https://www.traditionrolex.com/7

 Velikonoce na našich silnicích | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Velikonoce na našich silnicích


   Během uplynulého víkendu zaznamenali policisté na Mělnicku kromě jiných dvě události, spojené s provozem na pozemních komunikacích, které stojí za zmínku. První se, díky všímavosti občanů, obešla bez zranění a škod na majetku. Ve druhém případě to naštěstí odnesly jen “plechy“.

   Občané Ješovic zaregistrovali v obci, čtvrtého dubna, po dvanácté hodině, motorové vozidlo Fiat Scudo, které se pohybovalo po komunikaci ze strany, na stranu a řidič svou jízdou málem způsobil střet se zaparkovanými auty. Své zjištění předali policistům do Horních Počapel a hlídka zanedlouho automobil našla a zastavila. Za volantem se nacházel padesátiletý muž z Prahy venkov, který jevil známky podnapilosti. Podezření se záhy potvrdilo provedenou dechovou zkouškou, která skončila naměřenou pozitivní hodnotou 3,23 promile alkoholu v dechu.

   Policisté muži následujícího dne sdělili podezření z trestného činu, ohrožení pod vlivem návykové látka, za který lze uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

   Šestého dubna, krátce před čtrnáctou hodinou došlo, v katastru obce Liběchov, k dopravní nehodě mezi osobním motorovým vozidlem Škoda Superb, které řídil čtyřiašedesátiletý muž a pevnou překážkou. V tomto případě nebyl řidič pod vlivem alkoholu, ale svoji roli zde sehrál fakt, že usedl za volant nedostatečně odpočinutý.

   Se svým automobilem projížděl uvedenou obcí směrem na Mělník, přičemž vlivem únavy na malý moment usnul, ztratil vládu nad vozem a došlo ke střetu mezi pravou přední částí Superbu a ocelovým zábradlím silničního mostku. Po nárazu bylo vozidlo odhozeno do středu vozovky, kde zůstalo stát. Řidiči, ani jeho čtyřiašedesátileté spolujezdkyni se naštěstí nic nestalo. Dechová zkouška byla negativní a škodu na vozidle a zábradlí předběžně vyčíslili na částku zhruba 425 000,-Kč. Dopravní nehodu vyřešili mělničtí dopravní policisté na místě uložením blokové pokuty.

 

Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k

PřílohaVelikost
DN Liběchov 6.4. (3).JPG94.6 KB


Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7