https://www.traditionrolex.com/7

 Rákosníčkovo hřiště na Mělníku | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Rákosníčkovo hřiště na Mělníku


LIDL i v roce 2015 opět vyhlašuje soutěž na Rákosníčkova hřiště. V roce 2015 postaví 10 hřišť pro vítězná města.

Loni nám jak víte hřiště uniklo opravdu jen o fous. Jednání s městem o nové hřiště či jejich rozšíření nedopadlo podle očekávání (respektive nedopadlo to vůbec), tak co se o něj pokusit letos?

Začneme hned od začátku s velkým nasazením a nepolevíme ani před cílem?
Věřím, že to letos společně dokážeme.

Odkazy pro jednoduché hlasování:
Hlasování e-mailem: https://www.lidl-rakosnickova-hriste.cz/
Hlasování facebookovou aplikací:https://www.facebook.com/lidlcesko/app_1555116631371855
Hlas e-mailem je třeba vždy potvrdit.

PřílohaVelikost
lidl_rakosnicek.jpg936.96 KB


Články

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

6 Hlasujte prosím


Litoměřice už nás bohužel předehnaly. Snad se vejdeme do prvních 3 míst, aby nám výstavba hřiště neutekla o pár hlasů jako v loňském roce....

5 Vážení, hlasujeme nějak


Vážení, hlasujeme nějak málo.Liťák nám šlape na paty a takhle to nevyhrajeme.Navíc v Litoměřicích za místním krytým plavečákem v minulém roce vyrostl po rekonstrukci (za hooodně mega) nový park,ve kterém je hafo hracích prvků,které my neposbíráme po celém Mělníku !!! Rozlohou je to asi jako naše "Polabí",ale ta vybavenost,no kam se hrabem...

Né že bych jim to nepřál,ale my jsme potřebnější a taky máme chudší kasu než oni.Takže od města se toho asi nedočkáme nikdy,tak nám to musí postavit Lidl....

HLASUJTE,SDÍLEJTE A HLAVNĚ POCTIVĚ KAŽDÝ DEN !!!   Zdar Smiling

4 Dětská hřiště na Mělníku


Dětská hřiště na Mělníku jsou opravdu tragická. Je smutné, že se město nepostará. Je to stejné jako se školkami a jeslemi. Z matriky má přeci město naprosto přesné údaje, kolik bude potřeba míst. Ale co, však rodiče si to přeci nějak vyřeší...

Jak mi přijdou Neratovice jako ošklivé město, tak o své občany se starají daleko lépe. Mají krásná nová dětská hřiště, před paneláky lavičky a koše.

Zkuste jít do města po Pražské, lavičky žádné, koš jeden. Pak se není čemu divit, že je všude bordel.

A pokud toto čte někdo z města a konečně se chytí za nos a začnou na dětských hřištích pracovat, prosím nezapomeňte dát ke každému hřišti Toi Toi. Okolí hřišť jsou nejen od dětí dost pročůraná. Ale celé dopoledne nevydrží bohužel ani zdravý člověk bez toalety, natož prarodiče či těhotné maminky.

4.2 bordel


bordel není o koších, ale o lidech. Třeba na zastávce u Kauflandu jsou koše 2 a bordel tam je pořád a to že se lidé chovají jako prasata, s tím město nic neudělá. Hřiště jsou super zábava pro vandaly a dát k nim toiky, to by teda byl majstrštyk.....co myslíte, jak by ty toiky dlouho vydržely ne svém místě??  

4.1 MŠ a lavičky


Co se týká mateřských škol, tak v podstatě všechny politické subjekty měly tento bod ve volebním programu. A proto tuto problematiku má na starosti školská komise pod vedením PhDr. Němcové (TOP 09 a nezávislí). Jakmile bude po zápisech, které jsou zanedlouho, tak by se měl tento problém odpovídajícím způsobem řešit.

Ano, laviček je po městě málo - proto byla v poslední Radnici zveřejněna výzva občanům od 1. místostarosty Mgr. Schweigstilla, aby občané zasílali podněty na umístění nových laviček. Pošlete prosím návrh na konkrétní umístění na adresu m.schweigstill@melnik.cz

 

 

 

4.1.2 Matěji , to je hezké, že píšete pod článek Rákosníčkova hřiště


zajímavé je, že když bylo před volbami, tak vás bylo všude plno - mělníček, facebook topky, Mělník city na fb, to všechno když se otevřelo, tak všude bylo přePadělováno, přeSchweigstillováno, přeTichotováno atd. atd. Všechny politické strany měly v programu péči o děti, školky, některé strany tam měly nová hřiště a co děláte teď, když rodiče iniciují hlasování? Proč  se taky nezapojíte do hecování voličů? Myslela jsem si, že o tom nevíte, ale koukám, že jste tento článek četl už v pondělí, dle reakce. Najednou se po vás země slehla, ani místostarosta, ani Ondra Tichota, ani Matěj Paděla nemá na svém profilu informaci o tom, že se hlasuje? Známá, mi říkala, že paní, která tuto akci organizuje oslovovala město, ale až po urgencích se podařílo dát alespoň zprávu na stránky, díky sekretariátu vedení města. 
Proč nepodpříte hlasující ročiče ? Proč neprudíte lidi ať "volí" v této soutěži Mělník, tak jako jste prudili, aby volili vás před volbama.

Protože blbce z lidí dokážete dělat jen před volbama?

Nikol Jandová

 

4.1.2.1 Soutěž Rákosníčka


je jedna věc, ale jak už jsem psala výše - je to víceméně bohulibá činnost nás, rodičů a je hodně smutné, že se musí hlasovat o hřiště Lidlu a že město neřeší hřiště vlastní, "mělnické"... Nazazlívala bych pánům zastupitelům ani tak laxní přístup k této soutěži, ale rozhodně mi vadí jejich styl mrtvých brouků v otázce hřišť vlastních.

4.1.2.1.2 (ne)podpora soutěži o hřiště


Dobrý den,
máte úplnou pravdu. Je to akce mělnických občanů a Lidlu. Město není jednou ze stran "družby". Nejde mi vložit samostatný komentář, tak tedy píšu obecnější odpověd pod tento. A také vás žádám o snahu pochopit postoj některých radních a zastupitelů. Oni chápou váš postoj a snahu něco změnit (o městských hřištích v příštím komentáři).

Abych uvedl některé domněnky ohledně politické reprezentace města na pravou míru. (budu psát za sebe jako zastupitele a radního). Nejsem proti vybudování Rákosníčkova hřiště na Mělníku, ač jsem se doslechl, že prý jsem proti (asi na základě mého vyjádření na pondělním jednání ZM - takže k věci nemlčíme, jak je nám podsouváno). Kcdyž to "mělnická prodejna" vyhraje, tak jen dobře. Nicméně nechci, aby tuto marketingovou akci soukromé obchodní společnosti oficiálně podporovalo město Mělník ve svých oficiálních médiích (do čehož je město veřejností tlačeno), aniž by za to Lidl zaplatil jako kdokoli jiný za jakoukoli jinou reklamu/inzerci v Radnici či webu. Pořád jde primárně o reklamu společnosti Lidl, jakkoli má tvář Rákosníčka, symbolu čistoty, nevinnosti a hravosti. Ať akci podporuje za sebe každý zastupitel, který chce, a jakože se tak děje, protože tak to má i být - je to hlasovací akce veřejnosti, řekněme, občanské společnosti, a nikoli města jako veřejné instituce. Mimochodem, Ŕákosníček je všude kolem, a že by se o tom dověděl někdo "navíc" z oficiálních médií města, a že by to tedy zvlášť pomohlo, o tom pochybuji.

