https://www.traditionrolex.com/7

 Dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu dodržování rychlosti | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Chcete poradit kam dnes zajít na oběd? Prohlédněte si mělnické jídelní lístky.

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu dodržování rychlosti


V době od 18. do 24. dubna 2016 proběhla ve vybraných evropských státech, dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu dodržování rychlosti.  
Do této dopravní akce se zapojili také policisté z Územního odboru Policie ČR Mělník.
V průběhu celého dopravně bezpečnostního opatření se policejní hlídky zaměřily zejména na kontrolu dodržování dovolené rychlosti jízdy vozidel v obci i mimo obec. Samozřejmě dohlížely i na dodržování dalších obecně platných ustanovení zákona číslo 361/2000Sb., o provozu na pozemních komunikacích a dalších předpisů souvisejících s provozem na pozemních komunikacích. Současně prováděly kontrolní činnost spojenou s pátráním po osobách, věcech a odcizených vozidlech.
Během třech dnů, na které byla na Mělnicku akce naplánovaná, dvě desítky dopravních policistů zkontrolovaly celkem 219 vozidel. Zjistily 89 dopravních přestupků, z nichž 84 vyřešily na místě blokovou pokutou a 5 přestupků předaly k vyřízení příslušnému správnímu orgánu.
Během dopravně bezpečnostní akce 42 řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost, 40 jich policisté potrestali na místě udělením blokové pokuty a 2 přestupky předali k vyřízení správnímu orgánu. Bezpečnostní pásy nepoužil 1 z řidičů, 1 dítě nebylo připoutané v autosedačce. Pod vlivem alkoholu řídil své vozidlo 1 řidič. Za technický stav vozidla udělili policisté pokutu 9 řidičům. Přestupkového jednání se dopustil také 1 motocyklista.
Hlavním cílem dopravně bezpečnostního opatření zaměřeného na dodržování povolené rychlosti je snížit neukázněné chování některých řidičů na silnicích a především snížit počet dopravních nehod a přestupků v silničním provozu.
TISPOL je organizace, která sdružuje evropské policejní sbory v oblasti dopravní problematiky a je založena na předávání zkušeností a informací. Hlavním cílem je realizace dopravně bezpečnostních akcí napříč Evropou. Akce jsou vždy zaměřeny na konkrétní problematiku, jako je alkohol a drogy, rychlost, nákladní a autobusová doprava. 

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7