https://www.traditionrolex.com/7

 Peníze od pojišťovny inkasoval neoprávněně | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nemáte se jak dostat domů? Pomůžeme vám zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Peníze od pojišťovny inkasoval neoprávněně


   Policejní vyšetřovatel zahájil v uplynulých dnech trestní stíhání čtyřicetiletého muže z Mělnicka pro trestný čin pojistný podvod.

   Obviněný v polovině prosince 2011 uzavřel pojistnou smlouvu na vozidlo KIA Sorento. Přitom uvedl, že automobil je v pořádku a nepoškozený.  To však nebyla pravda, na konci října téhož roku mělo Sorento dopravní nehodu na Českolipsku. Při události byl poškozen blatník, dveře, světlomet, přední kapota, přední náprava, čelní sklo a došlo k aktivaci obou předních airbagů. Vůz byl celkově nepojízdný. Vypečený majitel nakonec oznámil odcizení předmětného osobního automobilu, ke kterému mělo dojít na začátku června 2012, v katastru obce Horní Počaply, na Mělnicku. Na základě tohoto oznámení pojišťovna, v prosinci téhož roku, vyplatila poškozenému pojistné plnění ve výši necelých 130 000,-Kč.

   Automobil objevili policisté v listopadu loňského roku na Mělníku. Kia byla ve stejném stavu, jako po výše uvedené nehodě, což nakonec potvrdil i znalec. Obviněný svým jednáním způsobil poškozené pojišťovně celkovou škodu vyšší jak 100 000,-Kč. Za uvedený trestný čin je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od jednoho do pěti let nebo trest peněžitý.

Krajské ředitelství policie
Středočeského kraje
Preventivně informační skupina
M ě l n í k



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7