https://www.traditionrolex.com/7

 Mšeno - Filmový festival Expediční kamera | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Mšeno - Filmový festival Expediční kamera

28/03/2015 - 14:00
28/03/2015 - 20:33
iCal
 

Mšeno - Filmový festival Expediční kamera
sál radnice, Mšeno
[28.03.2015 14:00 - 28.03.2015 20:33] 
 

EXPEDIČNÍ KAMERA 2015

28.3.2015, radnice Mšeno

14:00 Zahájení

14:10 500 Miles To Nowhere (USA - paraglide) - Paraglide funguje pomocí kouzel, to ví přece každý a kdo to neví, po zhlédnutí tohoto filmu mu to bude jasné. Gavin McClurg vypráví o svém 500 mil (800 km) dlouhém dobrodružství, které vás až do posledního okamžiku udrží v napětí. Však pilot paraglidu taky nikdy přesně neví, kde, kdy a jak skončí. Jediné, co ví, je, že to bude další nezapomenutelný a kouzelný zážitek.

14:20 Into the Light (Německo - lezení) Říká se, že co jde nahoru, musí taky dolů. V tomto filmu to je ale obráceně. Do ománské jeskyně Majlis al Jinn, jedné z největších na světě, slanili Chris Sharma a Stefan Glowacz na 180 metrech volně visícího lana. Dostat se dolů byl ale jen začátek. Na dvojici lezců čekalo třináct cest 7c+ až 8b+. Jedinečný zážitek vyšplhat se zpátky na povrch Země nabízí film Into the Light.

14:45 And Then We Swam (Velká Británie – transoceánská expedice) - Přeplout Indický oceán na veslici bez doprovodné lodi si troufne jen málokdo. Když se do toho navíc pustí dva muži, kteří nikdy nestrávili noc na moři a nikdy neveslovali, půjde o hodně dobrodružný zážitek. V roce 2011 se Britové James Adair a Ben Stenning vydali z australského Geraldtonu na Mauricius na cestu dlouhou 5 600 kilometrů. Několik kilometrů od cíle se jim ale převrátila loď a z už tak náročné cesty se stal boj o život.

15:30 – 16:00 Přestávka

16:00 Alegria (Švýcarsko – humanitární expedice) - Jediným a ne zrovna skromným cílem cesty Christopha von Toggenburga je změnit svět. Na svém kole absolvoval 3 200 km přes Himálaj po nejvyšších stezkách světa s celkovým převýšením 50 000 m. Když zrovna nešlapal do pedálů, pomáhal malomocným a mentálně strádajícím ženám v Indii a vytvořil si v této nádherné krajině i mnoho přátel. Pomohl stovkám potřebných a ovlivnil miliony po celém světě.

16:30 A Fine Line (Španělsko - adrenalin) - „Je to spíše alpinista, než běžec” říká o Kilianu Jornetovi jeho matka sice s nadsázkou, ale není daleko od pravdy. Fenomenálnímu sportovci se totiž podařilo vytvořit zcela nový sport propojením ultra runnigu a skialpinismu. Právě za touto náročnou kombinací vás pod vrcholky Alp zavede první film projektu Summits of my Life.

17:30 – 18:10 Přestávka

18:10 Horace (Švýcarsko - MTB) - Příběh astronoma a technika Horace Dalla vás přenese do dob, kdy ještě kola neměla široké gumy, odpružené vidlice a karbonové rámy. V obleku a kravatě, s mapou celého ostrova velkou jako kapesník a hvězdnou oblohou jako průvodce přejel totiž před osmdesáti lety sám poušť na Islandu.

18:25 Fyrst (ČR - slackline) - Tým nejlepších českých a světových slacklinerů se vydává na Island, kde touží napnout vůbec první highline na ostrově. V plánu mají kaňon Fjadrágljúfur, ledovec Vatnajökull a lezeckou oblast Hnappavellir. Hlavním cílem jsou ale Trolí skály tyčící se do výšky 70 m přímo z moře. Nádherné skalnaté věže se nakonec, bohužel, ukázaly pro lezení naprosto nevhodné kvůli nekvalitní stavbě. Přesto tahle parta zvládla osm highlinů na jihu Islandu v délkách 33 až 90 metrů.

19:00 The Nobody´s River (USA – vodácká expedice) - Amber Valenti, Krystle Wrighte, Sabra Purdy a Becca Dennis je čtveřice mladých kamarádek milujících dobrodružství a přírodu. Jejich plán je jasný: sjet téměř 5 000 km dlouhou řeku Amur, od mongolského Ononu až téměř po ústí do Tichého oceánu. Řeku Amur si vybraly proto, že je jedna z posledních řek na Zemi, která na svém toku nemá jedinou přehradu.

19:30 – 20:00 Přestávka

20:00 Polárník (SK) - Ve světě ho uznávají, doma o něm ví málokdo. Peter Valušiak má za sebou zhruba dvě desítky výprav do polárních oblastí naší Země. Polárník je portrétem člověka, který se pokouší přežít sám na nejchladnějším kontinentě. Režie: Pavol Barabáš.

Změna programu vyhrazena!

Nad letošním ročníkem Expediční kamery ve Středočeském kraji přebírá záštitu hejtman Středočeského kraje Ing. Miloš Petera.

Vstupné:

Děti do 12ti let 0,- Kč

Děti od 12ti let, studenti, senioři 40,- Kč

Dospělí 80,-Kč

Více info o festivalu a filmech na externích stránkách www.expedicnikamera.cz

A jsme i na facebooku, kde najdete aktuální informace: odkaz




https://www.traditionrolex.com/7