https://www.traditionrolex.com/7

 Nalezený mobil skončil nakonec rozebraný na díly, Pochybná známost se seniorům nevyplatila | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Nalezený mobil skončil nakonec rozebraný na díly, Pochybná známost se seniorům nevyplatila


Nalezený mobil skončil nakonec rozebraný na díly

   Třináctého září loňského roku, v odpoledních hodinách, navštívila čtrnáctiletá slečna mělnický hypermarket v ulici Vodárenská. Nebyla příliš opatrná a tak se stalo, že uvnitř zapomněla svůj iPhone 5 v hodnotě 7 000,-Kč.

   Telefon následně nalezla dvacetiletá žena z Mělnicka, která kontaktovala poškozenou a nabídla jí vrácení přístroje za finanční úplatu. Když to dívka odmítla, přestala s ní komunikovat a iPhone byl nakonec rozebrán na díly, které skončily v nenávratnu.

   Mělnický policejní vyšetřovatel zahájil dvaadvacátého dubna letošního roku trestní stíhání nepoctivé nálezkyně pro trestný čin zatajení věci, za který lze v tomto případě uložit trest odnětí svobody až na jeden rok.

 

Pochybná známost se seniorům nevyplatila

   Mělničtí policisté sdělili jednadvacátého dubna letošního roku podezření z trestných činů krádež a porušování domovní svobody jednapadesátileté ženě.

   Podezřelá v době od třináctého do patnáctého dubna 2015 obrala na Mělníku dva muže, ve věku pětasedmdesát a devětasedmdesát let, se kterými se zběžně znala, o finanční hotovost v celkové výši necelých 12 000,-Kč. Nejprve třináctého dubna dopoledne, při návštěvě v jeho bytě, využila nepozornosti mladšího z poškozených a odcizila peněženku s částkou 1 400,-Kč. Druhý den odpoledne se na místo vrátila znovu. Počkala na okamžik, kdy muž šel vyprovodit pracovnici pošty, která mu zrovna doručila důchod, vnikla bez násilí do bytu a odtud odnesla hotovost ve výši skoro 10 000,-Kč.

   Druhého poškozeného navštívila patnáctého dubna, po osmé hodině ranní, v jeho bytě, nacházejícím se na jednom z místních sídlišť. Poté co senior otevřel vstupní dveře, vnikla pod vymyšlenou legendou dovnitř. Zde vzala muži klíče od bytu a odešla teprve tehdy, když je od ní poškozený vyplatil částkou 600,-Kč.

   Za uvedené trestné činy může soud ženu poslat do vězení až na tři léta.

 

Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7