https://www.traditionrolex.com/7

 Mělnické nešvary | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Mělnické nešvary

Také Vás dokáží někteří naši spoluobčané rozpálit do běla díky své aroganci k předpisům, zákonům či prostě okolí ?

Co se o zkušenosti podělit ? Třeba se někdo chytí za nos, třeba to někoho zaujme.

Přidám své zkušenosti z nedávné doby.

V sobotu bylo krásně a tak jsem s kamarádkou s kočárky vyrazila do parku na Polabí.

Poznatek první - u všech vjezdů do parku je značka zákaz vjezdu, nebo zákaz vjezdu cyklistům. Než jsme prošly parkem tam a zpět, napočítaly jsme 35 cyklistů, ze kterých minimálně polovina se parkem řítila jak při závodech. Jeden odhadem 40 letý muž při jízdě porazil malé dítě, ale ani nezastavil aby se podíval, jestli se mu něco nestalo.

Poznatek druhý - při procházce zpět k domu Dětí u internátu přijela zelená Octavia a řidič zjistil, že na cestě je značka zákaz vjezdu. Tak zabočil k internátu a u vchodu do budovy odbočil na cestu v parku, čím značku objel a parkem pokračoval ke sportovnímu areálu. Cestou ještě vytroubil dvě babičky, co mu vadily v cestě.

Jelikož silnice Pražská je uzavřená, musel tento řidič protet okolo zákazu vjezdu u Troniku, odbočit k tělocvičně, kde nerespektoval další zákaz vjezdu a pak objel i třetí na vstupu do parku !

 

Neděle podvečer

Stejné místo - internát u parku na Polabí.

Stříbrná Octavia a v zápětí paní v malém černém autě, snad Fiatu , přivezli své děti na internát. Opět přes zákaz vjezdu u tělocvičny.

Protože se ale u internátu auto neotočí, tak to oba řidiči vyřešili po svém - otáčením se na cestě v parku. Sice počkali, až dvě malé asi tříleté děti projdou okolo, ale i tak v parku nemají co dělat.

 

Pondělí, tedy dnes.

Snažíme se opět vstoupit do parku a to silnicí vedle hřiště, kde se rozdvojuje ke sportovnímu areálu a domu Dětí.

Než jsme stačily přejít Pražskou, od domu dětí se přiřítila mladá paní v červené Toyotě s malm dítětem v autosedačce a ani nepočkala až se tam s kočárky vymotáme a vytlačila nás na silnici, kde naštěstí momentálně není provoz a odjela směrem ke křižovatce u Troniku, kde nám zmizela z dohledu.

Pokud stejnou cestou jela i k Domu dětí, pak celkem 4 x nerespektovala značku zákaz vjezdu.

A co vy, máte stejné či podobné zkušenosti ?

Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

5 Protože se všechno


Protože se všechno mění postupně jen k horšímu, není nad rejpaly, udavače a ukazovače prstem na druhé, aby se mohlo zase něco zhoršit. Zadavatelka jistě nikdy neudělala nějaký drobný přestupek, když potřebovala např. někde zastavit nebo někam pro něco dojet. Někde jsou některé zákazy zbytečné a někde zas zoufale chybí. Jako třeba u výjezdu ze Sportovní na Mladoboleslavskou, tam je krátký úsek od odbočky z Jezdecké ke Sportovní, kde stojí auta a není možné se tam postavit do řady a čekat na odbočení, člověk musí kličkovat a objíždět je, pak zas nemůže řidič z MB nahoru, protože silnice je tam úzká, trávu by bylo možné zrušit a udělat 3. pruh na odbočení vpravo, protože výjezd je vzhledem k počtu obyvatel bydlících v sídlišti hodně frekventovaný a čekací doba v době špičky hodně dlouhá, zvlášť když několik řidičů odbočuje vlevo. Teď je tam sice přenosná Zákaz zastavení, ale měla by tam být pořád. Někde naopak auta z nedostatku míst parkují trvale na zákazu a jak je vidět provozu to nijak nepřekáží a značka je jen zbytečně omezující a šikanující.

5.1 Otázkou je, proč se mění


Otázkou je, proč se mění k horšímu. Zkuste si v Rakousku zastavit na zákazu nebo lépe dát si auto na trávu abyste si někam odskočil. Pokud vás nikdo neuvidí, máte štěstí, pokud potkáte policii a to i obecní, máte smůlu. Obyčejný Rakušan to ctí a prostě si to nedovolí. Ale čecháček klidně. A tak se kolega z práce hodně rozčiloval, když za odstavení auta na travnaté ploše dostal pokutu v přepočtu 32 tisíc korun !

