https://www.traditionrolex.com/7

 MHD | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: S ostatními uživateli si můžete posílat soukromé vzkazy!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

MHD

Je tady někdo,kdo ví jak bude vypadat MHD na Mělníku?Je pravda,že bude zrušena?Dostanu se ještě autobusem do města?

Ostatní předchozí téma | následující téma

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

5 zrušení linky MHD Liběchov - Mělník


Město Mělník má co se týče dopravy velké problémy a má to zásadní dopad na život ve městě. Čekají nás další zásadní změny, které, jak se zdá, stále nikoho nezajímají a občané o nich v podstatě ani žádné přesné informace nemají. Již za 12 dní se chystá velká změna a bude zrušena linka MHD Liběchov Mělník. Dopad to bude mít nejen na ty, kteří se potřebují dopravit do města, ale i na ty, kteří cestují směr Praha. Nebude se to snad týkat delší doby při cestování, kvality cestování a samozřejmě zdražení jízdného (oproti cenám MHD)?

Obrázek uživatele milk

5.1 Takovéto rozhodnutí musí


Takovéto rozhodnutí musí být samozřejmě zdůvodnitelné.Důvodem ve většině případů bývá vytíženost a tím i rentabilita dané linky.Provoz žádné linky se neobejde bez dotací,ale i každá dotace má své hranice.Když dotace nestačí pokrývat provoz dopravy,začíná se hledat cesta úspor.Odnese to zrušení nejméně využívané linky s nejmenším dopadem na počet cestujících.Zvyk je železná košile,je nepříjemné narušení letitého stereotypu.Výhodu mají obyvatelé obcí,kde jim autobus nikdy nikdy nejezdil a musejí si dopravu zajišťovat individuálně.

5.1.1 MHD 475


Vzhledem k tomu, jak nepřipraveno a neprojednáno bylo přemístění konečné stanice  Holešovice na stanici Ládví, kde vznikají velké dopravní problémy a kde místní pořádají demonstrace a dokonce se uvažuje o přemístění do Letňan, vzhledem k tomu, že švejstilky na náměstí Karla IV. spíše ohrožují bezpečnost chodců a komplikují dopravu a najednou se o nich hovoří jako o dočasných, je myslím má obava, že se jedná o nepromyšlený a unáhlený tah, který místním obyvatelům život přinejmenším velmi zkomplikuje, oprávněná. Snad nejde o to, zhoršit dostupnost občanů Liběchova a ostatních příměstských lokalit, ale minimálně zachovat, případně zlepšit kvalitu bydlení na Mělníku. Alespoň o tom před volbami všichni hovořili.

Obrázek uživatele milk

5.1.1.1 Pokud si vzpomínám,při


Pokud si vzpomínám,při rozhodnutí nejezdit do Holešovic,byli proti ježdění do Letňan hlavními odpůrci cestující z oblasti Mělníka a Neratovic.Byly tu dokonce výpočty zdůrazňující o kolik minut by trvala cesta z Letňan do vnitřní Prahy.

Ještě se poprvé vyjádřím k švejstilkám:Po estetické stránce je to hnus,po stránce dopravní,jako dlouhodobý řidič,nemám problém.Z vlastní zkušenosti vím,že se na obojí nechá časem zvyknout.