Je tu ještě druhá rovina. Společnost Lidl oficiálním dopisem vyzvala město k podpoře projektu výše uvedeným způsobem, tedy propagací v jeho médiích. Bezplatné podpoře. Kdyby společnost Lidl přišla za městem a řekla, na Mělníku se nám líbí, postavíme vám tady hřiště, pokud chcete, pojďme společně najít nějaký vhodný pozemek, pak bych s informováním o dané spolupráci neměl problém. Nicméně, Lidl s městem o žádném pozemku nejednal, jen vyzval k podpoře své značky a své vlastní kampaně. A že nám tady postaví hřiště, což je tedy cena za tu reklamu? Nemyslím si to. Loni byla stejná situace a hřiště nebylo. Zbyla jen kampaň pro Lidl zdarma a mělnickým maminkám oči pro pláč (a taky mnoho zhlédnutí značky online i offline ve spojení s milým večerníčkovým hrdinou a naštvanost na druhé občany města, že nehlasovali dost). Město ani lidé v něm z kampaně nic neměli. Hřiště ponese rovněž značku Lidl, což je trvalé promo uvedené značky.

Toto jsou důvody, proč by město nemělo oficiálně kampaň podporovat, ale samozřejmě budu rád, když mělnická prodejna uspěje. Další věc je samozřejmě případné následné jednání o vhodném pozemku, které bude jistě  zajímavé. Máte vhodné tipy, kam se to - v ostatních městech poměrně rozlehlé - hřiště případně umístí? Když někdo hlasuje, musí mít představu, kde by hřiště chtěl, říkám si... Tyhle názory mne zajímají a mohou případné umístění hřiště ovlivnit. Děkuji předem za odpovědi.

Ondřej Tichota
radní za TOP 09 a nezávislé

*PS: Někteří z našich kandidátů do ZM z roku 2014 jsou velmi aktivní v hlasování i přesvědčopvání druhých k hlasování. Záleží na každém, jak se k tomu postaví. Tuto svobodu rozhodnutí si ponechme.

PS2: Jak uvedl Petr Volf, celá věc je dost na vodě - transparenstnost hlasování, nejistota nalezení vhodného pozemku... Prostě hlasujte a pak to sice nemáme dál připravené, ale ono to pak nějak dopadne. Takže je to opravdu takové nadšenecké, což je dobře, ale město by se pod to podepsat nemělo. Přeji všem hodně štěstí!

 

4.1.2.1.2.2 Bonde,Bonde...


Je smutné že město nemá vhodný pozemek,město už má ostudu jen z toho že takové hřiště nepostaví samo a musí ho postavit soukromá společnost....

...jak uvedl Petr Volf... páni radní,hejbněte konečně zadkama,přestaňte všichni bez rozdílu tlachat Vaše politické bláboly a ten pozemek prostě najděte... 

...a celá věc nemusí být na vodě...   L.

 

 

4.1.2.1.2.2.3 Jediná možná plocha pro nové hřiště


Jediná možná plocha pro nové hřiště je v parku u autobusáku. Jeho využití je zatím minimální. Minimum stromů, které by vrhaly stín, minimum laviček a košů. Herní prvky pro děti naprosto ubohé. Super by bylo, kdyby se vyčistil pravý břeh podle Pšovky tím by se zvětšila plocha parku. Opět to bude chtít pár laviček, košů a alespoň dvě lávky, aby se dalo přejít do parku. Nezaměstatných máme dost, tak proč je město nezapojí tímto způsobem. Vysekat nálety a vyhrabat bordel dokáže každý.

A co se týká revitalizace vodní plochy v parku u autobusáku - dobře promarněný milion. Na textilii nasypané nezpevněné kameny už jsou částečně sesunuté ve vodě. Zbytek se sesune brzy a nebo ho tam naházejí děti. A proč taky ne. Házet kameny do vody je velká zábava. A když jsou tam jen tak nasypané... Na jednom místě už je opět vyhrabaná díra a nutrie tam žijí vesele dál. Pěkně promarněné peníze, někdo si dobře namazal kapsu. Za milion tam práce není odvedena v žádném případě!

4.1.2.1.2.2.2 ...


...a ten pozemek prostě najděte... Jako by mi to připomínalo laciná předvolební hesla jednoho hnutí/strany nejen v hlavním městě. Sám jste tu nedal žádný tip na pozemek nebo umístění... Mimochodem, všechna ostatní města (desítky měst a obcí), co jsou v seznamu Lidl hřišť a hlasuje se o nich, jsou taky ostudná, že jim to staví (jak píšete "musí") soukromá společnost? A že tu sem tam někdo diskutuje z RM/ZM, byste měl být alespoň trochu rád. A pokud se Vám něco na hřištích nelíbí, chcete je opravit, tak jděte, a prostě to udělejte! A netlachejte.

4.1.2.1.2.2.1 Lulu, Lulu


Jak víte, jsem "občansky" poměrně aktivní (i práci v ZM považuji za občanskou a nikoli politickou), ledasco jsem uspořádal a tak nějak se snažím, aby město žilo atd. Prostě, když si myslím, že je něco potřeba udělat, tak jdu a udělám to (v politice, jak jste možná sledoval/a, se snažím upozorňovat na nedostatky a něco už podařilo napravit, ale nejde to hned). Tak to je i v té politice - špatný stav hřišť a nedostatečná vybavenost byl jeden z důvodů, proč jsme se ucházeli o hlasy voličů a proč chceme řídit tohle město (kde údržba majetku prakticky neprobíhala na žádné frontě a ta hřiště nám ležela v žaludku dost). Měli jsme to ve svém volebním programu a zamýšlená "koncepce" údržby městských dětských a sportovních hřišť už se řeší a je před dokončením (čtvrt roku po začátku působení stávající koalice to, myslím, není špatné). Chceme i doplňovat herní prvky na stávající hřiště, ale zatím pracujeme s rozpočtem připraveným bývalou koalicí. První "náš" rozpočet bude až na příští rok a pak roky následující. Nicméně, změny pro zlepšení podmínek pro život ve městě se snažíme uskutečňovat, co nejdříve to jde. Než do nás budete šít (za tzv. tlachy apod.), dejte nám, prosím, trochu času.

Jinak jsem se ptal, kde si to hřiště lidé představovali. (Odpověď od Vás nemám Smiling ) Za sebe prozatím píšu, že v oblasti potoka Pšovka (tedy v blízkosti Lidlu) bych to nedělal, protože zde se bude, doufám, jednou dělat architektonická soutěž na řešení celého prostoru jako sportovně-rekreačního zázemí pro obyvatele města, což může být pro město konečně závanem moderních přístupů k řešení veřejného prostoru, ale kde by vytvoření takového hřiště mohlo architektům svázat ruce pro tvoření promyšlení vhodné kocepce s jednotlivými navazujícími prvky, aktivitami atp. Ale třeba se mýlím - o pozemku ještě neproběhla diskuse, důvod uveden výše.

Děkuji.

Ondřej Tichota

4.1.2.1.2.2.1.2 Změna chování po volbách


Kdyby bylo týden před volbami, tak by se všichni přetrhli a hlavně Topka.

4.1.2.1.2.2.1.1 Změna chování po volbách


Kdyby bylo týden před volbami, tak by se všichni přetrhli a hlavně Topka. Koukal jsem na záznam zastupitelsva a celkový postoj koalice k Rákosníčkovu hřišti mě zklamal - Mikeš byl neutrální. Myslím, že si to lidičky budou pamatovat. Co jiného mohou dělat. Možná by bylo možné udělat veřejnou sbírku a vykoupit část bývalého řepného placu a tam to hřiště umístit. Vedle je hned velké sídliště Sportovní. Radnice by se občané pokud upějeme v hlasování nemuseli o nic prosit. Asi jim ty rozzářené obličeje dětí na takovém supr hřišti jsou ukradené. Ještě bych na takové hřiště umístil cedulku s nápisem : "Hřiště vzniklo aktivitou  občanů Mělníka i přes odpor a nezájem vládnoucích politiků našeho města."    

4.1.2.1.2.2.1.1.2 hřiště hned vedle průtahu


umístit hřiště hned vedle budoucího průtahu, to je výborný nápad. Nevím, kde pořád berete ten odpor radnice.....zatím jsem v žádném oficiálním komentáři od vedení nebo zastupitelů nečetl, že by někdo byl proti. Pouze argumentují tím, že se jedná o promo akci soukromé firmy, které nemohou dát oficiálně podporu. Nevím, co je na tom tak složitého. 