Ale jinak máte pravdu, někde se klidně dá parkovat na zákazu a nikomu a ničemu to nevadí. Zkuste te třeba vysvětlit lidem z věžáku na Sportovní, kterým před lety krásně vyhořely byty protože dole stála auta a hasiči se k domu nedostali. Ano, stalo se jednou a už se třeba nikdy nestane, ale pro to jednou je tam ta šikanující značka.

A mimochodem, český právní řád řeší něco jako spoluúčast. Nejsem právník, takže to neřeknu přesně. Pokud jste svědkem toho, že někdo páchá trestný čin či přestupek , nezabráníte mu v tom či neoznámíte jeho čin patřičnému orgánu činnému v trestním řízení, můžete být stíhán, jako byste to udělal vy. Převedeno add absurdum, pokud uvidíte někoho, že zaparkoval na zákazu vjezdu a někdo vás nahlásí, že jste to viděl, teoreticky byste mohl pokutu za porušení zákazu dostav vy a ne ten, kdo tam stál ! Dobrý ne .

V tom, co jste napsal si ODPORUJETE.

Někde z nedostatku místa auta parkují na zákazu a nijak to nepřekáží. Proč by tedy nemohli parkovat ve Sportovní ?  Pokud pojedu ze sídliště směr MB (a nebude uzavírka), přes Pražskou a u cukrovaru vlevo to bude rozhodně příjemnější, pokud pojedu ze sídliště směr autobusák nebo Kokořínská, pak okolo Skleníku na semafory a na Mladoboleslavskou to bude zase příjemnější i rychlejší.

Pokud jsem línej a raději si zanadávám na bordel na Mělníku, pojedu Jezdeckou dolů, což je nejhorší výjezd ze sídliště už léta. Takže přeji dlouhé stání ve Sportovní a trochu toho uvažování, proč si my češi pleteme demokracii a anarchií.

5.1.1 "Někde z nedostatku místa


"Někde z nedostatku místa auta parkují na zákazu a nijak to nepřekáží. Proč by tedy nemohli parkovat ve Sportovní ? " na to je odpověď, že ve Sportovní prostě překáží. Když bydlím v Jezdecké, tak to na MB asi nebudu objíždět kolem cukrovaru, to může napadnout leda blázna.

A čučet na semaforech u autobusáku, to vyjde časově skoro stejně, jen je to ještě  dál a pak ještě jednou u Shellky když jedu na Kokořínskou, tam je to taky boží.  No věci se dají dělat i složitě i když jdou jednoduše, co jiného na to říct.

Ohánět se Rakouskem, to bychom museli probrat ekonomickou situaci Rakušanů, ale hlavně jestli se Vám líbí co největší buzerace a co největší pokuty za všechno, tak to pak jo, no, na to také není co říct. Když blbec vymyslí úpravu, tak ovečka holt musí poslouchat.

 

5.1.1.2 Rakousko


Docela by mne zajímalo, jak často tam jezdíte a jakou buzeraci máte na mysli. Pokud se Vám jako buzerace jeví pokutování nesprávně parkujících aut, nedodržování rychlostních limitů, nedodržování různých zákazů tak to za buzeraci nepovažuji. A výše pokut ? Podle mne vysoké nejsou viz : http://www.ndsas.sk/rakusko/20245s

Rakušané a všichni ostatní platí stejně, tak nevím o čem mluvíte. Ale to by se češi nesměli chovat jako burani z východu a za cenu ušetření pár EUR parkují jak chtějí, místo placených záchodů se používají trávníky - viz autobusové zájezdy směr cHORVATSKO- odpadky na zem jako u nás a pod. a pokud je někdo přistihne a pokutuje, cítí se uraženi a pak mluví o buzeraci. Jezdím tam již nějaký pátek, a pokud se chovám slušně, chovají se slušně i ke mně. Jednou mi hrozila pokuta cca 600 EUR, nasypal jsem si popel na hlavu, sklopil ušiska a ve výsledku jsem zaplatil pouze tzv. sozialstraf 35 EUR.

5.1.1.2.1 Myslím to tak, že buzerace


Myslím to tak, že buzerace je už nesmyslné nařízení nikoliv pokutování, pokud někdo něco nedodržuje a dále vysoké pokuty za každou blbost. Každý by měl sám posoudit, kde nebude ničemu překážet. Někde jsou zákazové značky prostě zbytečné, protože tam  auto ničemu nevadí. Jsou úseky, kde samozřejmě má značka opodstatnění, ale myslím, že těch míst je menšina.

