https://www.traditionrolex.com/7

 Lichožrouti zahájí Týden čtení dětem | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Uvítáme nové uši a oči. Staňte se zvědem serveru Mělníček.cz! info@melnicek.cz

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Lichožrouti zahájí Týden čtení dětem

Další oblíbené LiStOVáNí se uskuteční v Masarykově kulturním domě v pátek 29. května; v 17.00 ztvární herci dnes již legendární českou knihu pro děti Lichožrouti a v 19.00 přijde na řadu strhující Odpad britského spisovatele Andyho Mulligana. Během podvečerního představení bude zahájen Týden čtení dětem, do kterého se letos zapojuje i mělnická knihovna.

Smyslem akce, organizované celorepublikově již pátým rokem společností Celé Česko čte dětem, je upozornit na nepostradatelnost vzájemného čtení si v rodinách – je dokázáno, předčítání má velký význam pro rozvoj emocionálního zdraví děti, paměti, představivost i samotného abstraktního myšlení. A utváří pevné pouto mezi dospělým a dítětem.

V mělnické knihovně bude program v rámci akce probíhat od pondělí 1. června

do čtvrtka 4. června. V pondělí se bude nejprve číst v Knihovní dílničce během dopoledního tvoření pro rodiče s nejmenšími dětmi, odpoledne se pak v 15.30 společně půjde z knihovny do Galerie Ve věži, kde se budou číst pohádky Markéty Kolářové, která v galerii právě vystavuje své grafiky a kresby. K pohádkám budou děti hledat vystavené ilustrace. V úterý začne program v 15.00 v dětském oddělení knihovny, kde zazní pověsti a příběhy z místního regionu. Ve středu se program opět přesune do Knihovní dílničky, kde bude odpolední čtení z knih knihovního fondu předcházet následnému tvoření zaměřenému na ilustraci příběhů. Celou akci završí ve čtvrtek od 15.00 program v dětském oddělení, kde děti uslyší moderní pohádky. Mělnické kulturní centrum se těší na děti a jejich rodiče, prarodiče i jiné rodinné příslušníky!

MEKUC

 

Týden čtení dětem – Mělnické kulturní centrum

29. 5. 17.00 MKD LiStOVáNí: Lichožrouti

1. 6. 10.00–12.00 Knihovní dílnička – čtení pro nejmenší děti

1. 6. 15.30 Galerie Ve Věži – čtení, prohlídka výstavy

2. 6. 15.00 Dětské oddělení knihovny – čtení

3. 6. 13.00–16.30 Knihovní dílnička – čtení a vytváření ilustrací

4. 6. 15.00 Dětské oddělení knihovny – čtení 



Město - z radnice

https://www.traditionrolex.com/7