https://www.traditionrolex.com/7

 Krádež mobilních telefonů objasněna | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Nevíte kam večer vyrazit? Náš Průvodce Vám poradí!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Krádež mobilních telefonů objasněna


Velmi dobrou prací mělnických policistů se podařila objasnit krádež dvou mobilních telefonů, peněženky s platební kartou a osobními doklady. Dvacetiletý mladík odcizil tyto věci dne 11. října 2015 mezi půlnocí a jednou hodinnou ranní z kabelky, kterou měla její majitelka volně položenou na pultu v blízkosti tanečního parketu v jednom z mělnických barů.

Policistka, která na případu pracovala, zjistila aktuální telefonní číslo odcizeného telefonu. Na číslo zavolala a s mužem na druhém konci si smluvila schůzku. Po dalším rozhovoru s ním zjistila informace potřebné k zadržení pachatele. Jednalo se o dvacetiletého mladíka, který byl následně policisty zadržen.

Pod tíhou důkazů se ke krádeži přiznal. Svou roli sehrála i fotografie odcizeného mobilu v jeho soukromém telefonu, kterou vyfotil tak nešťastně, že bylo patrné, že snímek pořídil sám. Nakonec oba mobilní telefony schované na ubytovně dobrovolně policistům vydal.

Policisté sdělili muži ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za tyto trestné činy mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.  

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7