https://www.traditionrolex.com/7

 Mělnické vinobraní – policisté pomohli zajistit jeho hladký průběh | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Staňte se redaktorem! Přidejte se k našemu teamu!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Mělnické vinobraní – policisté pomohli zajistit jeho hladký průběh


Od pátku 16. září 2016   do neděle 18. září 2016 probíhal na Mělníku další ročník  oslav vína. Na jeho zajištění se podíleli i policisté z Územního odboru Policie ČR Mělník. Jednalo se o desítky policistů pořádkové, dopravní služby, služby kriminální policie a vyšetřování a dalších složek. V době konání akce pomáhali například i policisté jízdní policie z Prahy. Hlídky dohlížely nejen na veřejný pořádek, ale i na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.  

Během akce policisté řešili sedm trestných činů. Jednalo se o vloupání do garáže, vloupání do osobního vozidla, z kterého si pachatel odnesl rádio, krádež mobilního telefonu, jízdního kola a peněženky. Peněženku ještě téhož dne policejní hlídka našla se všemi penězi a doklady v centru města  a předala ji majiteli. Dalším případem, který policisté řeší je vykradený stánek v  Radničním dvoře. Dosud neznámý pachatel si z něho odnesl  potraviny a kabelky.  Jeden muž byl zadržen a je důvodně podezřelí z přečinu násilí proti  úřední osobě. 

Hlídky během mělnického vinobraní řešily 132 přestupků.  Nejvíce jich bylo na úseku dopravy, dále následovali přestupky na úseku majetku, ukradené batohy, peněženky a mobilní telefony. V neposlední řadě se jednalo o přestupky na úseku  veřejného pořádku. 

Velmi pozitivní je  fakt, že za celý víkend zjistili policisté při kontrolách na silnicích  pouze jednoho řidiče, který řídil pod vlivem alkoholu. Nadýchal do jednoho promile.

Co je však velmi zneklidňující, policisté a strážníci městské policie se museli věnovat špatnému parkování vozidel. Řidiči nerespektovali dopravní značení a parkovali v místech, kde to bylo zakázáno. Výjimkou nebylo parkování na autobusové zastávce, kdy následně řidič autobusu neměl kde cestujícím zastavit nebo zaparkované vozidlo před vjezdem na mělnický soud.

V nadcházejícím roce se dá očekávat, že po letošních zkušenostech s neukázněnými řidiči, bude muset dojít ke zpřísnění  řešení těchto přestupků.

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník

 



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7