 

4.1.2.1.2.2.1.1.2.1 umístění hřiště


Máte pane Krpec pravdu. Ale jiná města tu podporu otevřeně dávají a proto je to spíše o lidech. Z hlediska umístění by bylo asi nejleší místo park Na Podolí. Mnozí namítnou, že je to zase daleko,ale je tam klid apod. Je to města, tak nevím, jak  se pokud hlasování dopadne dobře město k tomu postaví.Proto jsem nadhodil ten řepný plac i když jsem to myslel trošku s nadsázkou,aby se pánové na radnici chytli za nos. Tam by spíše bylo dobré např. rozšířit parkoviště, u nás na Sportovní je to totiž  s parkováním katastrofa. Ale jsem optimista, bydlím vedle jednoho z radních  a ten ve volbách slíbil, že vyřeší dopravu v klidu (parkování- Mé město). Tak se snad dočkáme, prý se na tom pracuje,ale nic konkrétního neřekl, jen že to chce čas, hold diplomatická odpověď, ale uvidíme možná se dočkáme.  

4.1.2.1.2.2.1.1.2.1.1 parkoviště


už jsem tu psal, že mi známý ze Sporotvní celý nadšený říkal, že by se tam letos měla parkovací místa rozšiřovat. Tak uvidíme v průběhu roku, zdali se to potvrdí.

4.1.2.1.2.2.1.1.1 Nejde o změnu po volbách


Jak jsem uvedl, každý zastupitel hlasuje či propaguje hlasování po své ose. Takže o nezájmu nemůže být řeč. Na jiném místě se mluví o ilegalitě takového jednání ze strany města jako insituce. To by si porušování pravidel nemělo dovolovat. A lidé nás volili i kvůli zásadám, které pro jednání města prosazujeme. A také požadujeme, aby s městem bylo jednáno férově, aby nebylo otloukánek jako tomu bylo v minulosti, kdy sloužilo s prominutím jako taková socialistická dojná kráva. V tomto případě férovost vůči městu postrádám. (Budeme pak postaveni před lynč ze strany hřiště chtivých, když se nepodaří najít shodu s požadavky společnosti Lidl, když to tedy Mělničtí dokážou? Nikdo s námi o pozemku nejednal.) Vůči zákazníkům naopak Lidl projevuje vstřícnost a ti mu to oplácejí hlasováním, za které něco chtějí. To je fér. A proto ať hlasováním hřiště pro Mělník podpoří - a na cedulce by ten nápis ve své první části být mohl, protože - pokud to vyjde - aktivita občanů zaslouží pochvalu.

Už zbývá jen pár dnů, takže zítra zase jeden klik...

Ondřej Tichota

4.1.2.1.2.2.1.1.1.1 Já myslím, že to


Já myslím, že to hřiště nemusí být nutně v blízkosti prodejny, třeba ve Znojmě je dost daleko. Čili se domnívám, že jednat se s Lidlem dá a dojednat se dá leccos. Pokud se chystá nějaká koncepce hřišť, dá se o ní někde dovědět více?

BP

4.1.2.1.2.1 Rákosníčkovo....


Když ona je to asi bohužel jediná šance, jak tu mít slušné hřiště, když město na ta, co Mělník již má, s prominutím, kašle. Hřišť tu není málo, ale v jakém jsou stavu- ztrouchnivělé, olezlé, zpuchřelé, s chybějícími prvky, vylezlými šrouby z houpaček (což je v tom lepším případě o roztrhnutí tepláků), s nezajištěným pískem, kam můžou čtyřnozí miláčce kálet, apod. Je smutné, že kdejaká "prdelka" se stovkou obyvatel má krásná hřišťátka. Méně obyvatel sice znamenéná méně zlotřilců, co takováto místa ničí, ale (A TO HLAVNĚ) je vidět, že se o ta hřiště někdo stará.

Takže velmi chápu masovou dravost, která se s celou akcí strhla. 

Já jako malá lítala v lesíku, který vede podél Pšovky ve Starých Rousovicích a jak jsme se tam nablbli, možá lépe než na kdejakém hřišti. Svoji dceru bych tam bohužel dnes již nepustila, neb stav již není bezpečný pro děti. Netuším, kdo by toho míto měl mít na starosti. Nevíte? Smiling

Se slovanskou školkou jsme chodívali na vycházky do lesoparku, co na Slovanech je, dnes si dětí hrají na zahradě, protože najít cestu tou džunglí už snad ani nejde. Je to však soukromý subjekt, majitel se nestará.... No, škoda ho. Smiling

4.1.2.1.2.1.3 Dávám Vám + :-)


Místa která popisujete znám z dětství velmi dobře,možná jsme se u té strouhy i potkali když jsem pytlačil (už je to promlčeno Smiling. Dnes již nejsem na Mělníku,ale podstatnou část života jsem strávil ve starých Rousovicích a místní okolí znám dobře.Lesopark u "traktorky" býval pěkný,dnes je to prales nahánějící hrůzu...

Dnes se snažím alespoň hlasovat pro Mělník a jeho děti,stav místních hřišť mnohdy připomíná Rumunsko v 17. století,bohužel...

4.1.2.1.2.1.2 Tady je Rákosníčkovo...


Ano, o tom, že každá víska kolem takové hřiště má, mluvím kudy chodím. Jak uvedeno v mém komentáři "Lulu, Lulu", stav hřišt byl jedním z důvodů vstupu do politiky (v rámci obecnějšího problému nepéče o svůj majetek ze strany města). V něm jsem také uvedl, že když vidím, že je něco potřeba, tak jdu a udělám to. Kapacitu nemám na všechno, co je potřeba, ale říkám si, že by nebylo zlé, kdyby se pár šikovných rodičů-otců spojilo, domluvilo se s městem, že na hithitu seberou nějaké peníze na materiál a něco svépomocí na těch hřištích po dohodě s příslušným odborem opraví. Sci-fi? Ne. Ve Velvarech taky nečekali na město a okolí Malvaňáku zrevitalizovali sami (dělalo na tom ve výsledku mraky lidí). To bych osobně viděl jako rychlou cestu k bezpečnému hřišti, které to "neschopné město" není schopné opravit. A takových věcí je řada, co by se daly svépomocí dělat. To není kritika, jen impuls, že spousta věcí jde a tato RM je ledasčemu nakloněna - a čas venovaný psaním komentářů na mělníček.cz by měl, věnován akci, praktické vyústění.

Jak rovněž uvedeno výše, na kopncepci údržby hřišť se pracuje.

Lesopark... škoda ho. Ale taky - ohledně městkých ploch, dávejte podněty, pište zastupitelům nebo radním. Něco půjde hned, něco později, něco z nějakých důvodů třeba nepůjde, ale lze hledat cesty. Je to naše město, tak se ho jako jeho občané ujměme. Jak se říká, nikdo to za nás neudělá.

Ondřej Tichota

4.1.2.1.2.1.1 kdyby se každý


kdyby se každý choval normálně, nemusela by se pískoviště zakrývat. Každý by si měl svého "miláčka" ohlídat. Ale to ne....město zařiď to, město ukliď hovínka po mém pejskovi. To už je na mě vážně moc.... Nebylo by normálnější, kdyby si páníčci své psy hlídali a uklízeli po nich sami??

4.1.2.1.2.1.1.4 poplatek


Já bych zavedla poplatek za 1. psa 10tis. Kč a za druhého a dalšího 20tis., pouze osamělým důchodcům a slepcům bych je ponechala na současné výši. Sice by to vyvinulo v počáteční fázi maximální tlak na útulek, ale pak by byly všechny problémy tj. znečištění, štěkání, napadání,... se psy vyřešeny. A takto získané psy darovat některé asijské komunitě.

4.1.2.1.2.1.1.4.1 drsné


ale nezbývá mi nic jiného než souhlasit. Takhle jsem v zajetí psích exkrementů. Jenže to se bohužel nikdy nemůže stát neb majitelé psů jsou také voliči...a je jich hodně. 

4.1.2.1.2.1.1.4.1.1 Nesouhlas


Tak to já zase rozhodně nesouhlasím.

Psa doma máme, exkrementy po něm na ulici ani v parcích nenecháváme. Podle mě je to jen o lidech. Stačí, když se lidé budou chovat ohleduplně k ostatním (a to platí nejen o sbírání exkrementů, ale například i o internetových diskuzích). Každý by měl začít u sebe.

