povaha toku je poněkud jiná, ale určitě je to dobrá pomůcka pro ty, které zajímá, co mohou u Labe spatřit za ptactvo.

S výrazem písník jsem se setkal prvně a díky za rozšíření obzoru (Wikipedie) Eye-wink Smiling. Není to tak dávno, co jsem zase objevil výraz průtník, což je výraz pro zavodněný pozemek, kde se pěstují pruty pro košíkářství.

2 No


Mezi Cítovem a Hořínem žádná jezera nejsou,to spíš Cítov a Vlíněves Laughing out loud .A té pískovně se říká Baraba .

1 Písník?


Dobrý den, nevím co myslíte písníkem Smiling jsou to pískovny a ti velcí bílí ptáci co posedávají na poli, jsou obyčejné labutě a občas tam taky létají volavky černé i popelavé. Hezký zbytek roku 


https://www.traditionrolex.com/7