https://www.traditionrolex.com/7

 Ve Staré Mydlárně pokřtí „Snížený dolet“ | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Ve Staré Mydlárně pokřtí „Snížený dolet“

K těm šťastným okamžikům každého muzikanta či kapely bývá i křest nového hudebního alba. Je to vždy výsledek dlouhodobé práce. Texty, hudba, výběr hostů, studia a partnerů či vlastní nahrávání. To vše si vyžaduje trpělivost a profesionální přístup.  Ne jinak tomu bylo i v tomto případě.

Baťa a Kalábůf něžný Beat. Toto hudební sdružení snad není mělnickým posluchačům třeba ani blíže představovat. Frontmana kapely Petra „Baťu“ Kundráta, baskytaristu Radka Kulhánka a kytaristu Jirku „Slama“ Švába je možno vidět a zejména slyšet na nejrůznějších akcích v Mělníku i okolí. Baťovy poetické texty se mnohým již doslova zadřely pod kůži. Písně „Vlnící se vzduch“ či „Moje Amerika“ se staly už v podstatě klasikou. Kapela má již za sebou dvě alba. To první vzniklo v roce 1998 pod názvem „Druhý břeh“ a o tři roky později „Ostrov“. Obě nahrávky spatřily světlo světa ve studiu Bellatrix ve Čtyřkolech. A právě zde se opět kapela před pěti lety usadila aby letos na jaře vzniklo ono třetí „cédečko“, které nese název „Snížený dolet“. Na disk se vešlo dvanáct písniček, jejichž autorem je samozřejmě Baťa. Na kytaru hraje Jirka Šváb, na baskytaru Radek Kulhánek a za bicími sedí skvělý bubeník Mazzan. Co by to však bylo za album, kdyby tam chyběli hosté. A těch je skutečně požehnaně, a zdaleka nejsou ledajací. Na tahací harmoniku hraje Jiří Veselý z Etc…dále kytaristé Honza Kalous, Petr Bubák, Martin „Budul“ Chrenčík a Láďa Tupý. O vokály se postarala Veronika Tupá, na klávesy hrál Tomáš Homuta a na saxofon Jarda Jeřábek.  Altka a klarinet, to byl Karel Šváb, a Slávek Forman hrál na housle. Karel Vydra foukal na harmoniku a Pavel Klečka zahrál na kontrabas ...

Jelikož Petr „Baťa“ Kundrát i celá tato kapela již prakticky patří do mělnického klubu Stará Mydlárna, není náhodou, že právě zde se uskuteční slavnost křtu tohoto alba. I v tomto případě nebudou chybět hosté. Představí se saxofonista Jarda Jeřábek, kytarista Honza Kalous a pravděpodobně i vokalistka Veronika Tupá.

V pátek 23. října od 21 hodin tak bude uvedena nová deska tohoto „starého“ poety. Jelikož se jedná o třetí album, tak mu přejme ať je to skutečně do třetice všeho dobrého. A to se vším všudy!



Kultura

https://www.traditionrolex.com/7