4.1.2.1.2.1.1.4.1.1.1 ohleduplnost


máte pravdu, že ohleduplnost se mezi lidmi moc nenosí a slušnost už vůbec ne. Bohužel to nejde moc vymáhat. Ale pákou na to, aby města byla bez psích exkrementů je právě v poplatcích za psy. Až bychom se dopracovali k tomu, že všichni pejskaři budou jako Vy a budou po svých mazlíkách exkrementy sbírat, poplatky by šly zase dolů. Bylo by to velmi jednoduché a velmi účinné.

4.1.2.1.2.1.1.3 a co jina zvirata?


Souhlasim, ze po psech by si clovek mel uklizet. Ja osobne to delam a dost mi vadi kdyz jdu sebrat maly bobek od naseho psa a vedle je hov.. jako hora. Bohuzel se mi ne jednou stalo, ze vidim psa kadit a u nej stoji maminka s ditetem, pockaji az pes udela svoji potrebu a jdou. A kdyz jim clovek neco rekne, tak jeste dostane vyhubovano. Nicmene na piskoviste jde maloktery pes. Jak uz tady nekdo psal,chodi tam spis kocky a sem tam tam svoji potrebu vykona i ptak. Ten to totiz ze vzduchu pusti a je mu sumak kam. Ty ohlida kdo???

4.1.2.1.2.1.1.3.1 tak ptáky


ty asi neuhlídá nikdo Smiling:-) 

4.1.2.1.2.1.1.2 slušní pejskaři


pane či paní Krpec, po svých miláčcích uklízí. Ale jak byste zajistil třeba kočky. nevím jestli to víte, ale kočky obvykle chodí na písek, hlínu, či cokoli, co jde snadno odhrabat a existuje spousta takových, které nikomu nepatří. jak byste je ohlídal?

4.1.2.1.2.1.1.2.1 Co třeba plachta a gumicuky


Co třeba plachta a gumicuky - minimálně na oplocených hřištích by to mohlo fungovat - tedy beru ze zkušenosti odjinud. Ano, samozřejmě, ne vždy je zakryto, ale matky si toho většinou všimnou a případně zakryjí.

Na pejskaře se mi osvědčilo nabídnout slušně pytlík s podotknutím, že ho asi zapomněli (většinou mám v kapse, protože sama mám psa a taky malé děti), nefunguje to stoprocentně, ale lepší než hned někomu vynadat. Pravdou je, že jsou místa, kde by člověk asi musel stát většinu času s pytlíky v ruce... je to o ohleduplnosti, a ta se bohužel stále ještě moc v našich krajích nenosí.

Slušně vybavené hřiště by bylo prima, perfektní hřiště jsem třeba potkala v Budyšíně, kde jsou naprosto originálně řešená, navazují na historii města, mají příběh a kontext s místem a není to jen přihlouplá klouzačka, navíc na zimu (i mírnou) sundaná. Co kdyby Mělník zkusil takovou koncepci zvážit. Myslím, že by stačilo se zeptat rodičů, byť formou hloupé ankety na webu, co by si představovali, kde, pro jaké věkové skupiny..., jaká zajímavá řešení kde viděli - určitě je snažší se inspirovat. Zájem rodičů na spolupráci s městem evidentně je, tak proč toho nevyužít Smiling

Školky jsou kapitolou samy pro sebe, ale i na ně lze získat slušné dotace, jen se musí chtít! Nevím, ale v Říčanech, od kud jsem se do Mělníka přestěhovala, teď dostavují novou školku, na kterou město získalo dotaci přes 11 mil, cena je 20,3 mil, příprava projektu byla rychlá (aby se stihl termín dotací - tuším v řádu dvou, tří měsíců), a školka se staví od podzimu, pravda, dostavění se oproti termínu opozdilo, ale otvírat chtějí ještě do léta! Jeví se mi to tak, že byla od města vůle školku postavit! 

4.1.2.1.2.1.1.1 Pane Krpec,


a jak vyberete chcanky z písku, když nestihnete psa okřiknout (když se zrovna otočíte kochat krásou okolí třeba) a on to bohužel udělá? Laughing out loud

To se prostě stát může, ať hlídáte sebevíc, když neháte psíka proběhnout....

 

4.1.2.1.2.1.1.1.1 a proč


když jdu městem po chodníku, tak musím dávat pozor aby nešlápnul do ho..a a jít parkem bych se skoro neodvážil, protože těch slušných pejskařů je málo. Psa bych neokřikoval, protože prostě ve městě pes nemá volně co pobíhat a už vůbec ne v parku nebo kdekoliv kolem pískovíště, kde se mohou pohybovat děti!!!!! 

4.1.2.1.1 Lidl marketing


Pokud mluvím za sebe, mám s celou akcí Lídlu dva zásadní problémy. První je naprostá netransparentnost celého hlasování, což si město jako instituce nemůže vzít na triko (ostatně loňské hlasování a výsledky jsou toho důkazem). Druhá, následující a možná o to kontroverznější připomínka spočívá v tom, že je to celé skrytý marketing - de facto reklama, kterou díky neuspokojeným rodičům Lidl získává zdarma v podobě nátlaku na zveřejnění v komunikačních městských kanálech. Že se to daří je vidět (i v jiných městech). Koneckonců i v Radnici se objeví noticka o Rákosníčkovu hřišti. Zkrátka byznis se schovává za sociálně charitativní aktivity a vnímnám výzvu k veřejné podpoře na hraně zákona (nepovolená podpora).

Pokud se ale celá věc zdaří a Mělník vyhraje, nedovedu si představit, kde to hřiště chce Lidl realizovat. Na město se zatím z jejich strany nikdo neobrátil. V úvahu tak připadají (a opět i z hlediska marketingu velmi výhodně) pouze jejich pozemky a už vidím ty reakce rodičů, proč je hřiště v rušné lokalitě Mladoboleslavská (blízko průtahu)...

Město na dětská hřiště nekašle. Aktuálně probíhá pasport pískovišť a hracích prvků a zpracovává se záměr vytvořit nové hřiště v lokalitě mezi Dukelskou a Studentskou. Vše také (mimo peněz samozřejmě) závisí na tom, kdo a jak se má o městská hřiště starat. V tom máme velké mezery a doufám, že do konce jara to bude vyjasněné (kompetence i rozsah služeb).

Rozumím nespokojeným rodičům, ale věc má zkrátka dvě stránky. Navíc nemám pocit, že by si děti na Mělníku neměly vůbec kde hrát.

P.V.

4.1.2.1.1.6 ANO Mělník - Otevřený dopis - Vyjádření nesouhlasu


..::::::::::::NÍŽE UVEDENÝ OTEVŘENÝ DOPIS BYL ODESLÁN PANU P. VOLFOVI DNE 27.2.2015::::::::::::..

Cardiff, 26. 2. 2015

Vyjádření nesouhlasu s diskusním příspěvkem 2. místostarosty města Mělníka

na téma „Rákosníčkovo hřiště na Mělníku“

 

Vážený pane 2. místostarosto,

tímto otevřeným dopisem reaguji na Váš příspěvek do diskuze „Rákosníčkovo hřiště na Mělníku“, který byl Vámi vložen dne 20. 2. 2015 na web www.melnicek.cz.

Osobně předpokládám, že společnost Lidl Česká republika v.o.s. (dále jen „Lidl“) organizuje tuto soutěž v rámci společenské odpovědnosti, kterou - jako i mnoho jiných velkých firem - sama prosazuje. Nemyslím si a nevidím jediný důvod toho, že „netransparentnost“, jak v příspěvku uvádíte, je záležitost, která by měla vedení našeho města trápit. Dále bych Vás rád informoval, že posuzování, zda činnost firem v rámci společenské odpovědnosti zvyšuje jejich PR, spadá pod úplně jiné organizace, nežli je město. Zanechme tedy prosím posuzování těchto věcí povolaným a pojďme se věnovat tomu, co dokážeme ovlivnit. Případně mi prosím vysvětlete odkaz s nadpisem „Rákosníčkovo hřiště pro Mělník“, který se nachází na oficiálním webu města – vadí Vám snad konkrétně reklama Lidlu? Protože jakýkoli jiný sponzor zde bude chtít také umístit své logo. Nebylo by snad výhodné, kdyby město ušetřilo peníze za případnou výstavbu nového hřiště a “pouze“ poskytlo pozemek?