A rychlostní limity to je taky kapitola. Všichni se plazí 50 a na křižovatkách se čeká až se proplazí, zdržuje to dopravu, nehledě, že tak nikam nedojedete.  60-tka byla lepší, jenže se zase opičíme po západu a myslíme, že tam mají všechno IA. Co tu bylo dobré jsme si zhaněli a změnily - k horšímu, jak jinak.

5.1.1.1 aha


takže to chápu tak, že je nejlepší, ať si každý dělá co chce jo ?

Tak jo, půjším si silniční válec a zaparkuju si ho doprostřed Jezdecké. Je to moje volba, vy si klidně objíždějte sídliště a hledejte výjezd, hlavně mě neobtěžujte sím, že parkuju, kde parkuju, protože já nebudu parkovat ani na žádným zákazu, jen prostě uprostřed ulice, takže je to dle vaší logiky v pořádku.

Ale jinak máte pravdu, Rakušané mají doma buzeraci, Němci mají doma buzeraci, Dánové, Norové, Švédi mají doma buzeraci atd. Že jsou na tom lépe než my ? Jsou. A proč ? možná proto, že mají doma buzeraci. Chovají se ve své vlasti slušně, všichni nekradou, netunelujou, platí daně a smějou se těm blbcům z východu, tedy i nám, jaký to máme Kocourkov.

Kdysi jsem se setkal s problematikou výchovy dítěte v arabských zemích, konkrétně to byla Saudská Arábie.

Pokud by rodič uhodil dítě, nebo třeba mu dal domácí vězení, může za to být potrestán a to i vězením ( o fyzickém trestu nemluvě, u nich je to možné). Pokud dítě - i nich do dovršení 14 let věku udělá cokoliv, tedy i spáchá trestný čin, pak je stále dítě a nesmí být za to žádným způsobem trestáno.

Jak nám řekl odborník na místní právo, jestliže dítě vytáhne na někoho nůž a bodne ho ve 23.59 ve svých 13 letech, pak jeho čin nesmí být nijak trestán. Jestliže se to ale stane v 00:00 v den, kdy mu je 14 let, klidně za ten samý čin dostane 20 i více let vězení a to bez pardonu.

Takže 14 letý člověk tam vstupuje do světa zákazů a nařízení zcela nepřipraven na tento svět. I to je možnost.

5.1.1.1.1 "Ale jinak máte pravdu,


"Ale jinak máte pravdu, Rakušané mají doma buzeraci, Němci mají doma buzeraci, Dánové, Norové, Švédi mají doma buzeraci atd. Že jsou na tom lépe než my ? Jsou. A proč ? možná proto, že mají doma buzeraci. Chovají se ve své vlasti slušně, všichni nekradou, netunelujou, platí daně a smějou se těm blbcům z východu, tedy i nám, jaký to máme Kocourkov."...

A Vy tomu fakt věříte, že se mají lépe? Smiling))) Co je to lépe? Nesmíte k nim tak vzhlížet a být z nich tak po.... Jestli mít větší buzeraci = mít se lépe, tak to pak jo. Jste ideální ovečka, potřebující na všechno mít drába nad sebou, netoužící po vlastním rozumu a slušnosti.

4 nešvary


Jak vidím,nejsem sama, kdo si všímá, co se okolo děje.

Momentálně je Mělník rozkopán až hrůza, takže chápu, že zaparkovat je umění. Takže nějaké to auto na místě, kde nemá co dělat se dá asi tolerovat.

Jestliže ale člověk není ochoten respektovat zákaz a dojít několik desítek metrů pěšky aby si mohl zahrát dvě hodiny tenis, nebo musí maminka dovést synáčka až k DDM, aby se neunavil před kroužkem karate, či co tam cvičí, pak by represe byla zcela na místě. A vrcholem pak je fakt, že stojí auto na trávníku a 10-20 metrů od něj je volné parkovací místo. Ale 20 metrů je přeci strašně daleko.

Kdosi nás srovnával s Italy či Francouzi. A co takto srovnávat třeba s Belgičany, Nizozemci. Byla jsem tam kdysi na návštěvě a lidé se chovají slušně, protože je to jejich zem. Na nich záleží, jaká bude. No ale my raději najdeme někoho, kdo je ještěhorší než my, je to jednodušší i české.

