https://www.traditionrolex.com/7

 Strážníci byli oceněni za záchranu lidských životů | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Strážníci byli oceněni za záchranu lidských životů

Ve čtvrtek 19.února se konala v obřadní síni mělnické radnice malá slavnost, při níž udělil starosta města Mělníka pamětní medaile městské policie strážníkům, kteří ve službě zachránili lidské životy. Čestné uznání převzala za osobní statečnost při záchraně lidského života Markéta Štosová.

Pamětní medaili III. stupně Městské policie Mělník převzala operátorka městské policie  Lenka Kožlejová za záchranu lidského života, která 14. 1.2015 po obdržení informace ve 22:12 hodin o úmyslu spáchání sebevraždy neznámým mužem, který se nacházel v katastru města Mělníka, učinila veškerá opatření, aby tomuto muži v jeho úmyslu zabránila tím, že ho udržela  po celou dobu na telefonu a komunikovala s ním, aby jej od jeho záměru odvrátila a zjistila, kde se nachází, než jej hlídka městské policie vypátrala. 

Pamětní medaile III. stupně Městské policie Mělník  převzali vprap. Josef Souček a prap. Rudolf Fidler za záchranu lidského života. 14. 1. 2015 po obdržení informace ve 22:12 hodin o úmyslu spáchání sebevraždy neznámým mužem, který se nacházel v katastru města Mělníka, učinili veškerá opatření, aby muži v jeho úmyslu zabránili. Muže spatřili v prostoru autobusové zastávky v ul. Bezručova, jak si přikládá nůž na žílu na krku a posléze na zápěstí ruky s evidentním úmyslem svůj záměr provést při svém současném psychickém rozpoložení. Rychlým, profesionálním zákrokem muže odzbrojili, poskytli první pomoc a předali do péče lékařů.

Pamětní medaile II. stupně Městské policie Mělník  převzali vprap. Robert Novák a prap. Ladislav Kerpl za záchranu lidského života.  24. 11. 2014 po obdržení oznámení v 10:31 hodin, že na parapetu otevřeného okna v 1.patře  obchodního domu na nám. Karla IV. sedí malé dítě, učinili veškerá opatření, aby zabránili pádu z okna 2,5letému chlapci, který byl pouze v krátkém tričku, a nešťastnou shodou okolností zůstal sám a vylezl na parapet okna. Chlapce, který byl podchlazený a v šoku, z parapetu okna vytáhli a předali k ošetření přivolané Zdravotnické záchranné službě. Protože jmenovaní zachránili lidský život opakovaně, byli oceněni pamětní medailí II. stupně. 

Pamětní medaile III. stupně Městské policie Mělník převzali prap. Václav Müller a por. Petr Limprecht za záchranu lidského života. 26.9.2014 v 19:44 hodin v průběhu Mělnického vinobraní učinili veškerá opatření k záchraně zraněného a nemocného muže, který ležel mezi obchodními domy na nám. Karla IV. Muž měl krvácivé zranění v obličeji, z úst mu vytékala krev a sliny, klepal se a špatně dýchal, byl netečný k veškerým podnětům, a posléze po poskytnutí první pomoci a nabytí vědomí se naopak v kolapsovém stavu snažil klást odpor a zvednout se. Strážníci muže ošetřovali a udržovali při vědomí do příjezdu Zdravotnické záchranné služby. 

Starosta města Mělníka udělil Čestné uznání Městské policie Mělník paní Markétě Štosové za osobní statečnost při záchraně lidského života

Markéta Štosová projevila mimořádnou osobní statečnost, když dne 24. 11. 2014 spatřila sedící dítě v prvním patře na parapetu obchodního domu na náměstí Karla IV., okamžitě kontaktovala městskou policii tísňovou linkou 156, kde výstižně a bezchybně popsala celou situaci. Nadále zůstala v kontaktu s operačním střediskem a přesně naváděla hlídku směřující k záchraně dítěte. Následně v místě započala organizovat i další opatření pro případ, že by se dítě na parapetu neudrželo a došlo by k pádu, hlavně směřováním všech zúčastněných osob tak, aby se podařilo dítě před dopadem zachytit. Osobní statečností a následným bezchybným postupem v krizové situaci paní Markéta Štosová zachránila lidský život.

 

Mgr. Helena Vavřinová, tisková mluvčí MÚ Mělník



Město - z radnice

https://www.traditionrolex.com/7