Dále zmiňujete, že se doposud na město neobrátil pověřený zástupce Lidlu – ve velkém počtu soutěžících měst jde v celku o logický postup – je mnohem snazší zahájit komunikaci až po vyhlášení výsledků, tedy ve chvíli, kdy znám druhou stranu.

Napsal jste, že si nedovedete představit, kde by Lidl hřiště realizoval. Také v tuto chvíli nevidím vhodný prostor pro jeho umístění, což ovšem neznamená, že jej nedokáže najít někdo jiný, případně si ho mohou určit sami rodiče dětí – oni sami tuto iniciativu za město Mělník začali.

„Město na dětská hřiště nekašle“, cituji Váš předposlední odstavec. V tomto tvrzení si Vám dovolím oponovat. Kdyby bylo vše v naprostém pořádku, počet hřišť byl dostačující, jejich kvalita nebyla nízká, pak rodiče nemají potřebu vytvářet podobnou iniciativu. A to je pouze jeden způsob ověření – ten druhý je mnohem exaktnější, stačí totiž mělnická dětská hřiště obejít a udělat si tak obrázek o jejich stavu. Uvádíte, že se zpracovává záměr vytvořit nové hřiště v lokalitě mezi Dukelskou a Studentskou – tento prostor nelze využít pro případné hřiště Lidlu?

Jedním ze slibů ANO Mělník svým voličům byla podpora rodinám s dětmi, a tomu hodláme dostát! I členové či sympatizanti ANO Mělník mají malé děti a dobře vědí, že situace související s dětskými hřišti není ideální. Přeji rodičům, aby hřiště vybojovali a dětem, aby ho s radostí užívaly.

Na závěr Vám musím dát za pravdu, že věc má dvě stránky – chci pomoci / nechci pomoci, případně kdo nechce, hledá důvody / kdo chce, hledá způsoby.

 

S pozdravem

 

________________

Bc. Miroslav Ullman
Předseda Místní organizace ANO Mělník
m: +420 602 216 330
e: miroslav.ullman@gmail.com

 

4.1.2.1.1.6.1 spletl jste si dobu


volby budou až za 4 roky

4.1.2.1.1.5 Lidl marketing


Cituji: " První je naprostá netransparentnost celého hlasování, což si město jako instituce nemůže vzít na triko " :) atd.

Rozhodně svými slovy nepřispíváte k tomu, aby Mělník možná alespoň nějaké hřiště měl, pokud to město není schopno zajistit samo.

Možná by jste udělal lépe, kdyby jste se vůbec do této diskuse nezapojoval a ušetřený čas věnoval například hřišti, které by zajistilo město !!!

Nebudu ztrácet čas........je ho málo a tak raději ho spolu s ostatními budu věnovat hlasování LIDLU Smiling

To by jste měl udělat i vy a všichni zaměstnanci úřadu Smiling !

Tady je alespoň naděje a ne jen prázdná slova.

4.1.2.1.1.5.1 Re:


Neříkám aby se nehlasovalo (pokud vám nevadí poskytnout své osobní údaje marketingové společnosti). Za sebe jen říkám, že by to město nemělo zaštiťovat, chce li se vyhnout tahanicím okolo nepovolené podpory. Ta by totiž mohla být dražší než několik dětských hřišť!!
PS: a mimoto se mi příčí takový způsob manipulativního nátlaku hraničící s vydíráním. Přečtěte si alespoň ty podmínky, at víte, do čeho jdete. "Soutěží" prodejny Lidlu, nikoliv města. 

4.1.2.1.1.5.1.1 Nepovolená podpora? Pletete si hrušky s jabkama!


Nepovolená podpora by bylo, kdyby stejnou soutež pořádal třeba Lidl a Kaufland, nebo kdyby Lidl pořádal Rákosníčka a Kaufland pořádal soutěž o něco jiného, a město by podpořilo jen jednoho z pořadatelů souteže. Ano, to by byla NEPOVOLENÁ PODPORA!

V tuto chvíli tu pouze nepodporujete mělnické lidi, kteří vás o podporu požádali, zatímco vy jste o podporu před půl rokem žádali a dostali jste ji. Nepřijde vám to nefér?

A ještě jedna věc. Co je osobního na jménu, příjmení a emailové adrese? Tam je ale hodně osobních údajů, že?

Nikol J.

Obrázek uživatele Alexander Klimeš

4.1.2.1.1.5.1.1.1 Petr Volf se neplete


"Podle čl. 107 odst. 1 Smlouvy o fungování Evropské unie podpory poskytované v jakékoli formě státem nebo ze státních prostředků, které narušují nebo mohou narušit hospodářskou soutěž tím, že zvýhodňují určité podniky nebo určitá odvětví výroby, jsou, pokud ovlivňují obchod mezi členskými státy, neslučitelné s vnitřním trhem, nestanoví-li Smlouvy jinak."

Takže De Minimis??

4.1.2.1.1.5.1.1.1.1 Haha


Asi jako účast města ve vodárenství... Tam to, krom Evropské komise, nikomu nevadí. 

4.1.2.1.1.4 Vážený pane...


Vážený pane,není vám hamba? Máte dítě?? A pokud ano,kde si hraje?? Asi doma na pc že?! Od Pivovaru až do Mlazic není ŽÁDNÉ DĚTSKÉ HŘÍŠTĚ! Pokud si pod pojmem dětské hřiště nepředstavujete pískoviště s houpačkou nebo skluzavkou! Tak co to tady zkoušíte? Jako tátovi pětileté dcery je mi úplně fuk kdo,proč a zaco to hřiště postaví! Důležité pro mě je,aby si naše děti měli kde hrát! To co jste napsal je rána pod pás nám všem,kteří se snažíme to hřiště vyhrát! Doufám že se vaši voliči poučí...

 

4.1.2.1.1.4.2 a co hřiště na Českolipské??


to není v Mlazicích??  A nebo hřiště na Bezručovce....to není kousek od Pivovarské??? Neříkám, že je hřišť dostatek nebo nedostatek, ale uvádějte prosím pravdivé údaje......Vy si ale asi potřebujete jen zanadávat, co??

4.1.2.1.1.4.1 hriste ve meste?!


Jaa teda nechci aby mi pod okny vriskaly deti. Vadi mi to, rusi me to.
Do toho maminky nechavaji deti mocit na travniky kolem. Ale rady si stezuji na pejskare.Navecer je pak hriste pro dnesni omladinu nebo bezdomovce. Obje skupiny jsou hlucne a neprijemne jako ta predchozi. A tomu nijak nezabranite!!!

Takze hriste primo u lidlu neni vubec spatny napad.
Cesta tam a zpatky je prochazka, ktera nikomu z vas neuskodi!

4.1.2.1.1.4.1.1 Pokud Vám vadí


Pokud Vám vadí vřískání dětí pod oknem,je to jen Váš názor a nejspíš žádné nemáte. Na druhou stranu,kam má matka pustit děti aby je měla na očích ? Do parku,kde je můžou otravovat úchylové,nebo někam jinam kde nejsou na dohled? Taky je řešení nechat je doma čumět do počítače,nepouštět je vůbec ven, a Vy budete mít svůj kýžený klid ...

Děti si mají hrát,pokud možno venku u baráku kde bydlí. A že vřískají ? Vy jste taky vřískal,jako každý.A pokud nějaká matka nechá dítě "počůrat kytičku"? Kdo to nedělal ? Jste moc velkej "cíťa".Trošku tolerance by Vám jenom prospělo ...

4.1.2.1.1.4.1.1.1 :)


Výborně, čili aby matky měly děti na očích, je nutné postavit hřiště před každý dům, aby každé okno mělo dohledovou vzdálenost na hřiště...! Zvláštní názory. V parku můžou otravovat úchylové, na dětském hřišti podle Vás asi nikoliv...

