https://www.traditionrolex.com/7

 Recidivistka skončila ve vazební věznici / Nejprve kradl a poté se sám udal | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Recidivistka skončila ve vazební věznici / Nejprve kradl a poté se sám udal


Recidivistka skončila ve vazební věznici

   Šestadvacetiletá žena z Ostravska využila prvního dubna letošního roku, po třinácté hodině, chvilkové nepozornosti majitelky osobního motorového vozidla Chrysler Voyager.  Do nezajištěného automobilu vnikla a odcizila osobní věci provozovatelky. K činu došlo v areálu benzinového čerpadla v Byšicích a pachatelka si s sebou odnesla dámskou kabelku, která obsahovala mimo jiné dioptrické brýle, platební kartu a finanční hotovost. Vše v celkové hodnotě vyšší jak 12 000,-Kč. Po činu nastoupila do přistaveného automobilu Škoda Superb a odjela směrem na Mladou Boleslav.

   Jejího počínání si všiml náhodný svědek, který upozornil majitelku vozu a informace se nakonec dostala až k policistům. Na základě zjištěných indicií zastavili zanedlouho automobil jejich kolegové z Mladoboleslavska v obci Bezno. Podezřelá byla zadržena a umístěna do policejní cely. V rámci vyšetřování mělničtí policisté zjistili, že osoba byla v posledních třech letech za obdobný trestný čin potrestána trestním příkazem, který nabyl právní moci na konci dubna loňského roku.

   Žena si ještě téhož dne převzala záznam o sdělení podezření z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platební prostředku, za které je možno uložit trest odnětí svobody až na tři léta. Druhého dubna rozhodl soud o umístění podezřelé do vazební věznice, kam byla následně policisty eskortována.

 

Nejprve kradl a poté se sám udal

   Neznámý pachatel vnikl jednatřicátého března letošního roku, mezi osmnáctou a dvacátou hodinou, v areálu společnosti se sídlem v Neratovicích, ulice Spojovací, do kanceláře, nacházející se v přízemí volně přístupné budovy. Poté co násilím překonal vstupní dveře místnosti, odcizil rádiopřijímač a z místa odešel. Firmě svým jednáním způsobil celkovou škodu více jak 3 000,-Kč.

   V nočních hodinách se dostavil na neratovickou policejní služebnu pětačtyřicetiletý muž s bohatou trestní minulostí, který se k činu doznal. Odcizený přijímač s sebou však již nepřinesl a své jednání nebyl schopen policistům důvěryhodně vysvětlit.

   Druhého dubna policisté muži sdělili podezření z trestného činu krádež, za který lze uložit trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7