https://www.traditionrolex.com/7

 Test odolnosti 2015 – vyhodnocení | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Test odolnosti 2015 – vyhodnocení


Osmnáctého června letošního roku se na Kokořínsku uskutečnil pátý ročník extrémního vytrvalostního závodu určeného pro příslušníky pořádkových jednotek, Policie ČR a dalších složek Integrovaného záchranného systému, Test odolnosti 2015, o putovní pohár starosty města Mělník. Klání se nakonec zúčastnilo osmnáct pětičlenných družstev, z toho pět družstev žen.

Počasí závodníkům přálo a s nástrahami trati, měřící skoro jednadvacet kilometrů, na které čekaly úkoly ze zdravovědy, topografie a prověrky fyzické kondice, se vypořádali takřka všichni. Ženy soutěžily na poloviční distanci.

V podvečerních hodinách bylo jasno o vítězích i poražených. Nutno říci, že vzhledem k náročnosti trati a podmínkám, byli vítězi všichni, kteří se závodu zúčastnili. Výsledky v jednotlivých kategoriích:
 

Ženy: 1. Územní odbor PČR Mělník

2. Územní odbor PČR Kladno

3. Územní odbor PČR Příbram
 

Muži: 1. Územní odbor PČR SKPV Mělník

2. Zásahová jednotka PČR Stč. kraje

3. Stálá pořádková jednotka PČR Praha

Soutěž letos přinesla několik změn. Jednou z nich bylo i to, že pořadatelé vyhlásili kategorii profi týmů, ve které si to mezi sebou tzv. rozdali zástupci Zásahových jednotek, Stálých pořádkových jednotek PČR a Hasičského záchranného sboru. V této kategorii zvítězili policisté ze středočeské policejní Zásahové jednotky před svými kolegy z pražské Stálé pořádkové jednotky a třetí místo obsadili profesionální hasiči Škoda auto a.s. Mladá Boleslav.
 

Ceny třem nejlepším týmům ve všech kategoriích předali starosta města Mělník MVDr. Ctirad Mikeš a vedoucí Územního odboru PČR Mělník plk. Ivan Žučenko.

Velký dík pořadatelů a soutěžících patří vedení Krajského ředitelství PČR, Středočeského kraje a starostovi města Mělník, MVDr. Ctiradu Mikešovi, za záštitu akce a finanční podporu. Dále pak se sluší poděkovat dalším partnerům akce:

Asociace dobrovolných záchranářů ČR Praha – p. Lukáš Tláskal DiS.

Lokalizační záchranná služba – p. Damian Kajaba

Zdeněk Moc – zajištění lanového centra

Hasičský záchranný sbor Mělník

Hasičský záchranný sbor Škoda auto a.s. Mladá Boleslav

Nejlepší týmy si kromě mimořádného zážitku odnesly i věcné dary, které pořadatelům laskavě poskytly firmy:

Dasta s.r.o. Praha

Al-Namura spol. s.r.o Kralupy nad Vltavou

Moira.cz

Vitana a.s. Byšice

Maglite.cz

Outdoor-Military.cz

Česká zbrojovka a.s. Uherský Brod

Obchodní dům EVA Mělník

Zdravotní pojišťovna MV

Poděkování míří i k majiteli přírodního areálu a rybníka Harasov a Správě CHKO Kokořínsko, bez jejichž pomoci by se uvedené klání nemohlo konat v tak zajímavém prostředí.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7