https://www.traditionrolex.com/7

 Začátek prázdnin některým řidičům příliš nevyšel | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Začátek prázdnin některým řidičům příliš nevyšel


Za poslední tři dny přistihli policisté na silnicích našeho regionu několik nezodpovědných šoférů. Ani v době zvýšeného dohledu nad silničním provozem, souvisejícím se začátkem letních prázdnin, si někteří držitelé řidičských průkazů neodpustí sednout za volant poté, co požijí mnohdy větší množství alkoholu. O tomto nešvaru se popsalo již mnoho papíru, ale stále málo platné. Uvedení jedinci si neuvědomují, že svým přístupem ohrožují nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu. A to i v případě, kdy jejich chování, končící mnohdy dopravní nehodou, naštěstí neskončí újmou na zdraví nebo na životě.

Každá nehoda nebo havárie se zpravidla neobejde bez částečného nebo úplného omezení silničního provozu v místě jejího vzniku. To poměrně neblaze působí na plynulost silničního provozu. Obzvláště v době, kdy v rámci našeho teritoria probíhá několik velkých dopravních staveb a s nimi souvisejících omezení, týkající se zvláště větších obcí a silnic vyšších tříd. Takže ucpané silnice a kolony, které se tvoří, zejména v době dopravní špičky nejsou vždy zaviněné stavbaři nebo nedostatečnou prací policistů a strážníků, ale v některých případech mají svůj podíl viny sami účastníci silničního provozu a to mnohdy pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek.

Devětadvacátého června letošního roku, krátce před sedmnáctou hodinou, kontrolovala hlídka kralupských policistů, v ulici Minická, osobní motorové vozidlo Škoda Felicia, které řídil třiapadesátiletý muž z Mělnicka. Řidič se po předložení dokladů podrobil dechové zkoušce, která skončila pozitivní naměřenou hodnotou 2,41 promile alkoholu v dechu.

Prvního července, po druhé hodině ranní, v mělnické ulici Nad Oborou, zastavili policisté osobní motorové vozidlo Mazda. Za volantem se nacházela třicetiletá žena. V jejím případě se po provedení dechové zkoušky na ukazateli přístroje Dräger objevila hodnota 1,63 promile alkoholu v dechu.

A do třetice. Téhož dne jen o necelé dvě hodiny později skončil v rukou policistů padesátiletý muž, který projížděl neratovickou ulicí 17. listopadu ve vozidle Škoda Felicia. Tento šofér nadýchal 1,84 promile alkoholu v dechu.

Všichni tři si v uplynulých dnech převzali záznamy o sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7