https://www.traditionrolex.com/7

 Festival v Horních Beřkovicích opět nabídne zajímavé akce | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Festival v Horních Beřkovicích opět nabídne zajímavé akce

Velikonoční svátky skončily, avšak jarní akce nikoli. Máme tu již tradiční „Beřkovické jaro“! Tento festival proběhne od pondělí 13. do pátku 17. dubna v hornobeřkovickém Multicentru.  Akce, konaná rámci týdne duševního zdraví, nabízí tak návštěvníkům pestrou škálu hudebních a divadelních představení. O vzrůstající oblibě festivalu svědčí skutečnost, že se jej v posledních letech zúčastnila jak hudební esa, tak i přední divadelníci. Nejinak tomu bude i letos.

Nejprve zde v pondělí 13. dubna proběhne koncert zpěvačky se zcela nezaměnitelným hlasem -  Jany Kratochvílové s kapelou Illuminatica. Jana (Jasmína) Kratochvílová byla první českou zpěvačkou, která v někdejším Československu zpívala v tehdy novém stylu rock-reggae. Svým zjevem, odíváním a líčením často předbíhala dobu. Má jak originální kostýmy a doplňky, tak originální hlas neuvěřitelného registru od něžného sopránu po basové hloubky. Spolu s bytostně přirozenou dynamickou spontánní pohybovou kulturou, mimikou, smyslem pro humor, zájmem o mystiku a filosofii
O den později zde zazní tvrdý rock čtyřčlenné skupiny KEKS. Kapela byla založena na počátku osmdesátých let minulého století. Zprvu hrála pouze v okolí Benešova, nicméně v průběhu let se její působnost rozšířila. Dnes se členové skupiny věnují hudbě profesionálně a mají za sebou pěknou řádku hudebních nosičů. Z jejich posledního alba „Jak se děkuje andělům“ jistě zazní písničky i tento večer.
Středa bude patřit další známé osobnosti. Posluchačům zahraje Jakub Smolík. Také tohoto zpěváka není třeba blíže představovat. Snad každý zná jeho hity „Až se ti jednou bude zdát“, „Jen blázen žárlí“ či písničky nazpívané s Jiřím Zmokem.
Ve čtvrtek to opět rozezní tvrdší muzikou. Vystoupí zde kapela Lucie. Avšak „jen“ její revival. Skupinu Lucie Revival Praha založilo před deseti lety pět zkušených muzikantů - zčásti studentů, zčásti absolventů hudebních konzervatoří. Už během první koncertní sezony si unikátní revival Lucie získal slušné renomé. Věrná interpretace, přesvědčivost a koncertní nasazení způsobilo, že se kapela  stala vítanou ozdobou městských slavností či klubových pódií napříč celou republikou. Díky jednomu z nejlepších českých bubeníků Štěpánu Smetáčkovi a alternující hvězdě mezi tuzemskými bubenicemi Páje Táboříkové si může pražský revival dovolit opravdu věrnou interpretaci veškerých hitů svého originálu jako je „Amerika“či „Černí andělé“.
Jak se již stalo tradicí poslední den festivalu je určen divadlu. Stejně jako loni, i tentokrát se představí divadelní společnost HÁTA, která uvede inscenaci Edwarda Tailora „Vztahy na úrovni“. Hra má pochopitelně vtipnou zápletku: Do apartmá, kde Sir Partridge očekává významného hosta, který má rozhodnout o vyvrcholení jeho kariéry, se začnou proti jeho očekávání trousit ženy. Jeho milenka, potom jeho manželka a nakonec úplně neznámá dáma. Je to zkrátka nic dobrého nevěstící kombinace, která nám dopřeje řetězec záměn, situací a gagů, které od dobré komedie čekáme. Divákům se představí  Lukáš Vaculík, Viktor Limr, Monika Absolonová, Kateřina Hrachovcová, Martin Zounar, Mahulena Bočanová, Ivana Andrlová, Vlasta Žehrová, Olga Želenská, Pavel Nečas a Zbyšek Pantůček.
Jak patrno, program je opět pestrý a zajímavý. Avšak vzhledem k malé kapacitě prostor Multicentra bude třeba si zajistit místa. A to na č. 731 655 577 nebo multicentrum@pnhberkovice.cz .
Věřme, že přátelská atmosféra opět přispěje k boření stereotypních bariér mezi obyvateli psychiatrické léčebny a vnějším světem.

                                                                                                               PhDr. Bedřich Marjanko



Kultura

https://www.traditionrolex.com/7