4.1.2.1.1.4.1.1.1.1 Odpověď BFU


Nevím co je zvláštní na tom,že chci mít dítě na očích ? Jestli jste Vy byl vychováván v parku na větvi,pak se Vašim názorům nedivím. A konkrétně v parcích se sdružují i jinak závadné osoby (bezdomky,ožralové,feťáci apod.) Takže tam může malé dítě jen s rodiči,nikoliv samo ! A co je na tom, když u každého bytového komplexu bude menší hřiště ? Nikdo tu nemluví o hřištích pod každým oknem... Jen překrucujete fakta,radši hlasujte pro dobrou věc,uděláte líp...

4.1.2.1.1.4.1.1.1.1.1 Odpověď LULU


Asi jste mne chtěl urazit Smiling

4.1.2.1.1.3 hriste


Hriste mezi dukelskou a studentskou? Takze by se zrusil jediny kus zelene,co na sidlisti je? To je velka hitparada...

4.1.2.1.1.3.1 :-)


Ha, někdo chce postavit nové hřiště a hned je s tím problém... Tak chcete hřiště nebo ne? :-) 

Je to skutečně jediná zeleň, co v okolí je nebo tady někdo lže? http://www.mapy.cz/s/g0Ah Já tam té zeleně vidím skutečně dost (a je to dobře).

 

4.1.2.1.1.3.1.1 Hriste na sportovni jedno je


Hriste na sportovni jedno je a v hroznem stavu. Navic tolik prostoru mezi dukelskou a studentakou neni, takze by to bylo zas jen o piskovisti a jedne klouzacce. Takove hriste je o nicem. Na melniku jsou jine prostory, kde by se dalo postavit vetsi... A vy asi na sidlisti nebydlize, kdyz tvrdize, ze zelene je tu dost.

4.1.2.1.1.3.1.1.1 :-)


Tak pokud tam není místo pro pořádné hřiště, jak píšete, tak byste zase o tolik zeleně Vaší představy nepřišli, ne? Pískoviště a klouzačka fakt moc nezabere. Tak jak tedy? Smiling Např. zelený plácek na náměstí Gen. Swierczewského Vám konkrétně slouží k jakému využití? Pro pejsky? Tam by velké hřiště nešlo? Myslete na matky, aby to neměly daleko a nejlépe aby na to mohly z okna dohlédnout...

 

4.1.2.1.1.3.1.1.1.2 Místo pro hřiště?


Asi si děláte legraci, že? Kolem dokola parkují auta a mezi nimi budou přebíhat děti ze hřiště a na hřiště? Jak dlouho asi bude trvat, než dojde k nějaké tragédii? To by se muselo zrušit parkování, ale upřímně, už teď není kde zaparkovat. Město raději zavírá oči, aby nemuselo parkování řešit, ale minimálně půlka Studentské parkuje v rozporu se zákonem (šířka vozovky).

Ale na Mělníku to od roku 1989 funguje na principu nemít žádný majetek znamená nemít žádné starosti. A tak se vesele zbavilo všeho, co mělo nějakou cenu - třeba bytový fond. To, že není kde parkovat se vůbec neřeší, přitom se opravují chodníky po obou stranách ulice, kde mohla na jedné straně vzniknout parkovací místa...

A hřiště jsou jen na obtíž, stejně jako zeleň, Technické služby se postupně likvidují, aby se vše mohlo přihrát soukromníkům a úroveň údržby vozovek i zeleně upadá... 

4.1.2.1.1.3.1.1.1.2.2 parkování


můj známý ze Sportovní ulice něco říkal o tom, že má má město v plánu tento rok parkovaní v této lokalitě řešit, takže nemáte úplně pravdu. A s těmi Technickými službami jste to myslela vážně??? Viděla jste je někdy při údržbě zeleně??

Je zde opravdu vidět, že se není schopno dohodnout ani 5 lidí na umístění hřiště, na parkování, na chodnících-zda opravovat či nikoli a dělat parkoviště. A po městě chcete, aby něco dělalo. Podle mne, ať město udělá cokoli, většina zdejších diskutérů bude stejně nadávat. Schválně, kdo jste tady v poslední době město za něco pochválil??? Už vidím ty řeči, že není za co. Ale co třeba kanalizace a komunikace na Chloumku?? 

4.1.2.1.1.3.1.1.1.2.2.2 jedině


Řešit parkování ve Sportovní, jo? Tak to jedině zavedením parkovného jako v centru Sad, vše proti lidem, nic jiného se nedá čekat, ja, problém to vyřeší, všichni budou parkovat někde za Skuhrovem nebo Mlazicemi a každé ráno před cestou do práce si dají 2 km sprintu pro auto.

A komunikace a kanalizace na Chlomku, CHA, CHA, pro VIP obyvatelstvo bydlící na Chloumku - cokoliv jistě! Nebo ten chodník před pár lety na Chloumek od závor u jatek, spousta peněz a já pochybuji, že někdo z tamních obyvatel udělá krok pěšky, jezdí  přece v SUV.

Můj názor je, že hřiště baví mrňata ve věku 1-5 let, vůbec mi tahle "organizovaná" zábava přijde velmi nezábavná a  pak i děti dostanou rozum :-) a  hledají dobrodružství a zábavu, vlastní kreativitu a ne ježdění po klouzačce sem a tam jako pacient. Moje děti navštívili místní hřiště než vyrostli možná 10x. Já vyrostla u městského lesoparku, kde jsme stavěli bunkry, hráli na schovávanou, hledali poklady,... Já bych místo řepného placu vysadila les, ovšem to by zase neneslo PRACHY hrabivým  majitelům, takže prosím, minusujte a nezapomeňte na nebezpečné feťáky, úchyly (ti byli vždycky), kteří by se tam náhodou mohli vyskytovat.... A všichni se zde společně pomodleme ke svaté, všemocné a dokonalé BANKOVCE.

4.1.2.1.1.3.1.1.1.2.2.2.1 sice jsme si hráli podobně


ale jinak jste život asi měla mnohem těžší. Všechno vidět takto negativně. Myslím, že kanalizace není pro VIP, ale pro dobro města(víme jak se lidé chovají, když mají jímky - vypouští to kam se dá...) A všichni na Chloumku jistě nemají SUV.

Přeju Vám veselejší dny příští.

4.1.2.1.1.3.1.1.1.2.2.1 Chceme?


Tak si představte, že chci po "městě", aby "něco" dělalo. Proto jsou přeci volení zastupitelé. Nebo ne?

4.1.2.1.1.3.1.1.1.2.1 :-)


Zase to tak nepřehánějte... Že se opraví chodník, je přeci dobře, ať se jedná o jakýkoliv chodník v obci. Že není kde parkovat, je záležitost majitelů aut. Nebo snad město tam ta auta vozí? Vy snad chcete mít sídliště nacpané auty od domu k domu, žádnou zeleň, žádné chodníky, děcka nechávat probíhat mezi auty? Myslíte, že kdyby se zrušil nějaký chodník, že se něco vyřeší? Místa by se naplnila auty a hned by se musel rušit někde jiný chodník nebo trávník... Prostě je vidět, jak lidi na vším pořád remcají, nikdy se na to nepodívají z druhé strany, trochu s nadhledem. Jeden chce to, druhý tamto, třetí tamto, čtvrtý nic z toho předchozího...

4.1.2.1.1.3.1.1.1.2.1.1 Koncepce


Město nemá žádnou koncepci jak něco řešit, ani hřiště, ani parkování, ani údržbu zeleně, ani údržbu vozovek, ani zdražování vody. A podle toho to také vypadá. To není remcání, to je fakt. Celé roky s tím nikdo nic nedělal a nedělá. TS se postupně likvidují, udržba všeho se převádí na soukromé subjekty a že by to bylo k lepšímu se říci nedá. Naopak, stav zeleně i silnic je stále horší a horší. 

PS: a k parkování, určitě je zapotřebí mít chodník po obou stranách ulice? Nestačilo by ho mít na jedné straně a místo druhého udělat šikmé stání? Každý, kdo se zabývá parkováním vám řekne, jak se zvedne kapacita. 