4 Vodorovné dopravní značení - Pražská ulice.


Zákazníci pizzerie piranha na Mělníku mají velký problém. Při odbočování do objektu musí přejet plnou dělící střední čáru na vozovce a to ještě těsně před přechodem pro chodce, osázeným zelenobílými sloupky. Někteří řidiči aby se nedopustili dopravního přestupku raději návštěvu odloží nebo pokračují v jízdě na nejbližší možné místo, kde se otáčí aby se do pizzerie dostali z druhé strany. Na ty, kteří se rozhodnou odbočit i přes plnou čáru, ostatní řidiči troubí a tukají si na čelo. Vznesl jsem tedy dotaz na dopravní inspektorát, aby se k problému vyjádřil. Ten velice rychle a ochotně zareagoval s tím, že pokud odbočuji mimo komunikaci, bílou plnou čáru mohu, dle pravidel silničního provozu, přejet. Osobně jsem si myslel, že v tomto konkrétním případě to možné není. Jsem tedy poučen a při odbočování přes plnou bílou střední dělící čáru ignoruji troubení a posunky ostatních řidičů a říkám si, jste blbí vy, protože neznáte předpisy a i přesto se cítím blbě já, protože dobře vím, že toto ví jeden z desti řidičů. A nyní se obracím na vedení města, nebylo by vhodné a účelné pane učiteli, dohodnout se na kompetentních místech a udělat zde 3 metry přerušované bílé dělící čáry ? A co na to říkáte vy, občané Mělníka a návštěvníci pizzerie Piranha ?

4.2 Neznalostí zákona se nechlubte


Omlouvám se, pane Akademiku, ale jako akademik a především jako řidič byste měl znát zákon o silničním provozu. Pokud ho neznáte, tak se tím zde vůbec nechlubte a radši si ho zopakujte. Přejet plnou (jednoduchou) čáru je možné ve dvou případech: při objíždění překážky a při odbočování mimo komunikaci (k domu, do pole, k pizerii Piranha...). Provoz na silnici je provázen příslušným zákonem, není tedy třeba dělat nějaké změny na značení (čáře), protože odbočení umožňuje. Hned by to psal zase nějaký vrták, že tam zase něco opravuje a proč to dělají Smiling

 

4.2.2 zákon o silničním provozu


Spíš než zákon prováděcí vyhlášku, kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích a úprava a řízení provozu na pozemních komunikacích.

4.2.1 Odpověď pro BFU.


Jen malou poznámku. Areálem pizzerie Piranha vede "něco", co je označeno svislou dopravní značkou "jednosměrka". Jak poznáte že se nejedná o komunikaci ? Plně s Vámi souhlasím, že když zajíždím k domu nebo na pole nejsem na pozemní komunikaci ale když vjíždím někam, co je označeno jednosměrným provozem obávám se, že jde o komunikaci. Proto bych  Vám doporučoval aby jste si zopakoval Zákon o silničním provozu vy. Hezký den.

4.2.1.1 jednosměrka??


jednosměrka ve dvoře??? To myslíte vážně?? Chápu kritiku balisetů, vím že se nadává na vše nové a tady na Mělníčku speciálně......Ale na logický argument ohledně odbočení přes plnou čáru argumentovat tím, že si někdo na svůj pozemek dá nějakou značku a proto tam nemůžu odbočit...... To už je fakt moc. Ale mám pro Vás radu.....až bude otevřený kruhák, jeďte dolů, otočte se na kruháku a pak můžete klidně do té své jednosměrky zabočit.

Obrázek uživatele milk

4.2.1.1.1 Opět jste poněkud


Opět jste poněkud zmatený.Na soukromém pozemku si dopravní situaci můžete upravit podle své úvahy.V uvedené provozovně je logické,že je tam vjezd a výjezd,provoz je jedním směrem a nemáte vozidla v protisměru,nemusíte se míjet.Dle úvahy je možné upravit způsob provozu všemi prostředky uvedenými ve vyhlášce.Pokud by jste navštívil některou větší fabriku,tak by jste se setkal se semafory a svislým a vodorovným značením.

4.2.1.1.1.2 Dotaz na "milk".


Dobře, na soukromém pozemku si mohu upravit dopravní situaci podle svého uvážení. To bych s vámi do jisté míry souhlasil. Ale měl bych takový malý, úplně nevinný dotaz a jsem zvědav zda mě a vlastně i dalším řidíčům, protože nejsem sám, odpovíte. Když přijede řidič například z Ostravy ale stačí například i z Roudnice, jak v tu chvíli, kdy chce odbočit pozná, že se jedná o soukromý pozemek a tudíž může odbočit ? Poprosil bych věcnou odpověď bez sarkastických narážek a posměšků. Děkuji předem.

