https://www.traditionrolex.com/7

 Originalita a dynamika, to je Justin Lavash | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Originalita a dynamika, to je Justin Lavash

Páteční bluesová posezení před mělnickým barem Díra se již stává fenoménem letošního kulturního léta. Vystřídala se zde již řada muzikantů, kteří vytvořili báječnou atmosféru. Nejinak tomu bude i tentokrát. Přesně po roce zde vystoupí další osobnost tohoto žánru, výjimečný anglický kytarista, zpěvák a skladatel Justin Lavash.

Justin se inspiruje styly jako je folk, blues a jazz, které vzájemně míchá a vytváří svoji originalitu a dynamiku. Jeho koncerty tak mají náboj. Na hudební scéně se pohybuje již více než čtvrt století a před lety se usadil v Praze, kde hraje v tamějších předních klubech. Pro svojí virtuózní techniku hry na kytaru patří coby vyhledávaný partner řady osobností tuzemské alternativy jako jsou například Načeva, Lenka Dusilová či Vladimír Merta. V neposlední řadě vystupuje i s Tomášem Homutou, jehož si mohli návštěvníci těchto setkání vyposlechnout již podvakrát. Naposledy to bylo s dalším výborným kytaristou Rene Trossmanem. Ačkoli Justin za svou bohatou kariéru nasbíral nejednu zkušenost koncertováním před širokým publikem na různých festivalech, sám preferuje hraní v intimnějších prostorách jako jsou malé sály či kluby.

A takové místo nabízí i mělnické podloubí. Takže v pátek 31. července od 21 hodin se naskýtá příležitost si opět poslechnout koncert tohoto fenomenálního muzikanta.

Není pochyb o tom, že to bude zase skvělý letní večer.                            

                                                                                                 Bedřich Marjanko

 



Kultura

https://www.traditionrolex.com/7