4.1.2.1.1.3.1.1.1.2.1.1.1 typické


ano, všechno je špatně....takto se chová většina našich spoluobčanů, na vše nadávat a tak už je tu od dob bývalého prezidenta "blbá nálada" a podle toho se také k sobě chováme(a hezké chování to není). Neznám situaci v TS a nemám žádnou zprávu o tom, že se likvidují. Ale sháním si dostupné informace a podle zápisů z RM lze zjistit, že pro TS se nakupuje velmi drahé strojové vybavení, což mi nepřijde jako likvidace. 

K Vaší kritice zeleně a silnic mohu říct to, že jsem viděl osekané kmeny stromů od strunových sekaček - projednávalo se to i na zastupitelstvu a tyto práce prováděly právě TS. Nekritizuju je(může se to stát i soukromníkovi), jen konstatuju co vím. A pokud se týká silnic, tak mi přijde, že stav je naopak lepší. Ano silnice stárnou, ale teď zase byly mírnější zimy. Nepřijde mi, že by se silnice dramaticky zhoršovaly. Ale teď už Vás nechám dál nadávat na všechno(a možná i na všechny) 

4.1.2.1.1.3.1.1.1.2.1.1.1.1 Konstatování...


Nenadávám, jen konstatuji stav a navrhuji řešení, ne ideální, ale řešení to je, stejně to dělají v jiných městech. Vy jen tlacháte a napadáte, řešení žádné... Silnice opravdu nejsou v dobrém stavu a jedna opravená to nezachrání. A zeleň je příšerná. Ano, do technických se kupují nové stroje, ale má s nimi kdo dělat? Proč si město na některé práce najímá soukromé firmy a ne své TS, které za to stejně platí?

4.1.2.1.1.3.1.1.1.2.1.1.1.1.1 rušit chodníky


to je jediné, co jste navrhla a dalších x lidí Vám to kritizuje. Já možná tlachám, ale Vy jen a pouze nadáváte. Důkazem budiž to, že zde píšete, že jedna opravená silnice to nezachrání......máte nové náměstí(mně se tedy moc nelíbí), nové komunikace na Chloumku, opravenou Jarošovku, tuhle jsem projížděl Růžovku(sice není celá), chodník ve Vodárenské, na Pražské a našlo by se toho jistě daleko víc. A Vy tohle nazvete jednou opravenou silnicí?? Proč si město najímá soukromé firmy?? To je otázka na starostu, ne na mě. Ještě se Vás zeptám, protože evidentně máte skvělý přehled o TS a jejich likvidaci. Jak dlouho ta likvidace trvá?? 20 let?? Protože jestli ne, tak na dnešním stavu silnic musí mít velkou zásluhu i TS. Silnice nejsou totiž o nic horší(bohužel ani lepší) než před osmi, pěti nebo třemi lety.

 

4.1.2.1.1.3.1.1.1.2.1.1.1.1.1.4 Komunikace a TS Mělník


Co vím, tak TS Mělník již po několik let komunikace neopravují. Město Mělník jim tuto "práci" sebralo a dává ji raději soukromým firmám Neumann, Novanta, atd. Stačí se podívat na logo pracovníků, kteří lopatami uplácávají horký asfalt i v době dešťů. Měsíc po záplatách projíždí auta a díra se objeví znovu.  Když ředitel TS žádal o povolení město Mělník k nákupu českého stroje SILKOT, jenž je schopný do 20 minut opravit výtluk na asfaltové vozovce i v zimě, tak mu tato iniciativa byla zakázána s tím, že se musí také podporovat soukromé stavební firmy. A co se proslýchá, tak na to TS prý nemají proškolené lidi. Přičemž česká firma, která stroje vyrábí a dodává, tak  zájemce proškoluje.   Cena stroje asi 1 mil. Kč. Nemá sice svůj vlastní motor, ale TS mají traktor, vídávám ho, když vozí trávu. Za ním se určitě tento stroj tahat dá. Takže, kdo si stěžuje na příšerný stav komunikací, tak své dotazy směrujte na pana místostarostu. Myslím si, že TS jsou v tom dost nevině.

 

4.1.2.1.1.3.1.1.1.2.1.1.1.1.1.3 o náměstí


No tak o náměstí bych raději na Vašem místě pomlčela. Z dálky pěkné, zblízka jako když ztříská, jak se říká. Kdyby alespoň vysypali velmi velké mezery (který diletant to dělal?) mezi kameny nějakým materiálem, pískem nebo jemným štěrkem, aby to déšť nevymyl a aby to nebylo o zlomení nohy, zvlášť nad bránou je to o zdraví. A v ulici pod bránou je jediný schůdný pruh kamenný obrubník, taková rychlostní dálnice vedle klopýtajících nešťastníků mezi šutry.

4.1.2.1.1.3.1.1.1.2.1.1.1.1.1.3.1 musíte číst pořádně!!!!


Pak by jste věděla, že se mi náměstí takto nelíbí, ale je to halt po staru....Který diletant to dělal lze jistě snadno zjistit, ale nemyslím si, že to je diletantské...velké kameny = velké mezery a jestli se nemýlím, tak je to vysypané právě jemným štěrkem, který vyplavuje déšť nebo ho vymetou TS při úklidu po filmařích. Do těch spár nejde dát nic, co by se nevyplavovalo a co by tam drželo. Alespoň o ničem takovém nevím. Snad jen beton....ale to by zase nebylo tak historické... Takže ještě jednou, příště prosím lépe číst příspěvky. O náměstí tedy mlčet nebudu, i když se mi nelíbí, tak je nové a stálo to určitě hodně peněz.

4.1.2.1.1.3.1.1.1.2.1.1.1.1.1.2 Růžovka


Ano, Růžovka je nová, ale snad 15 let trvalo, než se tak stalo. Smiling

4.1.2.1.1.3.1.1.1.2.1.1.1.1.1.2.1 tak to jo


když už se teda něco udělá, tak budeme kritizovat, že to trvalo dlouho. To je super strategie, stále budete mít co kritizovat.

4.1.2.1.1.3.1.1.1.2.1.1.1.1.1.2.1.1 Samozřejmě,


to už je jedna z českých vlastnostní. Věřte ale, že já většinou moc nekritizuji, jenže ono když se nekolik let nedostanete pomalu suchou nohou z domu, protože zapršelo a vy máte před vraty moře.... :D 

A jestlipak víte, že chodníky, které jste tam viděl si obyvatelé udělali na vlastní náklady, neboť město, udělalo silnici, připravilo obrubníky a pak došly peníze a chodníky se nedodělaly a mezi silnicí a domy zbyla rozrytá hlína? Smiling

Ale v pohodě, silnice je krásná, díky bohu za ni a snad nám dlouho vydrží. Eye-wink

 

4.1.2.1.1.3.1.1.1.2.1.1.1.1.1.1 Ztráta času


Nenadávám, navrhuji to, co jinde funguje ... Info o TS mám, trvá to cca 10-12 let.

4.1.2.1.1.3.1.1.1.2.1.1.1.1.1.1.1 tak to jsou břídilové


jestliže město likviduje TS 10-12 let, při tom jim nakupují nová auta, tak tomu buď nerozumím a nebo jsou ve vedení města 12 let pouze břídilové. Poptám se na městě jak to je a Vás už o čas okrádat nebudu.

4.1.2.1.1.3.1.1.1.1 zelen


Na nam. Gen. Swierczewskeho je mista dost, o tom zadna. Ten plac asi zrejme neslouzi ani pejskarum, ale jestli ste si vsimnul, je uprostred silnice! Takze nevim, zda by maminky byly nafsene. Ja bych tam sve deti nepustila. A dalsi misto mezi dukelskou a studentskou je za azylovym domem. A tam bych taky deti nepustila, nerada bych aby mi domu chodily s vytribenym slovnikem. A jak dlouho by takove hristatko vydrzelo, kdyz lavocku meli pred azylakem cca 14 a pak byla na kousky? A navic by tam vecer sedala particka neprizpusobivych, co seda u maleho tesca.

Takze na matky myslim, protoze matka jsem.

