https://www.traditionrolex.com/7

 Pomlouvat se nevyplácí | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete i Vy mít svůj banner nebo komerční inzerát na tomto webu? Napište nám na komerce@melnicek.cz.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Pomlouvat se nevyplácí


   Mělničtí policisté sdělili pětadvacátého února, letošního roku, podezření ze spáchání trestného činu pomluva třiačtyřicetileté ženě.

   Podezřelá v polovině února 2012 uveřejnila prostřednictvím tisku svoji výpověď, týkající se týrání ze strany svého o rok mladšího bývalého manžela. V článku popisovala chování muže jako brutální, které jí vedlo k myšlenkám na sebevraždu. Popisovala, jak několik let musela čelit bití, psychickému teroru a hrozbám zabití, před kterým jí zachránil až útěk z domova. Magazínu, ve kterém výpověď vyšla, bylo prodáno přes 59 000 kusů.

   Na dvaačtyřicetiletého muže bylo navíc podáno trestní oznámení a ten se nakonec pro podezření ze spáchání trestných činů týrání osoby žijící ve společném obydlí a nebezpečné vyhrožování dostal až před soud. Soudce Okresního soudu došel však k závěru, že se obvinění nezakládají na pravdě a obviněného zprostil viny v plném rozsahu. Jeho verdikt byl následně potvrzen v odvolacím řízení i Krajským soudem. Rozsudek nabyl právní moci na konci května 2014.

   Žena přesto se svým příběhem vystoupila v září téhož roku v televizním pořadu, kde při charitativní akci na podporu obětí domácího násilí uvedla, že čelila ze strany bývalého chotě alkoholika vyhrožování zbraní a zabití zastřelením.

   Podezřelá tak prostřednictvím tisku a televize uveřejnila nepravdivé a lživé informace, týkající se poškozeného, které byly způsobilé značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit jinou vážnou újmu. Za uvedený skutek je možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta.

Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7