Nechme auta auty.

Máte malé dítě ? Podle hesla co se v mládí naučíš .... jej vezměte na procházku do parku na Polabí , ať si zkusí trochu hrát na travnaté ploše u Zahradnické školy. Tedy na tom, co kdysi byla travnatá plocha. Teď je to skládka nedopalků studentů školy, kteří asi nesmí kouřit ve škole, tak chodí "za školu" a přestože ihned u vchodu jsou dva odpadkové koše, tak vajgly hází do trávníku. A tak si nrňata mohou osahat zahozené vajglíky a když budou míz štěstí najdou ještě nějaký doutnající a mohou si dát čouda.

A nepiště mi, že jsou chudáci diskriminovaní, že celý den si nemůžou dát cígo.

4.2 zahradnická


Máte pravdu, u vchodu do školy je to opravdu hnus.

Byly doby, kdy si študáci po sobě uklízeli. Dnes se to neděje.

Upozornil jsem na tento fakt pana ředitele , který mi mejlem dal za pravdu, že takto by se studenti obzvláště zahradnické školy chovat neměli a že se postará, aby došlo k nápravě. Bohužel už uplynulo několik týdnů a výsledek žádný.

Dnes jsem byl svědkem také jednoho mělnického nešvaru. Na lavičce s haldou odpadků okolo - přímo u té školy seděli dva mladíci a vesele pokuřovali. Když dokouřili, odhodili vajgly na zem z tašky vytáhli žluté vesty technické služby, ze země zvedli ty kleště na odpadky a pomalým krokem odpochodovali k další přestávce někde na druhé straně parku.

A na tyto lidi město vyplácí peníze, aby nebyli nezaměstnaní ! Že by kozel zahradníkem?

4.2.1   Tak jsem se byl podívat


 

Tak jsem se byl podívat na lavičku u Zahradnické školy. Opravdu krásné místo pro odpočinek s malým dítětem nemyslíte ?

4.1 máte pravdu


Je to jen a jen o nás a jaké si to uděláme, takové to budeme mít. Bohužel zatím spíš vítězí heslo "po nás potopa"

3 je toho více


Nešvarů je plno,ale zase ten Mělník není žádná tragédie, předpisy se porušují a porušovat budou. Kam se v dopravě v porušování úředpisů hrabeme na Italy nebo Francouze. To jsme ještě zlatí. Jinak vyjímku z předpisů může povolit písemně odbor dopravy. Dodatková tabulka hovoří konkrétněji Např. MIMO MHD, takže těm stačí, že jsou na tabulce, jiní musí mít písemné povolení jak uvádím. Takže asi bylo vše ok. Jinak svátek práce je 1.5. dnes jsem četl na výlepové ploše v ul. Legionářů zvací plakát na tuto akci. Takže bůch ví koho jste tam viděl,ale to je jedno, když dostane řádné povolení, tak není námitek. Rozhodně já bych dopravu na Mělníce řešit nechtěl, určitě je to řehole a u každého jste jen "Blbeček". Cením si práce MP,ale také tu je přeci i PČR. Já tam vidím  na té Pražské jen MP.Buďme rádi, že jsou někdy tolerantní, být jen represivní, to přeci nejde. Přeji krásný den a hezké čarodejnice.

3.2 nešvary


Když na něco reaguji, doporučuji přečíst celý článek podrobně. Dotyčný nemluví o letošku, ale o nějakém mítinku, kdy byla u moci PRAVICOVÁ vláda - čili v době nedávno minulé. A k práci mělnické MP mám taky výhrady.Na Pražské jsem je vídávám dist často, ale pouze jako projíždějící motohlídku.Minulý týden- v úterý nebo čtvrtek pomalým krokem projížděli od Cukrovaru směr centrum , a vůbec je nezajímali auta zaparkovaná u polikliniky nebo na parkovišti u školy, čili v několika zákazech vjezdu. Ale co mne dorazilo nejvíc, byly nohy spolujezdce natažené na palubce a absulutní nezájem o dění na ulici - kolaři a motorkáři na chodníku, auta jedoucí proti nim v zákazu a pod. Pouze mne mrzí, že jsem nemohl danou situaci vyfotit, a doložit fakta.

3.1 Máte pravdu


spíš je problém v tom, že nědo navrhnul změnu místní úpravy, otočil jednosměrky a vůbec nezajistil průjezdnost ulic pro autobusy. A určitě dostal zaplaceno za takový šlendrián. Potom se to řeší přenosnými značkami, které mj. sníží počet parkovacích míst, kvůli kterým se to vlastně dělalo...