4.1.2.1.1.3.1.1.1.1.1 Tak co chcete?


Dámy, pánové - na tom náměstíčku je mateřská školka (to najednou silnice okolo nevadí), kromě je to rezidenční zóna, kde všude okolo jsou bytové domy - matky by děcka měly na očích. V rezidenční zóně tohoto typu je záhodno, aby řidiči jezdili velmi pomalu (už dávno by i tak měli - kvůli té školce), na to okruhu se nedá vyvinout zrovna vysoká rychlost... Hřiště se dá oplotit, aby mělo pouze jeden východ/vchod a děcka nemohly běhat ledabyle a nemohli tam běhat psi.

Nicméně je krásné, jak si tu lidi protiřečí a je vidět, že neví, co chtějí (a za této situace chcete, aby město našlo řešení - což jim fakt nezávidím):

- hřiště chci na sídlišti - aby bylo na dohled z okna a blízko domu, kvílení děti mi nevadí

- hřiště nechci na sídlišti - jsou tam auta, silnice, Tesco a úchylové, vadí mi kvílení dětí

- hřiště nechci v parku - jsou tam úchylové a je to daleko, není na to dohled a musí se tam dojít

- hřiště chci v parku - nejezdí tam auta a je tam bezpečno, kvílení dětí tam nikomu nevadí

- hlavně hlasujte pro hřiště Lidlu, výše uvedené není důležité, to se bude řešit nějak ad hoc, hlavně že to vyhrajeme! Když bude blbě umístěné, svedeme to na město...

4.1.2.1.1.2 Děláte si srandu? A jaký je marketing Mělničanů? nebo města?


To snad nemůžete myslet vážně? Všichni jsme si vědomi toho, že jde především o marketing a s tím k tomu také přistupujeme.

Zde se jasně ukazuje jaký marketing má město, spíš jeho čelní představitelé - TOP 09 mlčí, Mé město a  Mělničané mlčí také (mimochodem - Mělničané a Mé město mlčí už od té doby, co dosáhli svého, tj. ode dne, kdy jste poděkovali voličům za hlasy ve volbách, poslední log na facebooku i na webových stránkách). Dál ? šul nul, nic prázdno. Zde jasně prezentujete to, že vám voliči nestojí ani za ň.

Nechápu, proč by měl Lidl s městem komunikovat, když se zatím neví, které město vyroste. a v jiných městech to bylo tak, že město poskytlo pozemek, Lidl vystavěl hřiště za milión a pak ho předal do správy městu.

Pokud se město bude starat o hřiště tak jako se stará o současná hřiště, tak chraň Bůh osud Rákosníčkova hřiště. I když s tímto přístupem silně pochybuji, že by město Lidlu dalo k dispozici pozemek. protože to je přece reklama :/

Je mi z vás zle. Ze všech! Top 09 byla důstojná, když byla v opozici, před volbama začla nepřiměřeně po americku prudit, že všechno bude jinak pokud se tam dostanou. teď tam jsou a jsou stejní jako vy všichni, co se tam plácáte už několik let.

Je jedno, jestli jde o marketing nebo ne - mělnické děti mají možnost získat něco navíc a co vy? V lepším případě mlčíte, v horším případě pouštíte z úst takovéto zhovadilosti.

Sorry, ale tohle je fakt moc.

 

Nikol Jandová

 

 

4.1.2.1.1.2.1 Podmínky soutěže


A četli jste vůbec ty mohutné podmínky soutěže? Je tam uvedeno, že hřiště musí být postaveno v blízkosti Lidlu. Pokud se takový pozemek i po diskuzi se samosprávou nenajde, bude Lidl jednat s městem v dalším pořadí (druhém...). Čili jak bylo napsáno výše - dokáže si někdo představit nějaké dětské hřiště v oblasti mělnického Lidlu? Kde by to tak mohlo být? Přemýšlel nad tím někdo? Já ano, ale v tak dopravně zatíženém prostředí (možná vůbec nejvíc z celého města) si venčení dítěte moc představit nedokážu. Ale možná někdo by našel městský pozemek, kde by to vhodné bylo... Nějaké náměty? Neříkám, že se nemá hlasovat to určitě ne, naopak, zkusit se to má (pokud je někdo ochoten dát své osobní údaje), ale aby to nedopadlo i přes případné vítězství Mělníka nakonec negativně.

 

P.S. I když třeba v Neratovicích zase tak blízko Lidlu úplně není Smiling Nicméně víte jak vypadá po 2 letech?

4.1.2.1.1.1 Nové hřiště


Byl jste se někdy podívat, jak vypadají hřiště na sídlišti? Stejně jako kdokoliv, kdo má něco proti tomuto projektu? 

Například mě za domem si hrají děti na písku, který pravděpodobně nebyl měněn nikdy, kde jsou akorát polorozpadlé lavičky (ano, byl zaslán podnět) a nikdo se o hřiště nikdy nestaral. A kolem hřiště na Sportovní nerada procházím i přes den.

Upřímně děti nemám, ale čekám. Pro hřiště od Lidlu každý den hlasuji jak já, přítel, tak obojí rodiče, a nikdo s tím problém nemáme. Je mi úplně jedno, jestli na tom hřišti bude napsáno Lidl, Kaufland nebo třeba papírnictví Kučerová. Samozřejmě nejsem hloupá a vím, že je to v rámci marketingu obchodu a rozhodně je to dobrý marketingový tah, o tom žádná! Ale jako budoucí rodič mi jde o nové hřiště a rozhodně je to snažší cesta, než zakládání jakékoliv inciativy a žádání o hřiště město (nebo aspoň údržby těch stávajících).

A co se týče umístění, to je snad nesmysl, aby bylo hřiště kdekoliv na pozemku společnosti Lidl a jakékoliv jednání a možném umístění před ukončením hlasování by mi přišlo poněkud nesmyslné.

Takže samozřejmě je na každém zvážit všechna pro a proti, ale zrovna v tomto případě by pro všechny, kteří chtějí v tomto městě žít, mělo jasně převážit to hlavní PRO, a to nové hřiště!

4.1.1 RE: MŠ a lavičky


Dobrý den,

máte naprostou pravdu, že v podstatě všechny politické subjekty měly problém MŠ ve volebním programu. Bohužel Vaše koalice v rozpočtu na letošní rok na jeho řešení nedala ani korunu navíc - pan starosta řekl, že si musíte udělat nejprve analýzu a pak se rozhodnete. Takže držím palce, abyste s tím po ukončení zápisů pohnuli pozitivním směrem co nejdříve.

Lavičky jsou určitě také důležitá věc, ale neoddělujte je prosím od širšího problému jehož jsou součástí - péčí o veřejnou zeleň v našem městě, která není na dobré úrovni. Vždy když jdu kolem "parčíku" před Evangelickým kostelem, tak se musím stydět. A takových lokalit je ve městě bohužel více...

 

J. Dohnal 

 

3 Rákosníčkovo hřiště


Prosím hlasujte, Litoměřice nám šlapou na paty, ať nám to neuteče o pár hlasů jako loni....Děkuju za děti:-)

2 Hlasování o hřiště...


... pro děti, taky proto, že u nás žádné hezké hřiště není. Ono je docela smutné, že o hřiiště musíme bojovat a hlasovat, že město neumí/nechce zajistit hřiště samo. To, čemu říká hřiště v parku Na Polabí, je totiž dost tristní záležitost.

1 ne že bych neměl...


...rád Rákosníčka a paní Bohdalovou(to je taky jen kšeft), ale musím se jen pousmát, když čtu tuhle výzvu. Před pár lety, když v ČR Lidl začínal, tak vesele v prostorách budování svých prodejen pokácel spousty stromů(ať už vzácných jakkoliv) a hromady především mladých lidí protestovaly proti nadnárodní všeničící společnosti a nikdy u nich nenakoupíme...

...no a najednou se tady všichni hrnou do Rákosníčkova hřiště:DDD

Promiňte, ale proč bych měl pro tohle hlasovat?

1.2 hloupá otázka....


... promiňte na tohle tedy nejde nereagovat.... nemyslíte, že i kdyby tomu bylo tak, tak možná i právě proto?! nejde teď o to, zda hřiště postaví LIDL, Kaufland nebo Tesco... jde o to, že ho konečně někdo postaví... a naše děti si budou kde mít hrát...

1.1 Proč hlasovat ???


...třeba proto,že uděláte něco pro děti z Mělníka a okolí...to snad není málo...


https://www.traditionrolex.com/7