https://www.traditionrolex.com/7

 Dopravně bezpečnostní akce X | Mělníček.cz - Mělník v pohybu
Tip: Máme přehled co se kde šustlo! Buďte v obraze!

Mělníček se potýká s technickými obtížemi.
Na uzdravení pracujeme. Prosíme o trpělivost.

Dopravně bezpečnostní akce X


Mělničtí policisté se před vánočními svátky zapojili do dopravně bezpečnostní akce zaměřené  zejména   na zvyšování viditelnosti motoristů při mimořádných událostech. Zaměřili se i na kontroly technického stavu vozů, jejich pozornosti neuniklo zejména správné obutí zimními pneumatikami.

Policisté při  silničních kontrolách informovali řidiče o nutnosti správného uložení reflexní vesty, která je  ze zákona povinnou výbavou ve vozidle. Pokud motorista při řešení technické závady nebo při dopravní nehodě z auta vystoupí, musí si ji obléknout, proto by ji měl mít po ruce a ne v zavazadlovém prostoru. Cílem akce je ale kromě připomenutí této povinnosti i upozornění na bezpečnost celé osádky vozu. Policisté při preventivní akci předávali kontrolovaným osobám reflexní vestu, která je určena právě ostatním spolucestujícím v automobilu.

Hlídky zastavily během několika hodin téměř stovku vozidel. Pozitivním faktem je, že se přestupku dopustilo pouze několik řidičů, všichni byli vyřešeni na místě udělením blokové pokuty. Žádný z kontrolovaných řidičů neřídil pod vlivem alkoholu či jiné omamné a psychotropní látky.

Podobné dopravně bezpečnostní akce budou probíhat v rámci celého Středočeského kraje i nadále.

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
P ČR Mělník



Zpravodajství

https://www.traditionrolex.com/7