https://www.traditionrolex.com/7

 Jubilejní „Beřkovický podzim“ přivítá legendy | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Přehledná a stále aktuální nabídka zaměstnání je dostupná zde.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Jubilejní „Beřkovický podzim“ přivítá legendy

Již podesáté proběhne v areálu Psychiatrické léčebny v Horních Beřkovicích tento kulturně vzdělávací festival. Za devět předchozích ročníků se zde uskutečnila celá řada koncertů, divadelních představení, promítání filmů, přednášek, výstav, terapií a dalších aktivit.

Nejinak tomu bude i letos. V týdnu od 12. do 16. října festival nabídne návštěvníkům výstavu šperků a bižuterie, koncert dětského pěveckého sboru Lužáček, etno muzikoterapii, promítání filmů, výstavu historických materiálů, přednášku o Střední Americe, zpívanou pohádku „O dvanácti měsíčkách“ v podání  žáků ZŠ Libochovice, dramaterapii nebo i výstavu obrázků pacientů.

Avšak vrcholem festivalu jsou večerní kulturní akce. Návštěvníky tak čekají čtyři koncerty a jedno divadelní představení. I v letošním roce zavítá do skromných prostor Multifunkčního centra řada zajímavých osobností naší kulturní scény.

V pondělí 12. října se uskuteční koncert legendy české country music, kapely Greenhorns. A v plné sestavě, tudíž i se svým frontmanem Honzou Vyčítalem! Není pochyb, že zde zazní jeho nesmrtelné hity jako „Pivní džíp“ , „Cadillac“ či „Vracející se kocour“... Není bez zajímavosti, že počátky této kapely sahají již neuvěřitelných padesát let dozadu.

Kdo by neznal muzikály jako Dracula, Bídníci, Kráska a zvíře či Popelka. V podání výborné zpěvačky tohoto žánru Magdy Malé si návštěvníci budou moci poslechnout známé hity z těchto hudebních děl za doprovodu Petra Dopity. A to v úterý 13. října.

Středa bude patřit Miniestrádě. V hudebně zábavném pořadu nevystoupí nikdo jiný nežli Ivan Mládek se svým ansáblem. Scénky, skeče, vyprávění i četné vtípky v podání jak „principála“, tak Lenky Šindelářové, Lenky Plačkové, Libuny a Jana Mrázka jistě všechny pobaví.

A ve čtvrtek? To bude koncert další legendy. Tentokrát v oblasti pop music. Zpěvák a herec Václav Neckář spolu se svým bratrem Janem zavzpomíná na své začátky na jevišti i ve filmu, a také na dobu nedávno minulou. Jistě to bude největší lákadlo celého festivalu, neboť zazní nejen notoricky známé evergreeny, ale určitě i písničky zcela nové.

Závěr již tradičně patří divadlu. V pátek 16. října to bude představení pražského Divadla Artur v inscenaci „Svaté neřesti“.  Je to komický příběh o tom, co se stane, když se lidé budou chtít stát lepšími. Na poutním místě se u tajemného pana Gabriela postupně vystřídají nespokojení manželé Peškovi, dále přijde známý herec Petr Serafín a v neposlední řadě mladá dívka Angelika Vodičková, která nakonec zůstane na poutním místě jako jeptiška.Všichni své lidské neřesti přenesou na pana Gabriela. Ten se tak postupně stává alkoholikem, vášnivým karbaníkem, sexuálním maniakem, workholikem, příležitostným kuřákem cigaret i pointů či nadměrným uživatelem facebooku.

A nakonec všichni dospějí k poznání, že o tom, jak šťastný bude jejich život nerozhodují neřesti, ale pouze láska. A ta jak víme, dokáže všechno...

V hlavních rolích se představí Bořek Slezáček, Bára Mottlová, Braňo Polák, Kristýna Janáčková, Jindřich Kriegel a další.

Všechny tyto akce opět proběhnou od 19.30 hodin. Jelikož je kapacita Multicentra skutečně omezená, je nutno si včas objednat vstupenky. A to na č. 731 655 577 anebo na multicentrum@pnhberkovice.cz.

Jubilejní ročník „Beřkovického podzimu“ tak opět nabídne pestrý program, který skutečně zaujme všechny milovníky dobré zábavy.



Kultura

https://www.traditionrolex.com/7