https://www.traditionrolex.com/7

 Mezinárodní spolupráce Policie ČR Mělník | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Mezinárodní spolupráce Policie ČR Mělník

Mělník a německý Oranienburg již desítky let pojí partnerství a díky němu přijeli na Mělník na 14denní stáž dva němečtí policisté - vysokoškolští studenti Tino Hasemann a Nick Zollner.

Program pro ně zajišťovali strážníci městské policie ve spolupráci s Územním odborem Policie ČR Mělník. Na podobné stáže vyjelo do dalších evropských zemí 30 německých studentů. Na závěr pobytu na Mělníku přijal německé policisty starosta města MVDr. Ctirad Mikeš a ukázal jim mělnickou monstranci.

„ Byl jsem velmi příjemně překvapen srdečností přijetí tady v Mělníku. Odborný program byl všestranný a skvěle připravený,“ zhodnotil Tino Hasemann. Nick Zollner dodal: „Ostatní kolegové, kteří jsou v jiných zemích na stážích, nám trochu závidí, co jsme zde vše zažili, čeho jsme se mohli zúčastnit.“

Jak se shodli Petr Limprecht a Martin Moták (Městská policie Mělník), kteří se o kolegy z Německa starali, hned od začátku byly navázány velmi přátelské vztahy a pobyt byl oboustranně přínosný ve výměně zkušeností a pohledů na řešení různých problémů.

V rámci programu se němečtí policisté dozvěděli o rozdělení kompetencí mezi městskou a státní policií, zúčastnili se programů prevence kriminality městské policie, semináře na téma Policie při mezinárodním nasazení, seznámili se s prací na obvodních odděleních P ČR, s poříčním oddělením Slapy, navštívili centrální operační středisko na Zbraslavi, hraniční přechod Petrovice, oddělení cizinecké policie, zásahovou jednotku, vyzkoušeli si střelby.

„Tato akce se mohla uskutečnit na základě nadstandardních kolegiálních vztahů naší městské policie a státní policie, kdy obě složky již mnoho let velmi úzce spolupracují. Za to jim velmi děkuji,“ řekl starosta Ctirad Mikeš.

Plk. Mgr. Ivana Čížková – Stehlíková, zástupce vedoucího Územního odboru PČR Mělník, pochválila německé studenty za jejich aktivní přístup a zaujetí pro policejní práci.

Oba němečtí policisté velmi vysoko hodnotili to, jakou formou se v Mělníku dělají programy prevence kriminality, jak strážníci pracují s dětmi. Chtějí své poznatky též prezentovat po návratu do policejní školy. Preventivní práci považují za důležitou a v Německu sice podobné programy jsou, ale neprovádějí se takovou přitažlivou formou jako zde.

Všichni se shodli na tom, že udělají vše pro to, aby spolupráce dále pokračovala.

Mgr. Helena Vavřinová, tisková mluvčí MÚ Mělník


vlevo Nick Zollner a vpravo Tino Hasemann; Foto: H. Vavřinová

PřílohaVelikost
něm.policisté2.JPG375.55 KB
němeč.policisté1.JPG483.73 KB


Město - z radnice

https://www.traditionrolex.com/7