 

 

Obrázek uživatele milk

4.2.1.1.1.2.1 Je jedno jestli z Ostravy


Je jedno jestli z Ostravy nebo z Roudnice,ale je to řidič.Nejsem žádný genius,jezdím 55 let a ještě se mi nestalo,že bych někomu vlítnul nechtěně do dvora i kdyby neměl vrata.Neříkám,že se mi to ještě nemůže stát,ale určité rozdíly mezi vjezdem na soukromý pozemek a veřejnou odbočkou jsou viditelné již při příjezdu.

4.2.1.1.1.2.1.1 Odpověď pro "milk"


To s tou Ostravou a Roudnicí bylo myšleno samozřejmě v nadsázce abych podtrhl problém. Považuji se také snad za zkušeného řidiče i když nejezdím 55 let ale pouze 35 let zatím bez nehody. Nicméně nemohu s Vámi souhlasit v tom, že na první pohled lze rozeznat soukromý pozemek od veřejného. Já to tedy určitě nedovedu a domnívám se, že nebudu sám. Snad jen v případě pokud je u vjezdu umístěna tabulka "Soukromý pozemek" což se občas někde objeví a pak je to zcela jasné. Zde ovšem nic takového není. Budete asi lepší řidič než já, když to na první pohled poznáte. Děkuji za názor a diskuzi. Přeji mnoho dalších ujetých kilometrů bez nehod a hlavně bez pokut.

Obrázek uživatele milk

4.2.1.1.1.2.1.1.2 Jsem opravdu


Jsem opravdu zaostalý,ještě jsem si při vjezdu do svého dvora nedal vámi doporučenou ceduli.Nemohu ji najít na seznamu dopravního značení a nevím v kolika řečech ji napsat.

4.2.1.1.1.2.1.1.1 Jedná se o účelovou pozemní komunikaci


ze zákona, dokonce je v mapách zakreslená, je úplně jedno, jestli je to pozemek státní nebo soukromý. Z hlediska komunikace to nemá příliš velký vliv. Je to pozemní komunikace a tudíž na ní nelze odbočit. A jestli to neví ani policie, pak se nedivím, že mohla schválit na přechodech kuželky...

4.2.1.1.1.1 díky


díky za Vaši osvětu.....a teď tedy, prosím, ještě jednou pro mne, jedince jednoduššího ducha, vysvětlení.....mohu odbočit k pizzerii přes plnou čáru nebo ne ??? Tady se nevede diskuse o úpravě provozu v uzavřených areálech, ale o odbočení přes plnou čáru.......

Obrázek uživatele milk

4.2.1.1.1.1.1 Není to složité:a)


Není to složité:a) „Podélná čára souvislá“ (č. V 1a), „Dvojitá podélná čára souvislá“ (č. V 1b); jsou-li značkou č. V 1a nebo značkou č. V 1b odděleny jízdní pruhy s protisměrným provozem, musí řidič jet vpravo od této značky; značku č. V 1a je zakázáno přejíždět nebo ji nákladem přesahovat, pokud to není nutné k objíždění, odbočování na místo ležící mimo pozemní komunikaci nebo vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci; značky č. V 1a se na stezce pro chodce a cyklisty označené značkou č. C 10a rovněž užívá pro oddělení pruhu pro chodce a pruhu pro cyklisty; značku č. V 1b je zakázáno přejíždět nebo ji nákladem přesahovat, pokud to není nutné k objíždění,

4.2.1.1.1.1.1.1 Účelová pozemní komunikace


je jednou z pozemních komunikací, stanovená zákonem. Typickým znakem je umístění dopravních značek. Odbočit zde tedy nesmíte, protože odbočujete na pozemní komunikaci a nikoliv mimo ni.http://www.epravo.cz/top/clanky/ucelove-pozemni-komunikace-stret-prava-verejneho-a-soukromeho-84182.html

