https://www.traditionrolex.com/7

 Mělnické děti budou dovádět na multifunkčním hřišti už v říjnu | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Události z kalendáře si můžete pohodlně přenést ve formátu ICS do Vašeho mailového programu či mobilu.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Mělnické děti budou dovádět na multifunkčním hřišti už v říjnu

V minulém školním roce jsme dělali průzkum, co rodičům a dětem v Domečku nejvíce chybí. Bylo to pořádné hřiště, které by využily menší i větší děti. Díky MŠ Zvoneček, která je naším častým návštěvníkem, se od Středočeského kraje podařilo získat finanční prostředky na stavbu multifunkční herní plochy. V prostoru dvora DDM Mělník nyní vzniká sportovně-pohybové hřiště, jehož slavnostní otevření se uskuteční v pátek 9. října v 16:30.

Hřiště je určeno dětem ve věku 1-12 let. Jedná se o vývojové období, ve kterém si děti vytvářejí návyky na využití volného času, formují vztah k pravidelným pohybovým aktivitám, kolektivní hře, zdravému životnímu stylu a zároveň k socializaci v kolektivu. Herní prvky v podobě labyrintu, housenky, 3D zvířátek, tunelu, jízdní dráhy a dalších motivují děti k pohybu, ale také napomáhají k rozvoji jemné motoriky. Trampolíny, které jsou rovněž součástí herní plochy, pak podporují přirozený a zábavný způsob zlepšování pohybové koordinace a fyzické kondice dětí.

            Povrch multifunkčního hřiště je velmi bezpečný; je protiskluzový a svými jedinečnými vlastnostmi pomáhá předcházet zraněním. Barevné ladění a 3D prvky vytváří netradiční a přitažlivé prostředí, které v dětech podněcuje touhu po objevování nového, vnímání svých schopností a chuť zdokonalovat se.

            Hřiště bude k dispozici široké veřejnosti, ať už rodičům s dětmi či mateřským školkám a základním školám vždy v pracovních dnech v čase 8:00 – 18:00 a během víkendových akcí DDM Mělník. Zapůjčit si můžete i koloběžky, které jsou určeny pro jízdní dráhu a poslouží také k obohacení výukového programu Bezpečnost s pejskem a kočičkou, který je součástí nabídky zájmové činnosti DDM Mělník.

            Velké díky za podporu při realizaci hřiště patří náměstku hejtmana pro školství, mládež a sport PaedDr. Milanu Němcovi, MBA, radní Středočeského kraje Jiřině Fialové, starostovi města Mělníka MVDr. Ctiradu Mikeši a v neposlední řadě ředitelce MŠ Zvoneček Bc. Ivaně Hořejší. Se všemi výše jmenovanými se těšíme na slavnostní otevření a otestování hřiště dětskými návštěvníky.

Od 17:00 na akci plynule navazuje tradiční halloweenský večer pro děti Dýňový duch, kde je pro děti nachystána cesta plná strašidelných úkolů a dlabání dýní. Lístky na akci jsou v prodeji od 14. září, více informací naleznete na www.ddm-melnik.cz

plakatek_otevreni_3D_hriste.pdf



Ostatní

https://www.traditionrolex.com/7