https://www.traditionrolex.com/7

 Ulice, domov můj | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Ulice, domov můj

Město Mělník provozuje, kromě několika dalších sociálních služeb, také terénní programy pro osoby bez domova.  Činnost této služby spočívá především v určité podpoře lidí, kteří se z různých důvodů ocitli bez střechy nad hlavou, přišli o zaměstnání, mají psychické problémy a podobně.

Terénní pracovníci jsou těmto osobám nápomocni s hledáním ubytování, zaměstnání, se zajištěním dokladů totožnosti, dávek hmotné nouze či pojistných dávek, dále je to pomoc se zajištěním lékařské péče, případně dalších životních potřeb.

V době mrazivých dnů jsme proto pro naše klienty uspořádali potravinovou pomoc ve formě čaje a polévky, kterou jsme vydávali jedenkrát týdně. Děkujeme tímto za podporu Centru seniorů Mělník, které nám polévku poskytlo formou daru.

Dovolujeme si tímto pozvat veřejnost na tematickou výstavu Ulice, domov můj, jejímž smyslem je upozornit na to, že jsou mezi námi lidé, kteří se bez cizí pomoci obejdou jen velmi těžko. Vernisáž výstavy se uskuteční 2. března v 10.00 hodin v prvním patře mělnické radnice. V průběhu vernisáže proběhne sbírka trvanlivých potravin, nádobí a oblečení. Výstava potrvá do konce března.

Za terénní programy Mělník Rudolf Novotný

PřílohaVelikost
ulice, domov můj.jpg108.01 KB


Město - z radnice

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

1 Výstava ? Proč ne ?


Zajisté bohulibý počin,pomoci bližnímu v nouzi. Nicméně,jsou lidé bez domova (z různých důvodů) a jsou všelijací lůzři co nás všechny v různých intervalech otravují u nákupních center a nejen s alkoholovým odérem z dutiny ústní žadoní "o bůra,či pětku" . A takovým nedat ani ohořelou sirku !

Celkově je náš sociální systém docela štědrý,proplácí ubytovny ale i různé podnájmy,takže nevidím jediný důvod proč je někdo na ulici.Pomoc ANO, ale jen těm kdo chtějí pomoci a chtějí se vrátit do normálního života, toho zbytku mi líto není ,nebylo a nebude ...


https://www.traditionrolex.com/7