4.2.1.1.1.1.1.1.1 chytré řeči Anite


níže je citace z Vámi uvedeného odkazu......jak je vidět, tak to není tak jednoznačné a výklad připouští problémy....ovšem to asi nevědí o Vás, která má ve všem jasno Smiling :-)

 

Jak je z nástinu problematiky účelových komunikací zřejmé, již pouhá definice účelové komunikace (veřejně přístupné účelové komunikace) způsobuje v praxi značné problémy a to nejen osobám vykonávajícím činnost silničního správního úřadu na obcích tzv. I. typu. O to problematičtější pak může být aplikace právních norem, které s pojmem účelová komunikace nebo veřejně přístupná účelová komunikace pracují. 

4.2.1.1.1.1.1.1.1.2 S namyšleným ...


se nemá cenu bavit. Ale jako v jiných případech mám pravdu a vaše hloupé řeči na tom nic nezmění.

4.2.1.1.1.1.1.1.1.2.1 jistě, na Vás nikdo nemá


jistěže máte pravdu, jak jinak. Vaše řeči jsou chytré, mají hlavu a patu a HLAVNĚ umíte kritizovat, což se zde oceňuje. A co Vás tady sleduji, tak o to Vám jde především o plusy.... a běda když dostanete mínus...to je pak breku....

4.2.1.1.1.1.1.1.1.2.1.1 Máte pravdu


Tady už mnoho původních diskutérů není, měli úroveň a smysl pro humor. Z toho už tady nic nezbylo. A tak jen vyvracím vaše bludy a bludy jiných. Věřím, že se to vám i ostatním nelíbí, ale to je asi tak všechno, co můžete dělat.

PS: mínusy mi nevadí, vadí mi anonymnost jejich přidělování, to je jeden z hlavních důvodů, proč to tady tak upadlo

Obrázek uživatele milk

4.2.1.1.1.1.1.1.1.2.1.1.1 Pravda?


Tady si opravdu každý může pindat  co chce.Dle Katastru nemovitistí je pizzerie na parcele číslo 1550/3,rozloha 3730 m2,budova číslo popisné 3765,číslo parcely 155/6,rozloha 102 m2.Obojí je soukromý majetek dvou občanů Mělníka.Na svém pozemku poskytují parkování svým zákazníkům.Jestli-že si na internetové mapě při plánování cesty zadáte cíl na cestu uvnitř nádvoří,tak vás to tam nepustí,skončíte u vrat na Pražské.Prokazatelně je to soukromý pozemek ležící mimo veřejnou komunikaci.Na internetové mapě Spolany Neratovice jsou také všechny budovy a silnice,zkuste se tam s vaší inteligencí projet.Promiňte,že jsem vás touto informací zatížil,můžete pindat dále.

4.2.1.1.1.1.1.1.1.2.1.1.1.1 Nedělte to na soukromé a nesoukromé


v tom to vážně není. I ve Spolaně jsou to komunikace, stejně jako v elektrárně, papírnách,... , i to je svým způsobem soukromý pozemek. To s tím nemá nic společného.

Obrázek uživatele milk

4.2.1.1.1.1.1.1.1.2.1.1.1.1.1 To jsem si vědom,že to


To jsem si vědom,že to jsou komunikace,já mám jednu pěší z kuchyně do ložnice.Vědmo z Pražské na Prahu mohu vlevo odbočit do pizzerie?

4.2.1.1.1.1.1.1.1.2.1.1.1.1.1.1 Vše bylo napsáno


dál se už nemá smysl opakovat. Jak se budete chovat je jen na vás.

