https://www.traditionrolex.com/7

 Kontakt SK8 Contest #6 v mělnickém skateparku | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Kontakt SK8 Contest #6 v mělnickém skateparku

Rok se s rokem sešel a 3. 9. 2016 se v mělnickém skateparku uskutečnil 6. ročník KONTAKT SK8 CONTESTU, který spolupořádalo Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež – Služby prevence města Mělníka, spolu s Babylonem Mělník, z. s. Závody vznikly opětovně z popudu tradice a uživatelů NZDM, kteří se závodů v předchozích ročnících zúčastnili.

Registrace jezdců začínala před polednem, ale již od ranních hodin „rideři“ trénovali, zatím co organizátoři připravovali zázemí a prostředí závodů. Po dvanácté hodině polední se začala jezdit kategorie „Streetu“. Nejdřív předvedli své umění kluci i holky v kategorii do 15 let. Z důvodu slabší účasti chlapců a dívek do 15 let si zajeli svou finálovou jízdu rovnou v rámci dvouminutové prezentace a společných jamů po 3 minutách. Následně svou prezentaci odjelo 14 starších riderů v kategorii od 15 let. V porotě se objevil Vojta Nohava a Tomáš Pekárek. Programem nás doprovázeli speakeři Albert a Mařena.

V mezi-pauze finálky streetu se hrál „Game of skate“, kdy principem hry je opakování triku ve dvojici riderů. Pokud jeden z nich trik pokazí, připisují se mu postupně písmenka slova SKATE. Kdo získá celý název, prohrává. Jelikož jeli všichni registrovaní, šlo o pavoučí systém řazení. Vítězem této kategorie byl borec Honza Malý. Dále se jel „Hippie jump“, kdy smyslem této hry je skok vysoký bez skejtu přes laťku, kdy každý jezdec měl 3 pokusy. Výšku 130cm zdolávali dlouho Tomáš Cidlinský s Ervínem Musilem, ale vítězem se mohl stát jen jeden a své místo si vybojoval Tomáš a stal se tak vítězem této kategorie.

Následovalo finále Streetu, ze starších borců postoupil Honza Malý, David Kotyza, Petr Gzyl, Jakub Hašek, Aleš Novotný, Tomáš Hudák, Josef Fidler. V tomto kole museli jezdci předvést svůj UM ve dvou minutách. Nakonec porota dospěla k následnému rozhodnutí:

MALÍ BORCI A BORKYNĚ                                    VELCÍ BORCI

 

1. místo – Ruda Tuleja                                             1. místo – Honza Malý

2. místo – Daniel Říha                                             2. místo – David Kotyza

3. místo – Káťa Holešovská                                     3. místo – Josef Fidler

4. místo – Kristýna Fojtíková                                  4. místo – Petr Gzyl

                                                                                  5. místo – Aleš Novotný

                                                                                  6. místo – Jakub Hašek

                                                                                  7. místo – Tomáš Hudák

                                                                                   

Celý den nás provázelo slunce, dobrá hudba, kterou pouštěla AKT crew, výborná pohodička a pohodoví lidé. V mezidobí disciplín se v rámci závodů představila mělnická skupinka Workout Mělník, která předvedla své dovednosti na přenosné hrazdě. Po svém vystoupení, které bylo chvílemi až neuvěřitelné, si mohli účastníci závodů vyzkoušet taktéž své schopnosti na hrazdě, ale nedosahovali výsledků těchto kluků, kteří tvrdě dřou. Vše se vydařilo na jedničku a organizátoři jsou na odvedenou práci velmi hrdí, a to zejména na základě ohlasů zúčastněných riderů i diváků, kteří si přišli zpříjemnit den.

V průběhu závodů došlo bohužel i ke zranění Elišky, Filipa a skejtů, nicméně se ze zranění brzy dostanou a budou pojízdní i nadále.

Celková akce by neproběhla bez podpory sponzorů, kterými byli: Město Mělník, Babylon Mělník, z. s., ATK crew, Workout Mělník, řeznictví Růzha, OD Tesco, Česká asociace skateboardingu, Abassadors, Neff, ČEZ, Lakai, Electric, Red frog, Spot Polisher, Skaterock.cz.

Veliké díky patří zejména Marku Fricovi, který je součástí každého ročníku Kontakt SK8 Contestu. A bez jehož odborné pomoci by závody nikdy nebyly v takové kvalitě, jako vždy. DĚKUJEME!

Kvitujeme velkou účast, jak riderů, tak i diváků, kteří jezdce podporovali. Do budoucna doufáme, že se nám podaří opět, již 7. ročník KONTAKT SK8 CONTESTU uskutečnit a potkáme se tak všichni znovu, až se rok s rokem sejde.

Zároveň bychom Vás rádi pozvali k nám do klubu, kde se můžeme spolupodílet na uspořádání jakékoli akce, kterou byste rádi zažili, případně si jen tak „pokecat“. Více informací na Fb: Nízkoprah SPMM – „Kontakt“.

NZDM SPMM

Petra, Nikča, Míla



Sport

https://www.traditionrolex.com/7