2 Značení


Když už jsme u toho značení, jak dlouho se budou na chodníkách v centru válet přenosné značky zákaz zastavení? Taky to bude dočasně na 20 let? Jedná se hlavně o ulici 28.října...

1 nešvary


A co jako Ti lidé mají dělat??? To mají jít takový kus pěšky?? To přece nejde, na tohle si stěžovat.

A teď vážně...je to problém, ale je to obraz naší společnosti, kdy arogance a porušování zákazů prostě vítězí. Samozřejmě by se měla zlepšit práce MP, ale ta asi nemůže být všude. Já jsem tuhle šel kolem Pražské ulice, když pokládali asfalt a až před ten stroj, co tam pokládal asfalt, tak přijel nějaký slepec, který neviděl x zákazů vjezdu a děsně se divil, že nemůže pokračovat dál v jízdě a docela tam nadával.

1.1 nešvary


To máte pravdu, bohužel jsme demokracii nahradili anarchií.

Mě se povedlo namotat se k jedné zajímavé akci u DDM. Předem avizuji nemám nic proti žádné politické straně, je to jejich boj.

Byl tam míting KSČM tuším že to dělají na Svátek práce. Kdosi tam horlivě mluvil o tom, jak vláda, tehdy ještě pravicová,nedodržuje zákony tého země a dělá si co chce a podobně. Jeho strana je pro dodržování všech zákonů, bez ohledu na to, jestli jsi pouhý občan, nebo premiér. A aby svůj projev podpořil, vzal ted řečník mikrofon, vstoupil mezi lidi a ptal se jich na jejich názor. Mikrofon si vzal jeden pán a zeptal se ho, jestli to tedy platí s těmi zákony i pro něj. Odpověď zněla SAMOZŘEJMĚ ANO. A na to ten pán : tak nám vysvětlete, jak je možné, že támhle u hřiště je značka zákaz vjezdu a vy i vaši kolegové (aut tam stálo 9) jste se přivezli až sem.

Na to mu řečník vysvětlil, že na akci mají povolení vjezdu, že tentokráte je to v pořádku, což může doložit i hlídka MP, která byla přítomná.

Pán poprosil ještě o mikrofon a řečník mu ho neprozřetelně půjčil. A do éteru zaznělo následující:

Jsem řidič a musím znát značky. Jestliže pod značkou zákaz vjezdu není dodatková tabulka vjezd povolen na povolení kohosi, pak ta značka znamená, že sem nemá právo vjet nikdo kromě policie, hasičů a záchranky.

Prosím tedy pracovníky Městské policie, aby prověřili majitele zde zaparkovaných vozidel, případně toho, kdo vydal neplatná oprávnění k vjezdu.

To se nestalo, pán byl MP taktně upozorněn, že je nevhodné rozdmýchávat zde spory.

Měl pravdu nebo ne ?

 

Ale chtěl jsem do této diskuse napsat něco jiného. nechce to napsat řidič stříbrné Octavie, ale řidič Octavie SPZ-01-01 a ještě lepší sem vložit fotografii. Ať se mají u MP na co koukat.

1.1.1 Zase jen


Zase jen nesnášenlivost, kdyby to byla "Vaše" strana, bylo by to jistě OK, nebo myslíte, že v té Vaší je všechno v pořádku Laughing out loud

1.1.1.1 proč


proč mluvíte o nesnášenlivosti ? Tazatel se jen zeptal, jestli tedy ty zákony mají platit na všechny a místo odpovědi byl označen jako nežádoucího. Není v tom něco špatně ? Poruším zákon a když na to někdo upozorní, je on ten špatný ?  Je to stejné, jako když vám někdo ukradne auto. Budete to hlásit policii ? Proč ? Vždyť on jen něco porušil a s tím vy souhlasíte.

Ale ještě si dovolím reagovat na slova "Vaše strana". Nejsem členem ani příznivcem žádné z politických stran.

Ukažte mi jednu slušnou, kde nejsou karieristi, kde se lidé přihlásili protože to se svou republikou myslí dobře a proto, že jim z toho kynou výhody. A to nejen na státní, ale i na regionální úrovni.

1.1.1.1.1 neexistuje


taková strana neexistuje a tady asi ani nikdy existovat nebude.


https://www.traditionrolex.com/7