https://www.traditionrolex.com/7

 Za kosmetiku nechtěly platit / Zvídavost se mládencům nevyplatila | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Za kosmetiku nechtěly platit / Zvídavost se mládencům nevyplatila


Za kosmetiku nechtěly platit

   Dvě ženy ve věku čtyřiačtyřicet a třiatřicet let z Prahy navštívily v polovině března letošního roku prodejnu na Mělníku, ulice Mladoboleslavská. Zde z volně přístupných regálů odebraly kosmetiku v hodnotě více jak 5 000,-Kč. Takto získané zboží si v prodejně vložila starší z nich pod bundu a prošla, bez zaplacení, pokladní zónou. Za pokladnami byla kontaktována pracovníkem ostrahy. Na výzvu k navrácení kosmetiky nereagovala, po chvíli se však neoprávněně nabyté zboží z bundy vysypalo.

   Mělničtí policisté sdělili v uplynulých dnech dvojici podezření z trestného činu krádeže, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Zvídavost se mládencům nevyplatila

   Neznámý pachatel, na začátku ledna letošního roku, ve dvou případech, poškodil výdejní okénko zařízení, určeného pro distribuci zboží, které se nachází v Kralupech nad Vltavou, ulice Mostní. Následně vzniklým otvorem vhodil do zařízení nezjištěný předmět, který uvnitř vybuchl. Přitom došlo k poškození elektronického vybavení. Pachatel si z místa nic neodnesl, ve druhém případě byl dokonce napadený box úplně prázdný.

   Kralupským policistům se podařilo v rámci vyšetřování zjistit indicie, které je nakonec dovedly až k dvojici mladíků z Mělnicka, ve věku dvacet a třiadvacet let. Při výslechu se mládenci k oběma případům doznali a uvedli, že do zařízení vhodili pyrotechniku. Svým jednáním nechtěli získat žádný finanční prospěch, jejich cílem bylo pouze vyzkoušet, co pyrotechnika se zařízením udělá. Poškozené společnosti způsobili svými podivnými pokusy škodu, která byla předběžně odhadnuta na částku 200 000,-Kč.

   Policejní vyšetřovatel zahájil trestní stíhání mládenců pro trestný čin poškození cizí věci, za který lze uložit trest odnětí svobody až na jeden rok.

 

Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7