4.2.1.1.1.1.1.1.1.1 Začíná to být vtipné


Začíná to být vtipné, tato disputace. Po pravdě když budu řidič, potažmo řidič Mělníka neznalý, budu projíždět Pražskou, dostanu hlad, zřím vlevo pizzerii a napadne mě tam zajet a najíst se, tak v těch pár zlomcích vteřiny mi vše výše uvedené bude u zadku. Nebudu mít čas vyhodnocovat účelovou komunikace či soukromý pozemek či typ odbočení, prostě uvidím plnou a tu nepřejedu. Pokud nejsem řidičské prase. Teprve později doma nad satelitní mapou, resp. street view mapou, katastrální mapou a příslušnými zákony můžu dumat jako zde přítomní, jestli jsem mohl nebo nemohl odbočit.

4.2.1.1.1.1.1.1.1.1.1 nepovažuji se za řidičské prase


a přesto bych zde klidně odbočil. Jedu(podle mne) na místo ležící mimo silnici. Pokud by se tam nesmělo odbočit, bylo by to zvýrazněno zákazem odbočení, jako je tomu například u benzniky v Klech, v Bořanovicích....toť můj názor. Jinak já tam odbočovat nebudu, protože pizzu nemám rád a tak tedy nemám důvod. A zajímalo by mě, kolik z Vás kritiků do té pizzerie vůbec někdy zavítalo.....

4.2.1.1.1.1.1.1.1.1.1.1 Pizza


A to já zase pizzu jo, ale musí být fakt dobrá. V Pirani mi moc nechutnala, navíc tam bylo zahuleno, takže jedna návštěva před lety stačila. Smiling

4.1 Nejde tu o pizzerii,celkově


Nejde tu o pizzerii,celkově ty kuželky jsou paskvil,od spořky až dolů. Dnes jsem se u spořky zamotal,že jsem nevěděl kudy a kam vlastně jedu.Člověk neví kam dřív čumět,jestli na kuželky,nebo chodce,nebo dávat přednost,kterej vůl tohle vymyslel a kterej proto zvedl ruku na radnici ??? Katastófe, HILFE....

PS. Čeho se ještě dočkáme na tom našem Mělníku ???

3 další vynález


Podle zjištění radnice některé autobusové linky jsou slabě využívány a dokonce jezdí úplně prázdné. No super ! Někdo vynalezl kolo. Jestli to nebude náhodou tím, že díky nepromyšlené hurá akci s přestavbou městské dopravy je daleko spolehlivější se po městě pohybovat pěšky. K čemu je autobusová linka, když autobus zůstane viset v koloně, co tu všude stojí a na zastávku dorazí o několik desítek minut později.

Ale radniční soudruh se diví, že autobusem nikdo nejezdí.

Otázkou je, co mělnický paskvil udělá s dálkovou linkou. Doporučoval bych všem, co jí využívají psát permanentní stížnosti na Ropid za zpoždění a požadovat finanční kompenzace. A logicky by pak měl zřizovatel linky tyto kompentace uplatnit po městě Mělník. Schválně, jestli to bde levnější.

2 Linka MHD 475 bude zrušena,


jak říká článek v příloze a obávám se, že nepřipravenost a nepromyšlenost s propojením spoje 369 bude mít velký dopad na kvalitu cestování pro ty, co linku využívají jako dálkový spoj (Štětí , Praha) i pro ty, kteří se chtějí dopravit do města co nejrychleji a nejkratší cestou. Ve článku není uvedeno, jak budou obsluhovány zastávky Zádušní, Tyršova a jaký cenový dopad bude pro cestující novými trasami. Zrušení konečné stanice v Holešovicích mělo být s novou konečnou stanicí v Ládví také plné výhod... a zdá se, že nešlo o připravenou a projednanou změnu, vzhledem k vznikajícím problémům v Ládví a uvažovanou změnu o přesunu konečné stanice do Letňan. 

1 nebude


bude zrusena pouze linka 475 a linka 369 bude nove jezdit pres mesto. Viz napr.

http://melnicky.denik.cz/zpravy_region/z-melnicke-mestske-dopravy-zmizi-linka-cislo-475-20151104.html

 


https://www.traditionrolex.com/7